Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért kellene mindenkinek...

Miért kellene mindenkinek saját orvossal rendelkeznie?

Figyelt kérdés

Számtalan kérdés alatt olvasom, hogy "kérdezd meg/hívd fel az orvosod".

kitettem tegnap én is egy kérdést, ott is mindenki azzal jött, konzultáljak az orvosommal.

Miért kellene mindenkinek saját orvos?

Ismerősi körben is és én is mindenki az sztk-ba járunk panasz esetén. Babás csoportban benne vagyok, múltkor ott is volt "szavazás", 80%lett az sztk-ba járók aránya.

Ezzel szemben itt mindenki azzal jön, hogy "orvosod".

Ha meg le meri írni az ember, hogy dehát a kórházba járok, akkor pedig lenézik az embert kb.

Ez miért alakult így ki?

2024. jún. 7. 10:49
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
95%
Mi egy kisebb varosba lakunk es szakrendeles van 2 dokival es 2 rendelovel tb alapon de van szakorvosom. Itt nem arra utalnak hogy az orvosoddal beszelj hanem egy orvossal beszelj. Felre erted az egeszet
2024. jún. 7. 11:00
 2/19 babyboom567 ***** válasza:
92%
Valamit nagyon félreértesz.Az sztk-ban lévő orvos, is az "ORVOSOD",attól függetlenül,hogy nem fizetsz neki.Ő lát el,gondozza a terhességet, nézi át a lelteid.Az sztk-s orvostól kell kérdezne.Amikor ezt mondják,hogy kérdezd az orvosod, arra gondolnak aki végzi a terhesgondozásod.Tök mindegy hol praktizál.
 3/19 anonim ***** válasza:
67%
Mert manapság aki megengedheti magának és válaszkész, segítő hozzáállást akar az ellátás során, az magánba megy.
 4/19 anonim ***** válasza:
38%
Gondolom azért, mert aki anyagilag megteheti annak van orvosa. Mi átlagos jövedelemmel rendelkezünk, de én is magánorvoshoz járok, mert nem kell várnom és figyel ránk. Nem tudom az anyagi helyzeted, de ha lenne rá pénzed, akkor gondolom te is magánorvoshoz járnál. Nekem elég a genetikai miatt várni, mert azt a kórház csinálja. Most várom a 3. babám. Amúgy a baba sokkal többe kerül havonta, mint egy magánorvos.
2024. jún. 7. 11:03
 5/19 A kérdező kommentje:

Én a megyei kórház sztk-jához tartozom. itt 14 orvos van váltásban :D

Már nem vagyok terhes, 2x szültem. De mind a 2 terhességemnél sem volt fix doki akihez jártam. Mindig máshoz kaptam időpontot. Terhességenként legalább 5 orvos + a szonográfus (vagy hogy írják) látott.

Most pl vérzéses panaszom volt. Ezzel az sztk-ba megyek, de ők adnak időpontot és majd mikor ott leszek, megtudom melyik dokihoz mehetek.

Nálunk nincs olyan, hogy mindig 1 dokihoz jár az ember.

2024. jún. 7. 11:06
 6/19 anonim ***** válasza:
83%

Nekem sem volt magán orvosom, vagyis volt, de hozzá addig jártam amíg nem lettem terhes, de mivel ő várandósgondozással nem foglalkozik, csak kollégák elérhetőségét adta meg, h kihez menjek magánba. Viszont nem mentem egyikhez se, csak az sztkba. A barátnőm viszont havonta járt magánba, mindig megvizsgálta és minden kérdésre válaszolt, telefonon is elérhető volt, míg az sztkban minden alkalommal más volt bent és egyszer vizsgáltak csak meg. Ha kérdésem volt, a két asszisztens vagy tudott válaszolni, vagy nem. Szerencsére problémamentes terhesség volt.

Viszont amikr beidnult a szülés, és vették fel az adataimat, az ügyeletes akárki (nem az orvos) kérdezte, ki az orvosom, és mikor mondtam, hogy az, aki éppen az sztkba ki volt rendelve a várandósgondozásra, leb*szott, hogy ez baromi nagy felelőtlenség, ilyet nem lehet csinálni. Nem nagyon volt erőm vitázni vele, de komolyan nem értem, miért. Azok nem orvosok?

Amikor szültem, se volt gond vagy komplikáció, viszont mikor a barátnőm szült, ugyanott, csak magán orvos gondozása után, a vitt papírjait csak kb tudomásul vették, és őt kérdezgették, hogy amúgy a leletekre a magán mit mondott, mi volt a javaslat stb.

2024. jún. 7. 11:07
 7/19 A kérdező kommentje:

4!

Megtehetném anyagilag a magánorvost én is. De meg vagyok elégedve az sztk-s dokikkal, akkor miért fizetnék érte?

Tudom mennyibe kerül a gyerek :D 2 ovisom van.

itt nem a pénzről van szó. Hanem sokaknak elképzelhetetlen ez, ahogy én es körülöttem mindenki csinálja.

2024. jún. 7. 11:08
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk vagy 5 nőgyógyász van az sztk-ban, de mindig magához hívott vissza, aki gondozta a terhességem. Szóval nem feltétlenül magánorvosra vonatkozik ez, sztk-ban is lehet fix orvos.
2024. jún. 7. 11:36
 9/19 anonim ***** válasza:
87%
Arra gondolnak, hogy orvossal beszélj az adott problémáról, ne laikus Jucival a gyakorin. :D Nem feltétlen magán.
2024. jún. 7. 11:58
 10/19 A kérdező kommentje:
Akkor miért nem azt írják, hogy beszélj az orvossal? nem azt, hogy orvosoddal?
2024. jún. 7. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!