Szülés után mikor múlik el a vérzés?
7 hete szültem a második gyermekemet császármetszéssel. Azóta jóformán tart a vérzésem, hol gyengébben, hogy intenzíven, pár nap kihagyással. Ma kellene mennem 6 hetes kontrollra, de nem tudom, hogy így egyáltalán mehetek-e, meg tudnak-e vizsgálni. Az első szülésemnél ilyenkor már bőven elmúlt, most nem tudom, hogy mégis mi lehet.. délelőtt felhívom az orvost, hogy így menjek-e..
Más volt hasonlóképpen? Meg tudták vizsgálni valamilyen módon? Mikor múlt el a vérzés?
Mehetsz és menj is szerintem.
Okozhatja gond is, de normális is ilyenkor még
Lehet gond is, lehet hogy semmi baj.
Nekem 6hetes kontroll 5+4-en volt szülés után (utána szabira ment 3 hetre a dokim) kaptam gyógyszert, amitől abbamaradt, mert akkor még véreztem. Meg is vizsgált így is.
Akkor szerintetek ne telefonáljak neki ez miatt, hanem csak menjek el?
Egy pár napig maradt csak abba, de akkor is ilyen nyálkás, átlátszó folyásom volt, majd újra indult, erre már azt hittem a menstruácóm, de már lassan másfél hete tart megint :(
Menjél, nézesd meg, az a biztos.
Ez az én tapasztalatom:
Nekem 9-10 hétig volt vérzésem, a 7. héten voltam én is kontrollon. Kaptam antibiotikumit és Ergam cseppet ami segíti a tisztulást, volt bent egy kis darab szövet, ami nehezen akart távozni. Kétszer írtak ki küretre, az első előtt már jóval kisebb volt a bent maradt szövetdarab, ezért megkértem a dokimat hogy várjunk még egy hetet. Aztán a 2. kiírt küret előtt már nem volt semmi, így szerencsére megúsztam.
Sziasztok! Updatelnék egyet, hátha a jövőben valakinek hasznos lehet.
Végül nem hívtam fel az orvost, hanem elmentem, azt mondta nagyon is jól tettem, hiszen ilyenkor már nem igazán 'kellene' véreznem.
Megvizsgált rendesen, a vérzés ellenére is, elsősorban bent maradt lepény darabot keresett, ami szerencsére nem volt.
Azonban kiderült, hogy nem húzódott össze a méhem, és részben ez okozta a vérzést. Másrészről pedig az egyik petefészkemben peteérésem volt, (az orvos is csak lesett) így igazából már a menstruációm is tartott :D
Kaptam méhösszehúzásra cseppeket, 2-3 nap alatta teljesen elmúlt, illetve fogamzásgátló használatát javasolta :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!