Nekem van egy nagyon kedves lány nevem, amit eldöntöttem hogy ezt szeretném a gyerekemnek adni, de csak önmagában szerintem kevés a vezetéknévvel, úgyhogy ilyen “feszültségoldásra” egy második keresztnevet is találtam amiről pedig valamiért párom jutott eszembe és hogy az neki biztos tetszene (így is lett, ami igencsak ritka). A név így néz ki:
Ruha Luna Gréta
Nem tudom eldönteni, hogy zavaró-e, hogy a vezetéknév és az első keresztnévben ugyanazok a magánhangzók :/ nekem nagyon tetszik egyébként és nem igazán találok mást ami tetszene, talán az Elizabet de amellé meg már nem raknék második keresztnevet.
Illetve neked milyen lány/fiú nevek tetszenek amit akár a gyermekeidnek is adnál? :)
Nekem nem hangzik jól, de nektek kell, hogy tetszen.
2024. jún. 9. 22:03
2/27 anonim válasza:
Nem jó
2024. jún. 9. 22:07
3/27 anonim válasza:
Elsőre nagyon furcsa, de nem vállalhatatlan. Minél többet mondogatom magamban, annal elfogadhatóbbnak tűnik. A Luna Gréta része nekem tetszik.
2024. jún. 9. 22:10
4/27 anonim válasza:
Szerintem is furcsa így egymás után a két ennyire hasonló név.
Mi lenne, ha esetleg megcserélnétek a két keresztnevet: Ruha Gréta Luna?
Ez nekem kicsit jobban tetszik.
Persze ha nektek úgy jó, akkor adjátok úgy :)
2024. jún. 9. 22:12
5/27 anonim válasza:
4-es ötlete tök jó. Hívhatjátok Lunának ettől még.
2024. jún. 9. 22:17
6/27 anonim válasza:
Nekem is a 4-es ötlete tetszik a legjobban. Van olyan család nálunk (oviban dolgozom), ahol a gyermek neve Ferenc Márton, és Marcinak hívják a kisfiút.
2024. jún. 9. 22:31
7/27 anonim válasza:
Harry Potter rajongó vagy? 😍
2024. jún. 9. 22:32
8/27 anonim válasza:
Luna Gréta így tetszik!
2024. jún. 9. 22:38
9/27 anonim válasza:
Ezzel az a baj, hogy ha így nekem bemutatkozna, akkor tuti biztos lennék benne, hogy a Ruhaluna a vezetékneve, mert a Gréta lenne az első szó, amit értenék :D Ehhez a vezetéknévhez érdemes egy hagyományosabb nevet választani. Igazuk van előttem, ha felcseréled a két nevet, sokkal jobb lesz.
2024. jún. 9. 22:44
10/27 anonim válasza:
Csak most látom, hogy van ott egy Elizabet is. Én a Ruha Elizabetre szavazok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!