Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Túlköltekezik az a nő,aki...

Túlköltekezik az a nő,aki egyedül neveli a két kamaszkorú gyerekét,és havi 500 ezres bevételből nem tud félretenni havonta semmit? Nem kell lakbért fizetnie és nincs autója.

Figyelt kérdés
máj. 20. 17:18
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem költekezik túl, mert ez épp hogy elég.
máj. 20. 17:21
 2/8 anonim ***** válasza:
89%

Nem. Simán ennyibe kerül két kamasszal az élet.Nekik már nem vehetsz használt ruhát mert megbélyegzik az iskolába őket, egy-egy számítógépes játék(már ha játszik) is akár több 10.000 lehet, vagy egy -egy költséges hobby, valami sport aztán el is ment.Persze a legtöbb kamasz jó étvágyú, legalábbis én a 2 öcsémnél pld le voltam döbbenve, mindketten kb csontváz vékonyak voltak, de annyi kaja beléjük fért ebéd címszóval, mint belém lányként egy hét alatt:D:D

Szóval a mai árak mellett úgy, hogy azért gondolom víz,villany,telefonok,net,gáz vagy valamit is fizetni kell egyáltalán nem túlköltekezés..

máj. 20. 17:22
 3/8 babyboom567 ***** válasza:
84%

Viccelsz?

Tudod mennyit esznek a kamaszok?Vettél már nadrágot,Pólót,cipőt kamasznak?

Szakkör/tábor,sport,sulis rendezvények,ebédpénz?És akkor még mindenki egészséges.

De gyógyszer/vitamin/szemüveg/fogszabályzó/fejlesztés/fogorvos/ételallergia miatti diéta, stb?

És attól mert anya egyedülálló neki nem járhat normális ruha,fodrász/kozmetikus,bármi?muszáj bánatos igénytelen toprongynak lennie vagy mi?

2 kamasz gyerekkel kb a minimum az 500ezer.

máj. 20. 17:26
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
2kamasz (aki többe kerül, mint egy felnőtt) plusz egy felnőtt. Fizetni kell a rezsit, a telefon, tv, internet számla stb. Plusz a kaja, a tisztítószerek, pipere cikkek... A ruhák, kamasznak már mem mindegy miben jár. Az iskolai felszerelések, mert év közben is előfordulhat, hogy venni, pótolni kell valamit. Ha van különóra az mégegy szép kiadás. Ha beteg valamelyik a patikában horror összegeket lehet otthagyni egy sima nátha miatt is (múlthéten vettem egy lázcsillapítót meg egy orrsprayt a lányomnak, majdnem 9000 volt ez a kettő). Havonta 1x ha kimozdulnak az is pénz, de egy kamasznak már igénye van zsebpénzre, eljárni ode oda a haverokkal (ez teljesen normális, hogy néha beakarnak ülni egy fagyira vagy moziba). Ha anyuka nem helyben dolgozik akkor a bérlete, hiszen autó nincs. 500.000 a mai világban nem nehéz elkölteni az alap dolgokra sem. Van amiből lejebb sem érdenes adni, pl a minőségi élelmiszerek, normális ruhák (nem mindegy, hogy 2hónapot bír a poló vagy 1évet, az olcsó sokszor a mosástól megcsavarodik, elnyúlik).
máj. 20. 17:44
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem kamaszok még a lányaim, de egy havi átlag költésünk simán van 500 ezer körül (igaz, mi négyen vagyunk, de akkor is), és még erre jön rá a lakáshitel és az autós költségek. Szóval jah, szerintem ez nem túlköltekezés, ez teljesen reális két kamasszal.
máj. 20. 17:50
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
máj. 20. 17:56
 7/8 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem nem.

Én 22 évesen, vidéki egyetemistaként költök havi szinten sajátmagamra 120-140 ezret(ennél nem sokkal nagyobb a bevételem). Ebből 30 ezer a kollégiumi díj, majdnem hétezer az országbérlet+helyijárat bérlet (nem, nem használhatok országbérletet a helyijáraton, mert nem fogadják el). És én mindenből a legolcsóbbat veszem, 4 évente cserélem az elektronikai eszközeimet, turiban vásárolok, nem igazán járok szórakozni, max ritkán veszek könyvet, 1-1 játékot. Ha betegség van, akkor gyógyszerek, meg ha valamit hirtelen cserélni kell/be kell szerezni, pl új szemüveg kell akkor az jön még pluszba.

Na most viszonyításképp egész nyugodtan felszorohatod hárommal az én kiadásaimat, esetleg a tömegközlekedést anyukánál számold drágábban, mert neki nincs diákkedvezmény. Akkor kamaszoknak zsebpénzt nem árt adni, a gyerekek hobbija is pénzbe kerül, esetleg különóra, stb. És akkor még senki nem szorul eü. állapot miatt spec. étrendre, senki nem szed rendszeresen gyógyszert.

máj. 20. 18:09
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
500 ezer forint, egy 3 tagù családnak nem olyan sok pénz, hogy félre tudjon tenni.
máj. 20. 18:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!