Miért kellene mindenkinek saját orvossal rendelkeznie?
Számtalan kérdés alatt olvasom, hogy "kérdezd meg/hívd fel az orvosod".
kitettem tegnap én is egy kérdést, ott is mindenki azzal jött, konzultáljak az orvosommal.
Miért kellene mindenkinek saját orvos?
Ismerősi körben is és én is mindenki az sztk-ba járunk panasz esetén. Babás csoportban benne vagyok, múltkor ott is volt "szavazás", 80%lett az sztk-ba járók aránya.
Ezzel szemben itt mindenki azzal jön, hogy "orvosod".
Ha meg le meri írni az ember, hogy dehát a kórházba járok, akkor pedig lenézik az embert kb.
Ez miért alakult így ki?

Azért mert itt pl vannak szlovákiai emberek is
Szlovákiában kell lenni egy körzeti orvosnak, ahová tartozol..
Nem szaladgalhatsz csak úgy más orvosokhoz
A körzeti orvos ahová tartozol küld tovább beutaloval szakorvoshoz.
Ha bármi panasz van, nem hivhatod fel Dr.Janit, hanem csak Dr Jozsit hivhatod fel, akihez tartozol.
Ott van a kartonod az adott orvosnál
Lehet ilyen emberek írjak azt, hogy kérdezd meg az orvosodat.
Ugyanígy van a nőgyógyászokkal, a fogorvosokkal pl.
Van egy adott fogorvos, nőgyógyász ahová tartozol, mindig őket kell felkeresni az adott problémával

Ja, és ezeknek az orvosoknak nem kell fizetni, ha mész kivizsgálásra(kivéve a fogorvost, neki kell)de pl a körzeti orvosnak és a nogyogyasznak nem kell, ingyen vizsgálnak meg.

A helyi sztk-ban van egy csomó nőgyógyász, de én mindig csak egyhez kérek időpontot, ő ismer, tudja a kórelőzményem, ő az orvosom.
Minden egyéb szakterületen szintén. Bőrgyógyászat, fül-orr-gége, stb. Ha valaki bevált, a későbbiekben is hozzá kérek időpontot a recepción.

"Nem tudom az anyagi helyzeted, de ha lenne rá pénzed, akkor gondolom te is magánorvoshoz járnál."
Ez pl rám sem igaz. Eszem ágában sincs kétszer fizetni egy szolgáltatásért, hülye lennék. Szerencsére itt tb alapon is van normális orvos, aki válaszol is ha kérdezek. Magánban (céges biztosításból kifolyólag) legutóbbi két alkalommal az egyik nőgyógyász egy bunkó volt, a másik meg olyan, hogy nem tudott egyszerre ultrahangozni meg beszélni. Meg sem szólalhattam. A kérdesemet is kb öltözködés közben tudtam előterjeszteni, mert már közelgett a következő páciens időpontja... Szóval, jó nekem a tb is. Itt nàlunk mindig lehet ugyanahhoz foglalni.

Nálunk is mindig ugyanaz az sztk doki hív vissza gondozásra, így van "orvosod" akkor is, ha nem magán. Részemről, ha én azt mondom beszélj az orvosoddal, akkor arra gondolok, hogy beszélj a gondozó orvosoddal. Én vállalom, hogy nekem rém fura, hogy ahány gondozási alkalom, mindig máshova kerülsz. Ha egyik várandósságodnál sem volt semmi gond, akkor értem, hogy miért nem érzed ezt problémának, de ha volt, akkor kihez fordultál? Ügyelethez? Besétáltál? Nem piszkálódás, tényleg érdekel, mert nekem mondjuk alap biztonságérzet kérdése, hogy van-e egy telefonszámom/e-mail címem, ahol kérdezhetek, ha bajom van és nem kell 15 kapcsolást végigvárnom, vagy éppen feleslegesen bemennem kiülni a sorom, ha pl. csak egy recept kellene.
Szóval szerintem sokan ebből indulnak ki. Hogy van egy olyan orvos (tök mindegy, hogy magán, vagy sem), akihez visszajársz és akitől tudsz kérdezni.
16!
A másofik terhességemmel voltak bajok. 4x véreztem. Mind a 4x bementem az ügyeletre, megnéztek és ennyi. Én ezen sem aggódtam.
Mivel baj volt, várnom sem kellett sosem.
Receptet, táppénzt, stb pl én egyik terhessegem alatt sem irattam.

Én is sztk-ba jártam. Nem azért mert nincs pénzem, hanem mert problémamentes terhességem volt, örültem ha békén hagytak, nem még plusz embereknek adtam volna pénzt hogy nézegessenek. Várnom sem kellett soha, sőt, legtöbbször ha előbb értem oda akkor azonnal be is hívtak, pörgette az orvos rendesen az embereket.
Nálunk tudtam mindig ugyanahhoz a dokihoz időpontot kérni, kvázi ő volt az orvosom, bár soha nem hívtam semmiért. Itt onilne rendszer van, ki lehet választani hogy kihez akarsz kerülni. Szerintem sok sztk-ban tudsz valamilyen formában orvost választani (legalábbis én mikor máshol laktam is ugyanilyen online rendszer volt). És gondolom így sokan ebből indulnak ki, plusz sokak magánba járnak. És ezért ilyen megfogalmazás van a válaszok többségében.
Nálunk vagy telefonon lehet a kartonzóban időpontot kérni, vagy emailben.
De csak azt tudom megmondani, melyik szakrendelés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!