Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi történne, ha minden arra...

Mi történne, ha minden arra képes nőt köteleznének a gyermekszülésre ?

Figyelt kérdés

Facen jött velem szembe egy poszt, melynek témája az volt, hogy rekordot ért el a mélypont a születésszámokat illetően. Bele-bele olvasgattam a kommentekbe, valaki szerint születnek a babák, csak hát nem itthon. Megint más azt írta, hogy mennyi kedve van az embernek szülőnek lenni, hogy aztán gyerekkel rohadjon a bérelt vagy hitelre vett panelban. És így tovább.

Én jelenleg taposom a huszonhármat, de nincs, nem is volt kapcsolatom, nincs is tervben, hogy lesz, ahogy gyereket sem szándékozok szülni egyik országban sem, szóval idővel sem fogom eggyel segíteni ezt a kritikus állást.

Nos, erre hát nem lehetne kötelezni senkit, de felötlött, hogy (legyünk párhuzamos univerzumban, ahol ilyet csinálnak Magyarországon) ha mégis... Akkor mi történne? Ha minden nő, aki képes lenne szülni, és még nincs gyermeke, szabályozott lenne, hogy egy bizonyos kortól egy bizonyos korig köteles legalább egy gyermeket megszülni.

Többen adnának örökbe babát? Sokan megtartanák, de pokol lenne mindenkinek, mert a szülő nem akart szülni, felnevelni, a gyerek pedig érzi, hogy a létezése teher? Nagyobb lenne a nők öngyilkosságának száma? Ha viszont a nők olyan rosszul élnék meg, hogy inkább a halált választják, azzal méginkább rosszabbodik a szám, hiszen, hacsak nem klónoznak vagy mit tudom én, tudományos úton megoldják, természetes úton-módon már megint nem lesz gyerek, mert nem élnek annyian hozzá!

Az meg a másik, hogy hogyan fog megfoganni. Választani lehet, hogy orvosi úton megtermékenyítik az adott nőt, vagy a másik lehetőség, hogy random kap egy kivizsgált, nemi betegésgektől-mentes férfit, akivel le kell feküdnie. Netán halovány beleszólása lehet. Azonban ha az utóbbi, olyan nem lehet, hogy ezeket a férfiakat kötelezik, hogy minden megfogant gyerekre vállaljon felelősséget (mondjuk született tőle tizenöt gyerek, a világ minden túlórája és másodállása sem lenne elég).

Lehetne tovább és jobban fejtegetni, de inkább nem teszem. Kíváncsi vagyok a ti véleményetekre, hogy mi lenne, ha...

máj. 30. 16:04
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
100%

Ahol abortusztilalom van, ott gyakorlatilag szavak nélkül kimondva pontosan ez a helyzet. KÖTELEZŐ szülnöd, akkor is, ha beteg vagy, belehalsz, nem akarod.

Pl Texas, Lengyelország...

Undorító.

jún. 2. 07:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!