Egy roncs vagyok pár hete. Vajon mitől van ez?
4 hónapja császároztak, minden szépen ment, a felépülés is, a seb is meggyógyult. Egy , másfél hónapja miután újra elkezdett a kislányunk éjjel egyszer kelni és mivel mind a ketten kelünk hozzá (próbáltam, akkor is így vagyok, ha csak a férjem kel) azóta minden kelésnél éjszaka, de ha csak pisilni megyek ki, akkor is, iszonyatos ízületi fájdalmaim vannak. Főképp a hátamban érzem, bár ez lehet a gyerek cipelésétől is. De érzem az ujjaimban, a térdemben, a csípőmben, a derekamban, bokámban, de ez az a tipikus ízületes fájdalom. Aztán enyhül mire "bejáratódik" minden , de reggel ugyanígy kelek ki az ágyból és ha leülök a földre a gyerek játszószőnyegére mert onnan ülve szoktam etetni (még csak a pihenő székében etetem mert nem tud biztosan ülni, hozzátàplàlàs van), hát fel kell térdelnem és kb egy öt perces procedúra, mire fel bírok állni. Olvastam valahol, hogy ezek a dolgok a császár után előfordulhatnak. Visszajött rám némi plusz , de mikor nem terhesen voltam egyszer ennyi kiló, semmi ilyen bajom nem volt. Tudom, hogy orvoshoz kellene mennem vele, de a férjem naphosszat dolgozik, segítség nincs, a gyereket meg nem akarok húzni ilyen helyre, még kicsi.
Tapasztalt valaki ilyet császár után? Néha sírni tudnék, annyira fáj már. Szóval orvos lesz a vége csak valahogy a férjem szabijàt meg az időpontot a gondolom reumatológushoz kell összeegyeztetni.
Köszi a normális válaszokat!
Telefonon kobzultálj a háziorvossal mindenek előtt. Ahhoz nem kell gyerekcsősz. Nyilván ha továbbküldene, egyelőre nemigen tudsz menni, hacsak a férjed nem vesz ki szabit. De elmondja, hogy addig is mit tudsz tenni.
Amúgy a 4 hóst már viheted magaddal, ha kell. Az alap oltásai megvannak. Babakocsiba be, és uccu neki.
Igen én is így jártam császár után. Több oka is lehet. Szétnyílt hasizom, a plusz súly ami feljött, hormonok, rosszul szúrt epidurális (nálam több mint valószínű hogy ez okozta). Főleg a derekam fájt nekem, de hasonlóan voltam mint te. Minden felállás, leules, hajolas alatt a sírás kerülgetett. Nálam végül a gyógymasszazs vált be. A farizmok teljesen be voltak állva, elvoltak torzulva és nyomták az idegeket. Kb 8 hónapos volt a lányom mikor eljutottam végre és megváltás volt.
Normális ha gyengébb vagy császár után de ez a szint ez sajnos már nem normális. Főleg nem 4-6-8 hónappal utána. Érdemes orvost, jó gyógymasszőrt felkeresned. Illetve minden többet mozogni. Az is segített nekem.
Jobbulást kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!