Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 13 és 6 éves gyerekeket...

13 és 6 éves gyerekeket otthon hagyni míg dolgozik a szülő?

Figyelt kérdés
Vélemények?
máj. 21. 12:19
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
31%

De mégis mit kell egy 6 évesre vigyázni? Egy ennyi idős gyerek nem ritkán már iskolába jár, ha nem gyépés, akkor nem fog brahiból a konnektorba nyúlkálni, késsel játszani, szekrény tetejére felmászni és a mélybe vetni magát, mert rég tudja, hogy ezek károsak az egészségére. Egyedül öltözik-vetkőzik, a s.ggét is egyedül törli, max ahhoz kell a 13 éves segítsége, hogy ebédnél kivegye a kaját a hűtőből, szedjen maguknak, megmikrózza, stb. A saját fiamból kiindulva simán, ugyan ő már 8 éves, de 2 éve is működött volna ez egy nagyobb tesóval.

Aki meg azt írja, hogy a 13 évest egyedül TALÁN otthon merné hagyni, hát atyavilág... Én 8-9 évesen egyedül jártam haza a suliból busszal (nem voltam napközis), volt kulcsom, nyitottam-zártam az ajtót, megebédeltem, leültem leckét írni, majd egyedül voltam kb. 5-ig, amíg anyukám haza nem ért. És nem voltam korszakos zseni, átlagos gyerek voltam. A 13 éves lassan középiskolába megy, azért ez már szerintem túlzás.

máj. 21. 13:23
 12/54 anonim ***** válasza:
73%

10-es vagyok.

4 napja Angliaban kiesett egy 6 eves az ablakon, szornyethalt.

Egy 6 eves meg pici, nem ertem, hogy gondolod, egesz napra ??!

máj. 21. 13:25
 13/54 anonim ***** válasza:
24%
Arról nem is beszélve, hogy 2024-et írunk, mindenki internetes okostelefonnal flangál, gyanítom a nagynak is van, pont 2 mp alatt fel tudja hívni a szüleit, ha bármi probléma lenne. (#11)
máj. 21. 13:26
 14/54 anonim ***** válasza:
63%
Kíváncsi lennék hogy egy 13 éves gyerek pl egy elektromos tűz esetén mennyire pánikolna be. Mqgát mentené vagy esetleg gondolna a kisebbre is?
máj. 21. 13:31
 15/54 anonim ***** válasza:
55%

13 évesen már vigyáztam a 2 éves unokahúgomra.

Nyolcadikos koromban már busszal bementünk Pécsre 30-40 kilométerről kísérő nélkül a gimis előkészítőre. Szeptembertől már minden reggel ennyit utaztunk rengeteg diák anyuka meg apuka nélkül.

Elektromos tűznél meg lehet ma sem tudnám mit kell csinálni felnőttként.

máj. 21. 13:37
 16/54 anonim ***** válasza:
29%
Ennyi idősen anyu simán otthon hagyott a húgommal, amíg ő elment nyaralni az új párjával. 😀 mi el voltunk, de te tudod, hogy milyenek a gyerekek
máj. 21. 13:42
 17/54 anonim ***** válasza:
72%
Arra senki nem gondol, hogy a kicsi esetleg FELRENYEL, vagy leforrázza magát egy bögre valamivel. A 13 éves mit csináljon, FULLADÁS esetén pánikból nem a mentőket hívja, hanem sírva a szüleit. Ezzel fontos perceket veszthet. Újraéleszteni se tud! Kizárt, hogy otthon hagyjak egy 6 évest egy 13 évessel 😐
máj. 21. 13:44
 18/54 anonim ***** válasza:
14%
17 mintha nem lehetne megtanítani ezt egy 13 évesnek, hogy mit csináljon, ha baj van. Nem kell mindig a legrosszabbra gondolni. 🤷🏻‍♀️
máj. 21. 13:47
 19/54 anonim ***** válasza:
68%
18, persze, meglehet, de lélegeztetni nem fog tudni. Vagy te arra is felkészíted? 🙄
máj. 21. 13:50
 20/54 anonim ***** válasza:
20%
13 évesen már a szomszéd 3 évesre vigyáztam
máj. 21. 13:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!