Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerinted jól hangzik kimondva...

Szerinted jól hangzik kimondva ez a név?

Figyelt kérdés

Nekem van egy nagyon kedves lány nevem, amit eldöntöttem hogy ezt szeretném a gyerekemnek adni, de csak önmagában szerintem kevés a vezetéknévvel, úgyhogy ilyen “feszültségoldásra” egy második keresztnevet is találtam amiről pedig valamiért párom jutott eszembe és hogy az neki biztos tetszene (így is lett, ami igencsak ritka). A név így néz ki:

Ruha Luna Gréta

Nem tudom eldönteni, hogy zavaró-e, hogy a vezetéknév és az első keresztnévben ugyanazok a magánhangzók :/ nekem nagyon tetszik egyébként és nem igazán találok mást ami tetszene, talán az Elizabet de amellé meg már nem raknék második keresztnevet.

Illetve neked milyen lány/fiú nevek tetszenek amit akár a gyermekeidnek is adnál? :)

Köszönöm a válaszokat!:)

2024. jún. 9. 21:58
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
94%

"Nem tudom eldönteni, hogy zavaró-e, hogy a vezetéknév és az első keresztnévben ugyanazok a magánhangzók :/"

Igen, zavaró... Jobb lenne a Ruha Gréta Luna. Aztán hívhatjátok a második keresztnevén, ha az tetszik jobban.

2024. jún. 9. 22:51
 12/27 anonim ***** válasza:
84%
Jobb lett volna ha mindkettőtök vezetéknevét kapja kotojelesen és hátha a tiedhez jóban passzol és akkor elég lenne egy név is. De a ruha lunat felejtsd el. Borzalmas, ruhaluna. Hülyén is hangzik és értelmetlenül is.
2024. jún. 9. 23:37
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
A Ruha Luna szerintem se jó egymás mellett. Nekem még a Ruha Gréta Luna se tetszik, de legalább nincs negatív asszociációm róla.
2024. jún. 10. 05:19
 14/27 anonim ***** válasza:
36%
A Luna bármilyen vezetéknévvel rettenetes... olyan kisebbségi. Kb mint a Lana
2024. jún. 10. 07:05
 15/27 anonim ***** válasza:
82%

Hát én gondolkodnék még egy picit, nekem a Luna is és az elizabet is olyan feltűnősködő negatív név. A hideg futkos tőlük a hátamon. Bár én alapból a finomabb, letisztultabb, nem magyar nyelvbe erőszakolt külföldi neveket részesítem előnyben.

Nekünk is van a családban Ruha vezetéknév, ott ezeket a neveket adták mellé:

Ruha Kornélia

Ruha Otília

Ruha Bettina

2024. jún. 10. 07:10
 16/27 babyboom567 ***** válasza:
88%
A Luna alapból nem tetszik nekem,egyenes út a végtelen csúfolástengerhez.Így kiejtve ruhaluna, meg még az óvőnő szájából is csúfolásnak fog hangzani,pedig nem bántás lesz, de rengeteget szólítják a gyereket a teljes nevén.Most így hirtelen 10 azonnali csufólós asszociáció jutott eszembe,nem akarod kitenni ennek a gyereked.Adjál neki vállalható nevet.
2024. jún. 10. 08:44
 17/27 anonim ***** válasza:
97%

Én is Ruhaluna Grétának érteném, pedig én is ismerem a Luna keresztnevet, adnám is (itt is egy HP fan :D)

De ezzel a vezetéknévvel tényleg nem jó sajna.

Vagy Tényleg Gréta Luna, és hívhatjátok Lunának, vagy az Elizabet.

2024. jún. 10. 09:00
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon gagyi, cseérljétek meg a két nevet, attól még hívhatjátok Lunának.
2024. jún. 10. 11:39
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Az én macskám is Luna( kb a varázslatos álmok óta vágytam egy luna macskára)

Magyar gyereket miért kell ilyen nevekkel szivatni? Mindenkinek rögtön az ugrana be hogy c kategóriás. Lunával és Elizabettel is. Annyi szép név van, válogassatok még. Á ha neked csak az ilyen fura nevek tetszenek akkor tök mindegy így is úgy is szívóágon lesz. Apukának nincs ötlete esetleg?

Ha meg tényleg csak ez akkor a Gréta Luna és akkor használhatja a Grétát azzal nem cikizik majd halálba.(luna-puna) A gyerekek elég gonoszak.

2024. jún. 10. 16:23
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
19csatlakozok, az enyém is, círmi-fehér kandúr (utólagderült ez ki). Esetleg nem opció valami más név ami becézhető Lunának?
2024. jún. 10. 17:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!