13 és 6 éves gyerekeket otthon hagyni míg dolgozik a szülő?
Akik nem mernek otthon hagyni egyedül egy 13 évest és egy 6 évest, azoknál nem az elektromos tűz meg a fulladás lett a legnagyobb gond.
Hanem egy életképtelen, tesze tosza gyerekük lesz, aki. Felnőtt életben sem találja majd a helyét és nem tud 1 kilo kenyeret kérni a boltban.
Erre mondjak, hogy az ordog nem alszik.
Hiaba irjak itt tobben, hogy nekik anno, hogy volt, mar nem a 80'as eveket irjuk bakker ! Nem idoutazni keszul a kerdezo, rohadtul mindegy mi volt 30-40 eve. Akkor ennyi erovel a telefont is rakjatok le, mert az sem volt.
17# És ha a 16 évest hagyod egyedül otthon vagy 17 és fullad vagy magára ránt valamit véletlen? Jogilag kiskorú, tehát te felelsz érte, de akkor ezek alapján te 18 évig ülsz vele otthon.:D Ne gyere azzal, hogy ő idősebb, mert most nem ezen van a hangsúly, hanem hogy kiskorú!
Kérdező, szerintem is a gyerekektől függ és hogy mennyi időre. Tessék itt van az, hogy a mai nevelés mennyire beválik, életképtelen gyerekek kerülnek sajnos ki. Egyébként igen, régen más is volt meg nem is, ott is megvoltak a veszélyek. Egyedül jártam suliba ennyi idősen, bár köztünk 4 év volt öcsémmel, be kellett várnom őt és együtt hazamenni ebéd után, nyitottuk az ajtót, volt saját kulcsunk, rá két órára jött haza apa kb. Baj nem történt, úgy neveltek figyeljék oda, de őt is. Ha átjött a barátja ökörködni, simán leállítottam, hogy egyedül vagyunk úgyhogy viselkedjen meg amúgy is. A gáztűzhelyet nem használtuk, miért is kellett volna? Bent ebédeltünk, otthon pedig előre főztek, dobozba be volt pakolva, ha még éhesek voltunk, volt mikró. Elzártak minden olyat, ami gondforrás lehet amúgy. Volt telefonunk is. Igen, egy fulladás lehetett volna, persze, de ez akkor is, ha egyedül vagyok otthon 13 évesen. Nagynéném fia úgy volt egyedül 12 évesen, hogy hívta az anyja telefonon rendszeresen, plusz a szomszédba laknak anyáék, így bizonyos időközönként ránézett, hogy mit csinál. Nálatok nincs egy ilyen szomszéd esetleg? De ez tényleg függ a gyerekektől kérdező, neked kell ezt mérlegelni. Sok mindentől függ.
"Mar nem a 80'as eveket irjuk bakker!"
Nem, csak ma már van mobiltelefon, internet, segélyhívó, okosóra, biztonságosabbak a háztartási gépek, sokkal felkészültebbek a gyerekek, mint régen, szóval nem értem a kommented?? :D
Ha a kicsi pl elesik és beveri a fejét, egy óra alatt simán belehalhat, a másik gyerek nem tudja felmérni, hogy mit kellene tenni. Ha meg netán a nagy jár így, a kicsi végképp tehetetlen.
Ezt megtenni igen nagyfokú felelötlenség, és ha valami történik, a szülö akár börtönbe is kerülhet, de a gyerekeket elveszik töle mindenképpen.
Mi valtozott ?
Pl. az, hogy a gyerek a telefonjaba van belebuzulva, bemegy a szobajaba, a 6 eves meg csinal egesz nap amit akar, mert a nagyot nem fogja edekeli mas, mint a telefon.
Szaritogep ? A legtobb tuzeset a szaritogepbol van.
Elektromos tuzhely ? a gazosat nehezebb volt begyujtani, ellenben a 6 eves megnyom egy gombot az elektromoson, es kesz is a lakastuz.
Internet: a nagy Youtube videokon barmit nez, ami most trendi, kiprobalja, pl.l ami most divat tiniknel, hogy mennyi energia italt tud meginni egyszerre.
Mert ugye nincs otthon anyuka, lehet barmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!