Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi történne, ha minden arra...

Mi történne, ha minden arra képes nőt köteleznének a gyermekszülésre ?

Figyelt kérdés

Facen jött velem szembe egy poszt, melynek témája az volt, hogy rekordot ért el a mélypont a születésszámokat illetően. Bele-bele olvasgattam a kommentekbe, valaki szerint születnek a babák, csak hát nem itthon. Megint más azt írta, hogy mennyi kedve van az embernek szülőnek lenni, hogy aztán gyerekkel rohadjon a bérelt vagy hitelre vett panelban. És így tovább.

Én jelenleg taposom a huszonhármat, de nincs, nem is volt kapcsolatom, nincs is tervben, hogy lesz, ahogy gyereket sem szándékozok szülni egyik országban sem, szóval idővel sem fogom eggyel segíteni ezt a kritikus állást.

Nos, erre hát nem lehetne kötelezni senkit, de felötlött, hogy (legyünk párhuzamos univerzumban, ahol ilyet csinálnak Magyarországon) ha mégis... Akkor mi történne? Ha minden nő, aki képes lenne szülni, és még nincs gyermeke, szabályozott lenne, hogy egy bizonyos kortól egy bizonyos korig köteles legalább egy gyermeket megszülni.

Többen adnának örökbe babát? Sokan megtartanák, de pokol lenne mindenkinek, mert a szülő nem akart szülni, felnevelni, a gyerek pedig érzi, hogy a létezése teher? Nagyobb lenne a nők öngyilkosságának száma? Ha viszont a nők olyan rosszul élnék meg, hogy inkább a halált választják, azzal méginkább rosszabbodik a szám, hiszen, hacsak nem klónoznak vagy mit tudom én, tudományos úton megoldják, természetes úton-módon már megint nem lesz gyerek, mert nem élnek annyian hozzá!

Az meg a másik, hogy hogyan fog megfoganni. Választani lehet, hogy orvosi úton megtermékenyítik az adott nőt, vagy a másik lehetőség, hogy random kap egy kivizsgált, nemi betegésgektől-mentes férfit, akivel le kell feküdnie. Netán halovány beleszólása lehet. Azonban ha az utóbbi, olyan nem lehet, hogy ezeket a férfiakat kötelezik, hogy minden megfogant gyerekre vállaljon felelősséget (mondjuk született tőle tizenöt gyerek, a világ minden túlórája és másodállása sem lenne elég).

Lehetne tovább és jobban fejtegetni, de inkább nem teszem. Kíváncsi vagyok a ti véleményetekre, hogy mi lenne, ha...

máj. 30. 16:04
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
49%
Ezt ugy tudnam elkepzelni mint amikor a leanyok ferjhez mentek gyerekkent.. 8-10-12 evesen.. volt ahol mar 14 evesen venlanynak szamitott... Ha van egy szokas egy modi abba bele lehet szokni es termeszetesse vallik. Nyilvanvalo hogy sokan nem valok anyanak.. de altalaba ez a reteg is szul jobbra balra, ahova meg mehetne nem jon ossze
máj. 30. 19:10
 12/21 anonim ***** válasza:
8%
Megvan a napi gyerekszülés ellenes kérdés, de esküszöm, ezek egyre bugyutabbak 😅 hallod ti gyakran hivatkoztok arra, hogy utazgattok, karriert építetek, tanultok, vagy mittudomen, és ebbe nem fér bele egy gyerek...akkor 1., hogy van időd ilyen marhasagokon agyalni? 2., hogy van időd még egy kisregénybe illő kérdést is kiírni róla? Ergo: minek foglalkozik ennyit ezzel a témával, aki NEM akar gyereket?! Értem, szembe jött veled egy poszt, de tovább lehet görgetni...
máj. 30. 20:35
 13/21 anonim ***** válasza:
72%
#12 Neked is tovább lehet görgetni, ha nincs érdemi mondanivalód a kérdéssel kapcsolatban. 😚❤
máj. 30. 20:42
 14/21 anonim ***** válasza:
42%
Ez a kérdés egy tipikus incel fantáziálgatás, csak most eltévedt és nem a párkapcsolatos topikba ír. Azok jönnek állandóan azzal hogy mi lenne ha minden nőnek kiutalnának egy férfit, vagy inkább fordítva a nőt atlják a férfinak, akivel le kéne feküdnie de persze a gyerekről nem kéne gondoskodnia... na, ezért vagy te incel.
máj. 30. 21:13
 15/21 anonim ***** válasza:
78%
Inkább nem szexelnék, csak ne legyen gyerekem. Arra csak nem kényszeríthetnek, hogy szexeljek.
máj. 30. 22:34
 16/21 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem aki tudatosan dont hogy nem kell gyerek az tudatosan fel is tudna nevelni ha nem is szeretetbol de kotelessegbol.igen. jelenleg is az a reteg szul akinek nem kene nagyon sokszor
máj. 30. 22:41
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Olvasd el Atwood regényét, már több ajánlást kaptál rá.
máj. 30. 22:43
 18/21 anonim ***** válasza:
Házilag megoldanák az abortuszt. Igaz ám a mondás, hogy egy nő két dologért képes mindenre: hogy legyen, vagy ne legyen gyereke.
máj. 31. 06:33
 19/21 anonim ***** válasza:
Mint manapság az államokban, ahol több részen is abortusz tilalom van: olyan országok lennének az úticélok, ahol a nőt elkötik kérésre a hazai feltételek nélkül, illetve ahol megcsinálják az abortuszt.
máj. 31. 17:06
 20/21 anonim válasza:
Felháborodás lenne. Mivel valaki szeretne gyereket. Valaki viszont nem. Úgy van vele hogy ebben a világban minek szüljön. Meg olyan is van hogy szeretne de az anyagi helyzete miatt nem tud vállalni.
máj. 31. 22:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!