Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülőként már nincsenek...

Szülőként már nincsenek közeli barátaink, ti hogy viselitek ezt?

Figyelt kérdés

Elmúltunk 30 évesek, lett két kisgyerekünk, szép lassan lekoptak. Sajnos a nagyszülők se vigyáznak a gyerekekre, így nélkülük nem nagyon tudunk sehova menni.

De a legjobban az fáj, hogy a 15+ éve ismert, szintén gyerekes legjobb barátnőm összebarátkozott egy másik anyukával, és "ejtett" engem, akivel jóban-rosszban együtt voltunk gyerekkorunk óta. Baromira fáj látni, hogy mennek ide-ode, köztünk meg szinte már semmi kapcsolat, hiába próbálkoztam.

Mások is járnak barátokkal, akáe gyerekes barátokkal ide-oda, mi meg mindenhova csak ketten megyünk a férjemmel, olusz a gyerekek....

máj. 27. 21:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
91%
Próbáljatok meg ti is új barátokat keresni, mikor a gyerekekkel mentek valahová. A barátnődtől meg elég gerinctelen dolog, hogy csak úgy elfelejtett téged, de mostanában sajnos ez a divat.
máj. 27. 22:04
 2/13 anonim ***** válasza:
7%
Igen ezek az emberek menekülnek a barátnős napokra, meg estékre mert utaljak az életüket. És raerek. Ha dolgoznának, minőségileg foglalkoznának a családjukkal, akkor amikor végre szabadidejük van, biztos nem lepnenek le.. Gondolkozz..
máj. 27. 22:11
 3/13 anonim ***** válasza:
71%

23 vagyok, de kb ugyanez a helyzet. Próbálkozom új emberekkel, de nehezen megy, mert alapvetően nehezen megy a barátkozás, szeretek beszélgetni egyébként, csak valahogy ilyen esetben kell az a pár alkalom oldódás. A másik probléma pedig hogy játszótérre szoktunk járni, de ott jóval idősebb anyukák vannak, vagy épp az elveink nem passzolnak.

A barátnőmtől elég messze vagyunk, költöztünk. De amúgy sem megy már írásban ,hivasban sem a beszélgetés. Úgy érzem ő megragadt a tinikorban.

Egy másik barátnőmmel egész jó, de ő is messze van. Na meg nagyjából mindig én keresem.. a harmadik pedig az hogy a találkozás is veszett fejsze nyele.

Tehát baratnőzés terén én is ki vagyok halva. De még az újak sem jönnek. :D

máj. 27. 22:57
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Elfogadom, hogy ez az élethelyzet most ezzel jár. A barátaink zöme minimum 2 órára lakik tőlünk, ami most az 0-5 éves gyerekkategóriában (nálunk a társaságban ez jellemző jelenleg) pont azt jelenti, hogy nagyon nehéz közös programokat szervezni anélkül, hogy az ne ott alvós, hurcolkodós lenne. Azt meg betervezzük és milyen meglepő, valaki beteg lesz, vagy rosszul van, csúszik a program, blabla. A fizikai távolság miatt nem tudunk lelkileg sem annyira komoly közelséget ápolni, mintha egymás szomszédai lennénk, ez van. Elfogadom és várom, hogy a társaság zöme átlendüljön a babavárós, kisbabás, első közösségi betegséges időszakon, ne legyen mindenki napirendhez kötve, kicsit rugalmasabb legyen mindenki. Én arra az időszakra várok még egy kis fellendülést, aztán a fene sem tudja... lehet hiú ábrándok.
máj. 28. 00:09
 5/13 anonim ***** válasza:

Nekem 3 gyerekem van ,Van gyerekes barátnöm de nem mentünk együtt sehova ,viszont amig egymás melett laktunk gyakran ház elött leültünk és beszélgetünk vagy kertészkedtünk stb

mi a gyerekekel már 4 éve elköltöztünk messzire de még mindig beszélgetünk igaz Messenger már csak .

kirándulni nyaralni,Mi mindig a saját családunkal mentünk .

máj. 28. 06:59
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik barátnőm 1,5 órányira költözött tőlünk. Neki nincs jogsija, buszra nem ül fel, de elvárta volna, hogy havonta 2 kisgyerekkel vezessem le ezt a távot miatta. Besokalltam. Pedig 10+-os barátság volt.

(Most feltette az i-re a pontot azzal, hogy elkezdte csalni a férjét, nekem pedig ez nem fér bele az értékrendembe)

Másik barátnőm 20percnyire lakik. Vele messengeren minden nap beszélünk, de ennyi. Mióta neki megvan a lánya, semmi programra nem hajlandó. Nekem meg nincs kedvem állandóan náluk ülni.

településünkön van még 2 anyuka, az egyikkel úgy ahogy elvagyok, átjárunk egymáshoz, de pl velük max ennyi a program, hogy beszélgetünk valamelyikünknél, a férjeink meg addig söröznek egyet.

Másik anyukáék meg iszonyú érdekbarátok, őket próbáljuk leépíteni.

szóval itt is hiába vannak, ha nem lennének sem lenne sokkal másabb.

máj. 28. 07:23
 7/13 anonim ***** válasza:
Nekem utoljára gimiben voltak barátnőim, de mivel messze élünk szépen elkopott a barátság. Mondjuk ők nem is hiányoznak. Fősulin csak haversàg volt inkább. Senkivel nem tartom már szorosan a kapcsolatot. A munkahelyen vannak páran akikkel jóban vagyok, de nem olyan szinten, hogy vigyázzanak majd a gyerekemre. Férjemnek sincs olyan igazi jó barátja, max olyan akivel néha söröznek egyet és ennyi.Szerencsére ott van a húgom és a férje, meg sógornőm. Velük nagyon sokat járunk össze. Így nekem nem hiányozik más. Ha ők nem lennének akkor biztosan.
máj. 28. 08:13
 8/13 anonim ***** válasza:
Két barátot vesztettem, ami talán jobb is. A többiek (kb 10-15 fő ) megvannak. Kicsit nehezebb néha összehozni a találkozást, de mindent meg lehet oldani.
máj. 28. 11:55
 9/13 A kérdező kommentje:
Próbáltam keresni új barátokat, kisgyerekeseket, de mindenkinek megvan a saját családi vagy baráti köre, persze elbeszélgetünk, de nagyobb programokra senki nem akar mozdulni.
máj. 28. 12:00
 10/13 anonim ***** válasza:

"Sajnos a nagyszülők se vigyáznak a gyerekekre"

Ennek okát szabad tudni? Gondolom ha ti 30-asok vagytok, akkor még tán csak élnek a szüleitek... Miért nem akarnak vigyázni rájuk olykor-olykor?

máj. 28. 16:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!