Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Beszèdfejlesztèshez oothonra...

Beszèdfejlesztèshez oothonra mi a jobb?

Figyelt kérdés

Szobai trambulin

Forgòszèk

Ikeàs tojasfotel

(3èves làny)

2019. júl. 9. 00:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
Csupán kiváncsiságból (mert lehet, elmaradott az ismeretem), trambulinon ugráló gyerek beszédét hogyan fejleszted ugrálás közben?
2019. júl. 9. 05:57
 2/13 anonim ***** válasza:
0%
Ez most nekem sem kristálytiszta..
2019. júl. 9. 06:44
 3/13 anonim ***** válasza:
0%
Énekelj neki rengeteget és mesélj ez a legtöbb az én véleményem szerint,amit tehetsz,a többit pedig hagyd a logopédusra,ez tapasztalat.
2019. júl. 9. 06:53
 4/13 anonim ***** válasza:
82%

Ilyen kicsikkel logopédus még nem foglalkozik. Debrecenben tuti nem, ennek utána jártam.

Ikeás fotelt felesleges megvenni, rohadt drága, elég a forgószék. Trambulin is jó.

2019. júl. 9. 07:03
 5/13 anonim ***** válasza:
65%

"mert lehet, elmaradott az ismeretem"

Valóban az. Tipikusan a "ha halgattál volna..." esete. ;)

Kérdező!

Hinta!

Jobb a tojásfotelnél és a forgószéknél, mert a tér minden irányában mozgatható. Egy rugó segítségével a le-föl is megvan, így a trambulin helyett is jobb és legfőképp biztonságosabb.

Csepphintát szoktak javasolni, de a tsmt-s szakemberek inkább kettébe hajtott, egy ponton felfüggesztett függőágyat szoktak használni, mert az még kuckósabb.

2019. júl. 9. 07:06
 6/13 anonim ***** válasza:
67%
De foglalkozik vele a logopédus mert az oviban is szűrik már az ilyen piciket is és ha kell foglalkoznak velük. Az ének pedig mindennél fontosabb akkor is ha nullára pontoztok.
2019. júl. 9. 09:05
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Mi voltunk TSMT terapeutánál, javaslatara beszereztünk egy függőágyat, amit a plafonra szereltünk fel egy karikára, így fekve, különböző irányokba hintáztatva, énekkel együtt tornáztunk. Gimnasztikai labdán ugrált, hason gördült. Beszereztünk még egy gördeszkát is, amin hason és háton is görgettük. Javasolta még a fejjel lefelé lógatást, hintáztatást. Minden feladathoz énekeltünk vagy mondókáztunk.

Több feladatot kaptunk, amit minden nap végigcsináltunk, az egyáltalán nem beszélő Gyerekemnek 1 hónap múlva be sem állt a szája 😀

Az eszközöket azóta is használja, a hintán azóta is kéri, hogy csináljuk a feladatokat, nagyon szerette és nagyon jó hatással van az idegrendszeri fejlődésre.

2019. júl. 9. 09:12
 8/13 anonim ***** válasza:
57%
Hintát szokták ajánlani. Illetve hát a nagy térben való rohangálást. Szóval egyszerűbb és olcsóbb játszótérre járni :D Persze azért bármelyiket veszed, szerintem biztos valamit fejleszt - ha hajlandó használni, mert azok a gyerekek, akiknél ez a gond,tapasztalatom szerint pont nem szeretik, pl. a hintát és a forgást.
2019. júl. 9. 10:10
 9/13 anonim ***** válasza:
39%
Semmi Tv, telefon tablet. Csak olvasott mese, hogy lássa hogy alakítod a száddal a hangokat. Sokat kell gyerekek közé vinni, gyerek társakkal programok. Nálunk 4,5 évesen kezdett beszélni, nem vált be egyik fejlesztő eszköz sem, pénz kidobás, csak a helyet foglalja. A közösség az ami meghozta az eredményét, rászorult hogy beszéljen, ha kommunikálni akart a többi gerekkkeln!
2019. júl. 9. 11:04
 10/13 anonim ***** válasza:

"tapasztalatom szerint pont nem szeretik, pl. a hintát és a forgást"

A lányom volt a kivétel. 6 hetesen kapott Adamót, onnantól gyakorlatilag abban élt. Minden irányban, rugóval le-föl, pörgetve.. imádta.

Mellé mondóka, éneklés, kizárólag olvasott mese, semmi tévé. 5 hónapos korától TSMT - deszka, billenő lap, nagylabda (akkor még a mozgása miatt)...

"Mégis" csak 3 évesen kezdett beszélni. Mondjuk azért meglátszik rajta a foglalkozás, olyan szókincse van mostanra (mindjárt 4), hogy köröket ver a korosztályára, hiába volt lemaradva mint a borravaló.

2019. júl. 9. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!