Mi történne, ha minden arra képes nőt köteleznének a gyermekszülésre ?
Facen jött velem szembe egy poszt, melynek témája az volt, hogy rekordot ért el a mélypont a születésszámokat illetően. Bele-bele olvasgattam a kommentekbe, valaki szerint születnek a babák, csak hát nem itthon. Megint más azt írta, hogy mennyi kedve van az embernek szülőnek lenni, hogy aztán gyerekkel rohadjon a bérelt vagy hitelre vett panelban. És így tovább.
Én jelenleg taposom a huszonhármat, de nincs, nem is volt kapcsolatom, nincs is tervben, hogy lesz, ahogy gyereket sem szándékozok szülni egyik országban sem, szóval idővel sem fogom eggyel segíteni ezt a kritikus állást.
Nos, erre hát nem lehetne kötelezni senkit, de felötlött, hogy (legyünk párhuzamos univerzumban, ahol ilyet csinálnak Magyarországon) ha mégis... Akkor mi történne? Ha minden nő, aki képes lenne szülni, és még nincs gyermeke, szabályozott lenne, hogy egy bizonyos kortól egy bizonyos korig köteles legalább egy gyermeket megszülni.
Többen adnának örökbe babát? Sokan megtartanák, de pokol lenne mindenkinek, mert a szülő nem akart szülni, felnevelni, a gyerek pedig érzi, hogy a létezése teher? Nagyobb lenne a nők öngyilkosságának száma? Ha viszont a nők olyan rosszul élnék meg, hogy inkább a halált választják, azzal méginkább rosszabbodik a szám, hiszen, hacsak nem klónoznak vagy mit tudom én, tudományos úton megoldják, természetes úton-módon már megint nem lesz gyerek, mert nem élnek annyian hozzá!
Az meg a másik, hogy hogyan fog megfoganni. Választani lehet, hogy orvosi úton megtermékenyítik az adott nőt, vagy a másik lehetőség, hogy random kap egy kivizsgált, nemi betegésgektől-mentes férfit, akivel le kell feküdnie. Netán halovány beleszólása lehet. Azonban ha az utóbbi, olyan nem lehet, hogy ezeket a férfiakat kötelezik, hogy minden megfogant gyerekre vállaljon felelősséget (mondjuk született tőle tizenöt gyerek, a világ minden túlórája és másodállása sem lenne elég).
Lehetne tovább és jobban fejtegetni, de inkább nem teszem. Kíváncsi vagyok a ti véleményetekre, hogy mi lenne, ha...
Nem sok jó sülne ki belőle. ( A szolgálólány meséje c. regény, illetve a belőle készült sorozat is erről szól.
Én fix hogy öngyilkos lennék ha nincs más út, vagy valahogy elintézném hogy fizikailag ne legyek rá képes. Bármit megtennék hogy ne kelljen gyereket szülnöm, vagy hogy elvetéljek, mert nagyon nagyon nem akarok gyereket. Soha!
Ilyen nem lenne, hogy köteleznek rá. Hogy gondoltad kivitelezni, még ha elmélet szintjén is?
Megtiltják a fogamzásgátlót? Az abortuszt?
Még azokban az országokban, ahol tilos, és a nők tárgynak számítanak, is van kiskapu. Feketepiac, illegális klinikák, ahol abortuszt végeznek.
Persze egy arab országban, ahol a nők nem dolgozhatnak és nem rendelkeznek önálló keresettel, ez nem mindenkinek elérhető lehetőség.
De itthon ezt megoldaná, aki meg akarná oldani. A mélyszegénység meg még tovább szaporodna.
Személy szerint nem félnék. Csak lombikkal tudtam teherbeesni, de ha mégis termékeny lennék, akkor maximum nem szexelnék, ha semmilyen védekezési módszer nem lenne elérhető, és el sem tudnám magamat köttetni vagy a férjem. De akkor sem szülnék többet.
A 2000-es évek elején jártam olyan árvaházban Romániában, ahova gondolom sok nem kívánt gyermek került Ceaucescu idején.
Borzalmas volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!