Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Akinek 2-3-4, esetleg több...

Akinek 2-3-4, esetleg több gyereke van hogy bogozzátok magatokat anyagilag?

Figyelt kérdés
Nekünk 2 gyerek van elég jól élünk és szeretnénk 3. babát de nem akarunk felelőtlenül beleugorni amíg nem vagyunk biztosak abban hogy neki is mindent meg tudunk adni.
2010. okt. 29. 20:08
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
47%
Mellesleg ha zsíros kenyeret eszel a családoddal, akkor az utolsó mondatod nem fogja megállni a helyét (hogy az egészség a legfontosabb!!! Ami amúgy igy van!)
2010. nov. 6. 22:45
 12/22 anonim ***** válasza:

Mi egyik gyereket sem tervezgettük, végül van 3:)

10 éve voltunk együtt, amikor az első megszületett. A második meglepetés-baba volt 3 év múlva, aztán 2 évvel ezelőtt megszületett a harmadik gyerekünk, aki aztán már tényleg nem várt gyerek volt, de semmiért nem adnám ezt a családot, pedig biztos, hogy ezerszer könnyebb egy gyerekkel. Mindháromnak teszünk félre havonta egy kisebb összeget, egyelőre sok nem jut, de 18 éves korukra azért lesz valami. Eddig még hiányt nem szenvedtek semmiben. Az igaz, hogy néha tologatni kell a számlákat, de egy-két hetes elmaradás még belefér a mai világban.

2010. nov. 6. 23:03
 13/22 anonim ***** válasza:
60%
Anyagi gondok miatt stresszelve sincs egészség.
2010. nov. 6. 23:03
 14/22 anonim ***** válasza:
72%
De nem mindegy, hogy azon stresszelsz, hogy jut-e zsíros kenyér hó végén a családnak, vagy azon, hogy az asszony autójába esetleg nem tudunk már tankolni hó végén...
2010. nov. 6. 23:10
 15/22 anonim ***** válasza:
52%
Négy gyermekünk van, azért vállaltunk ennyit, mert szeretetből, és anyagiakból sincs hiány. A férjem, és én is több piacképes végzettséggel rendelkezünk, munkánk mindig lesz. Azért rendszeresen teszünk félre pénzt, ingatlanokba, és műkincsekbe fektetjük. Ezt nem dicsekvésnek szánom, csak tényszerű leírásnak.
2010. nov. 7. 04:13
 16/22 anonim ***** válasza:
48%

Sziasztok!

Mi most várjuk a negyediket, nekem saját cégem van, szerencsére olyan dologgal foglalkozom, amit a válságban is muszáj volt megvenni, a férjem középveztő egy Kft.-nél.

Mikor terveztük a gyerekeket, nem gondolkoztunk anyagiakban.

Szerencsére minen gyerek születésével egyre több lett a megtakaritásunk, ait nm névlegesitettünk, hnem gond esetére lekötöttünk, legyen mihez nyúlni.

a nagy most 11 éveslsz, gondolkodunk, hogyveszünk "neki"

egy garzont, itt nálunk nem túl drágák

Aztán sorban mindegyik szépen kap egyet és nem pénzt teszünk félre.

Ennek ellenére nem vállalnánk több gyereket.

Időben igaz kevesebb jut egyenként rájuk, viszont több idejük van igy egymásra, és igy nagyon jó testvérek :-)

2010. nov. 7. 07:11
 17/22 anonim ***** válasza:
43%

akárki akár mit mond számít a pénz

pénzzel nem lehet boldogságot venni, viszont sokszor sajnos egészséget igen (értem itt a gyors,fizetett magán lehetőségeket, pl. nem kell hosszú várólistázni...)

pénz nélkül viszont biztos ,hogy nincs 100%-os boldogság, mert ott több veszekedés van a pénz hiánya miatt

2010. nov. 7. 19:13
 18/22 A kérdező kommentje:
Én is erre gondolok hogy szeretném ha nem a semmivel kezdenék az életet ahogy mi kezdtük.Legalább 1-1 garzont szeretnék nekik adni.Nem a kajára gondoltam én se persze ahol 2 gyereknek jut kaja ott jut harmadiknak is .De ha nincs miből megtakarítani akkor mit tegyen az ember?
2010. nov. 7. 19:45
 19/22 Kriszti83 ***** válasza:
100%
Félreértés ne essék, nem zsíros kenyeret eszünk, de ha 20 év múlva úgy alakul, nem fogom bánni, hogy 2 gyermeket szültem! Van munkahelyünk, saját lakásunk amit szoc. pol. nélkül vettünk! Az egészséget pedig azért írtam, mert az első gyermekem leukémiás lett, amiről senki nem tehet (sosem evett egészségtelen ételt!) és mindent megadnék érte, hogy egészséges gyermekeim legyenek.Nekem senki ne mondja, hogy tudja a jövőt, a mostani gazdag emberek is lehetnek még csórok és akkor mi lesz az elkényeztetett gyerekekkel...
2010. nov. 7. 19:49
 20/22 Kriszti83 ***** válasza:
Tehát a helyes válasz az, hogy aki nem milliomos ne vállaljon gyereket?
2010. nov. 7. 19:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!