Első vérzés szülés után?
Sziasztok, március 5-én szültem, 6 hetes kontrollra úgy mentem hogy megjött (mármint a doki azt mondta ha elmúlt a szülés utáni vérzés de megint vérzek az menzesz) aztán ez a vérzés elmúlt pár nap alatt rá 1 hétre körülbelül megint "megjött" (ez volt május 4.-én) az már erősebb és hosszabb vérzés volt és kb 1 hétig tartott. Azóta nem volt semmi. A dokim azt mondta hogy előfordulhat az is hogy 1 első vérzés után nem jön meg hónapokig.
Járt valaki hasonlóképpen hogy hamar megjött utána hónapokig nem volt? És ha netán ez az állapot állna fenn mennyi az esélye így egy újjabb terhességnek ha megszakítasos módszert alkalmazzuk?
Szoptatsz? Mert általában szoptatós anyukáknál van az hogy össze vissza is lehet akár a szoptatás miatt. Én reménykedtem hogy legalább megúszom, ha már szoptatok, de kb ugyanúgy 24 napos mint volt szoptatás mellett.
Ha nincs szoptatás akkor is kell neki idő míg visszaáll rendesen.
Szoptatok igen, azt elfelejtettem leírni.
Csak hogy így esetleg ha össze vissza jönne meg vagy talán meg se jönne egy darabig mennyi esély van terhességre? Kitudja..
A szoptatás nem véd igazából, csak elméletileg kevesebb esély van a terhességre, de ugye van esély rá.
Védekezzetek. Van szoptatás alatt is szedhető fogamzásgátló, vagy gumi. 🤷🏼♀️
Őszinte leszek, szedtem anno gyógyszert, abba hagytam és utána megszakítással védekeztünk több mint 1 évig, úgyhogy kb 2 naponta együtt voltunk, ovut se néztem sose stb nem is aggódtam. Amikor gyereket akartunk akkor élesbe ment és elsőre sikerült.
Tegnap viszont együtt voltunk és aktus végén mondta hogy nem biztos hogy időben kitudta venni csak olyan 90%-ban biztos benne hogy időben kikapta..
Aztán most belém hozta totál a frászt hogy mi van ha.. (naptár szerint aktuális lenne már a menzeszem amúgy).. meg ezekkel a 'feltételekkel' mennyi esély lehet rá.
Bár én inkább optimistább vagyok és abban hiszek hogy nem lesz semmi.
Mi pedig 3 vagy 4 évig "védekeztünk" megszakítással és megszakításos módszer mellett lettem terhes. Tulajdonképpen mindegyik védekezésnek van rizikófaktora a terhességre de a megszakításosé a legnagyobb. 😅
Csinálj 14 nap múlva egy tesztet (a tesztekre ennyi van irvaaktus után , azért írom a 14 napot)
Az a helyzet hogy most hiába várod a menzeszed mert szoptatás mellett bármi lehetséges menzeszt tekintve.
Hát igen, ugye ennyit számít neki is hogy 2 naponta vagyunk együtt vagy heti 1x.. mert ameddig rendszeresen együtt voltunk jobban "érzékelte" ezeket a dolgokat így hogy ritkább azért elszokott tőle.
De az fix hogy utolsó volt hogy óvszer vagy egyéb nélkül csináltuk.
Kedves 8-as nem kioktatast kértem köszi. Inkább nézz utána te hogy az is védekezés csak nem a legbiztonságosabb! Menj tedd magad pihenőpályára inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!