Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Pedagógiai szakszolgálatnál...

Pedagógiai szakszolgálatnál hogy zajlik a beszédfejlesztés egy 2 éves kisgyereknél?

Figyelt kérdés

2 éves kisfiam nem beszél, így a gyerekorvosunk javasolta, hogy kérjünk időpontot a pedagógiai szakszolgálathoz, ott tudnak nekünk segíteni.

Van valakinek ezzel tapasztalata? Hogy kell elképzelni egy ilyen fejlesztést egy 2 évesnél? Mire számíthatunk?

jún. 7. 12:35
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
36%

Mozgás és gyógypedagógiai fejlesztés váltakozva.

Én a helyedben fejlődésneurológushoz is elvinném. Sőt! Először oda vidd! Lehet,hogy elég a TSMT, amit a kórházban a konduktor ad. Ingyen. És nem kap a gyerek kódot.

Ezt nem javasolta a gyerekorvos? Ezt kellett volna először!

jún. 7. 12:40
 2/14 anonim ***** válasza:
23%

1es vagyok.

Az én gyerekem kapott a kórházban (gyerekrehab Nyíregyháza) TSMT-t és zenepedagógus is tartott foglalkozást. Azt nagyon szerette!

jún. 7. 12:42
 3/14 A kérdező kommentje:

Nem mondott semmit sajnos, nem valami bőbeszédű típus. :( Csak azt hogy ne aggódjunk, de azért vigyük el ide.

Emiatt kódot fog kapni a kisfiam? Megkésett beszédfejlődés miatt?

Egyébként én nem látok rajta semmi eltérést a kortársaihoz képest, csak azt hogy nem beszél. Kicsit mindent később csinált, de nem vészesen, pl járni 15 hónaposan kezdett el, később kezdett mutogatni, a motorozás még csak most kezdi érdekelni.

Köszönök szépen egyébként minden választ!

jún. 7. 12:52
 4/14 anonim ***** válasza:

Kislányom is később kezdett beszélni, 2 éves kora körül szerintem annyit mondott, hogy nem és apa.

Most 2 év 8 hónapos, mindent mond, már 2 szavas mondatokat is elkezdte. Apukája 3 évesen szólalt meg először egy teljes mondatot mondott.

Mozgasfejlodesben viszont mindig előrébb tartott mint,, ahogy az le van írva". Védőnő sem riogatott minket soha, van aki ebben van aki abban fejlettebb.

jún. 7. 13:33
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
"Kicsit mindent később csinált, de nem vészesen, pl járni 15 hónaposan kezdett el" 15 hónapos az egyáltalán SEMENNYIVEL sincs később, mint az elvárt, ugyanis az 18 hónap.
jún. 7. 13:37
 6/14 anonim ***** válasza:
37%

Szia én is magànba vinném fejleszteni ,de mindenképpen nézz körül.

Ha te magad nem látsz egyéb eltèrèst az mindenképpen jó.

És figyelj oda a szakemberekre mert vannak szenzációsak és jóindulatúak és vannak rosszindulatúak akik mindenben autizmust meg adhd-t látnak.

Főleg az olyat kerüld a fejlesztők terén akiknek autista gyermekük van.

A mi gyerekünknèl pont egy èvet késtek a beszédfejlődés mèrföldkövei.

Nagyon rèsen kell lenni és nem szabad hagyni,hogy megvezessenek.

Ha nem vagyunk rèsen már rég lenne diagnózisa.

Azóta le is körözte beszédbe a kortársait

jún. 7. 13:38
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Miért kell rettegni a kodtol? Nekünk jól jött és én kértem, mondjuk más volt a helyzet, mivel 3 évesen kezdett beszélni. Jött ki ingyen logopédus az oviba heti háromszor, kaja ingyenes volt (nem ez a legfontosabb, de örültem neki). Két évesen kell 20 szó, de az is szó amit ő talál ki és mindig arra használja. Szóval ha az autó, mondjuk neki tó és mindig azt mondja, az egy szó. Így sincsenek szavai? Nincs olyan hatalmas elvárás egy 2 évesnél. Ha semmit nem mond, akkor vidd el. Tsmt-t javasolnak legtöbbször, ami jó is. Vagy beszédindítást, aminek nem volt sok haszna nálunk.
jún. 7. 15:01
 8/14 A kérdező kommentje:

Nem rettegek a kódtól, csak meglepődtem, kicsit ijesztő, mert eddig tényleg fel se merült bennem hogy gond lehet a kisfiammal. Nagyon jó természetű kisgyerek, kicsit talán visszahúzó, plusz ugye ez a beszédprobléma. Új nekem még ez az egész.

Köszönöm a tippeket, sokat segítetek!

jún. 7. 15:23
 9/14 anonim ***** válasza:
0%

7es te a Holdon èlsz?A kód így is úgy is jön ha a gyerek olyan kategóriába esik( vagy az olyan szülő mint te aki kilincsel èrte),de ha a gyerek egyszerűen csak nehezen kezelhető de a normál közössègben bennt tartható akkor nem szabad a kódot kérni és elfogadni,hanem fejleszteni és foglalkozni kell vele.

Minek legyen később a gyereknek betegség tudata ? Kihathat az egész èletère mert pár egyetemet vègzett krëtèn mondott valamit ami vagy igaz vagy nem .

Simán lehet kinő felnőtt korára dolgokat.

Ez az egyik és legfontosabb.

A másik meg az iskolàk hozzààllása az egészhez.

Jelentős problémàk adódhatnak az iskolaválasztásnàl .

jún. 7. 15:36
 10/14 anonim ***** válasza:
2 évesre nem fogják rarakni a kódot, túl kicsi, lehet semmi baja csak nem kezdett el egyenlőre beszélni. Lányom nem beszélt, 2 éves kora után kezdtem fejlesztésre vinni. És 3 éves korában ajánlották fel a kód lehetőséget, nem muszáj elfogadni.
jún. 7. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!