Túlköltekezik az a nő,aki egyedül neveli a két kamaszkorú gyerekét,és havi 500 ezres bevételből nem tud félretenni havonta semmit? Nem kell lakbért fizetnie és nincs autója.
Nem. Simán ennyibe kerül két kamasszal az élet.Nekik már nem vehetsz használt ruhát mert megbélyegzik az iskolába őket, egy-egy számítógépes játék(már ha játszik) is akár több 10.000 lehet, vagy egy -egy költséges hobby, valami sport aztán el is ment.Persze a legtöbb kamasz jó étvágyú, legalábbis én a 2 öcsémnél pld le voltam döbbenve, mindketten kb csontváz vékonyak voltak, de annyi kaja beléjük fért ebéd címszóval, mint belém lányként egy hét alatt:D:D
Szóval a mai árak mellett úgy, hogy azért gondolom víz,villany,telefonok,net,gáz vagy valamit is fizetni kell egyáltalán nem túlköltekezés..
Viccelsz?
Tudod mennyit esznek a kamaszok?Vettél már nadrágot,Pólót,cipőt kamasznak?
Szakkör/tábor,sport,sulis rendezvények,ebédpénz?És akkor még mindenki egészséges.
De gyógyszer/vitamin/szemüveg/fogszabályzó/fejlesztés/fogorvos/ételallergia miatti diéta, stb?
És attól mert anya egyedülálló neki nem járhat normális ruha,fodrász/kozmetikus,bármi?muszáj bánatos igénytelen toprongynak lennie vagy mi?
2 kamasz gyerekkel kb a minimum az 500ezer.
Szerintem nem.
Én 22 évesen, vidéki egyetemistaként költök havi szinten sajátmagamra 120-140 ezret(ennél nem sokkal nagyobb a bevételem). Ebből 30 ezer a kollégiumi díj, majdnem hétezer az országbérlet+helyijárat bérlet (nem, nem használhatok országbérletet a helyijáraton, mert nem fogadják el). És én mindenből a legolcsóbbat veszem, 4 évente cserélem az elektronikai eszközeimet, turiban vásárolok, nem igazán járok szórakozni, max ritkán veszek könyvet, 1-1 játékot. Ha betegség van, akkor gyógyszerek, meg ha valamit hirtelen cserélni kell/be kell szerezni, pl új szemüveg kell akkor az jön még pluszba.
Na most viszonyításképp egész nyugodtan felszorohatod hárommal az én kiadásaimat, esetleg a tömegközlekedést anyukánál számold drágábban, mert neki nincs diákkedvezmény. Akkor kamaszoknak zsebpénzt nem árt adni, a gyerekek hobbija is pénzbe kerül, esetleg különóra, stb. És akkor még senki nem szorul eü. állapot miatt spec. étrendre, senki nem szed rendszeresen gyógyszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!