Szerinted jól hangzik kimondva ez a név?
Nekem van egy nagyon kedves lány nevem, amit eldöntöttem hogy ezt szeretném a gyerekemnek adni, de csak önmagában szerintem kevés a vezetéknévvel, úgyhogy ilyen “feszültségoldásra” egy második keresztnevet is találtam amiről pedig valamiért párom jutott eszembe és hogy az neki biztos tetszene (így is lett, ami igencsak ritka). A név így néz ki:
Ruha Luna Gréta
Nem tudom eldönteni, hogy zavaró-e, hogy a vezetéknév és az első keresztnévben ugyanazok a magánhangzók :/ nekem nagyon tetszik egyébként és nem igazán találok mást ami tetszene, talán az Elizabet de amellé meg már nem raknék második keresztnevet.
Illetve neked milyen lány/fiú nevek tetszenek amit akár a gyermekeidnek is adnál? :)
Köszönöm a válaszokat!:)
"Nem tudom eldönteni, hogy zavaró-e, hogy a vezetéknév és az első keresztnévben ugyanazok a magánhangzók :/"
Igen, zavaró... Jobb lenne a Ruha Gréta Luna. Aztán hívhatjátok a második keresztnevén, ha az tetszik jobban.
Hát én gondolkodnék még egy picit, nekem a Luna is és az elizabet is olyan feltűnősködő negatív név. A hideg futkos tőlük a hátamon. Bár én alapból a finomabb, letisztultabb, nem magyar nyelvbe erőszakolt külföldi neveket részesítem előnyben.
Nekünk is van a családban Ruha vezetéknév, ott ezeket a neveket adták mellé:
Ruha Kornélia
Ruha Otília
Ruha Bettina
Én is Ruhaluna Grétának érteném, pedig én is ismerem a Luna keresztnevet, adnám is (itt is egy HP fan :D)
De ezzel a vezetéknévvel tényleg nem jó sajna.
Vagy Tényleg Gréta Luna, és hívhatjátok Lunának, vagy az Elizabet.
Az én macskám is Luna( kb a varázslatos álmok óta vágytam egy luna macskára)
Magyar gyereket miért kell ilyen nevekkel szivatni? Mindenkinek rögtön az ugrana be hogy c kategóriás. Lunával és Elizabettel is. Annyi szép név van, válogassatok még. Á ha neked csak az ilyen fura nevek tetszenek akkor tök mindegy így is úgy is szívóágon lesz. Apukának nincs ötlete esetleg?
Ha meg tényleg csak ez akkor a Gréta Luna és akkor használhatja a Grétát azzal nem cikizik majd halálba.(luna-puna) A gyerekek elég gonoszak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!