Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A terhességi táppénz alatt...

A terhességi táppénz alatt lehet kressz tanfolyamra járni?

Figyelt kérdés
máj. 20. 14:45
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
60%

Na, hát itt van az élő példa, akinek sikerült. Táppénzen voltam terhesen , akkor kezdtem el a KRESZt online. Végül a COVID miatt berekesztették a vizsgákat, ezért szülés előtt pont nem tudtam elmenni vizsgázni, de amíg a kicsi aludt, felfrissítettem a tudásom, és aztán levizsgáztam, amikor fél éves volt a lányom. 7 hónapos volt, amikor elkezdtem a forgalmi órákat, heti 2x2 órát mentem, ekkor már ki volt váltva egy étkezés. Anyósom jött, és vigyázott a lányomra addig, játszottak, ettek, volt, hogy el is altatta, ha álmos volt, ez kb. 3 óra volt összesen. Végül jó sok órát kellett vennem, meg voltak 1-1 hónapos kihagyások az oktatóm betegsége miatt, de elsőre átmentem a vizsgán, nem sokkal azelőtt, hogy a lányom 1,5 éves lett. Azóta is vezetek napi szinten, minden időt és pénzt megért.

Már nem azért, de ha mondjuk vérzéssel kiírják táppénzre (mint ahogy engem is), attól még online miért ne csinálhatna amit csak akar, ezt a sok rosszindulatú hülyeséget.

máj. 20. 15:21
 12/24 anonim ***** válasza:
71%
A kérdező nem azt írta, hogy online csinálná, hanem hogy lehet-e járni. Teljesen más a 2 dolog. Igen ellehet járni csak a munkáltató ne tudja, hogy táppénz alatt kreszre jár. Veszélyeztetett táppénz azt jelenti, hogy kiírták, mert problémás a terhessége. Problémás terhességgel meg nem járkálunk ide meg oda különben dolgozni is tudna. Én nem vagyok ellene, hogy kimozdúljanak, meg az se érdekel ki csal a táppénzel csak azt írtam le ami az igazság. Nem mindegy, hogy bejelented, hogy mától nemtudsz dolgozni, de máshova eltudsz járkálni vagy tud róla a munkáltatód, esetleg terhesen nem dolgozhatsz ott.
máj. 20. 15:29
 13/24 anonim ***** válasza:
66%

"A kérdező nem azt írta, hogy online csinálná, hanem hogy lehet-e járni."

De pont erre írtam, hogy miért nem lehet online csinálni az e-titánban? Szerintem már minden autósiskolánál van rá lehetőség (nálunk konkrétan csak az volt, tantermi nem is). Amellett, hogy nem kell a félnapos tanfolyamokra járni, számtalan más előnye is van. Annyiszor haladsz végig, ahányszor akarsz a részeken, olyan tempóban tanulod ahogy neked jól esik, stb.

Mi szól a hagyományos, tantermi KRESZ tanfolyam mellett?

#7-es voltam

máj. 20. 15:32
 14/24 anonim ***** válasza:
26%
Valaki írta egy táppénzes kérdés alatt, hogy itt mindenki a kormány embere? 🤣 hát én is kezdem úgy érezni. Nekem a saját főnököm mondta, hogy az utolsó két hónapban ne dolgozzak. Nyilván ha muszáj lenne tudnék, de nem fogok...hanem táppénzre fogok menni. Nyilván nem fogok 0-24 órában itthon ülni...
máj. 20. 16:47
 15/24 anonim ***** válasza:
33%
Mondjuk csomó helyen nem dolgozhatsz már az első pár hónaptól sem, mert olyan a munkakör, például az én munkámban csak a 3. hónapig dolgozhatsz... Fura kenne, ha a többi 6 hónapban zárt ajtók mögött kellene ülni. Boltba sem menjen hónapokig?
máj. 20. 17:13
 16/24 anonim ***** válasza:
75%
Utolsó: ha nem a terhességeddel van baj, hanem a munkaköröd olyan, hogy terhesen nem végezhető (mert mondjuk veszélyes anyagokkal dolgozol), az nem keresőképtelenség, csak tisztában kellene lenni a jogaiddal….
máj. 20. 17:21
 17/24 anonim ***** válasza:
16%
Jólvan, leülhetsz.
máj. 20. 17:24
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
14 vagy csak ennyire ostobák…
máj. 20. 17:56
 19/24 anonim ***** válasza:
20%
Más az amikor a munkáltató kéri és javasolja meg más az is amikor valaki elmegy holott lenne neki munka biztositva, de ő nem akar dolgozni.
máj. 20. 17:59
 20/24 anonim ***** válasza:
21%
19# ilyen szempontból tök mindegy, hogy miért nem dolgozom az utolsó két hónapban..a lényeg, hogy sokan itt azt akarják bemagyaràzni, hogy itthon kéne ülni 0-24. Nyilván el fogok menni boltba, az unokahúgommal játszóra, kikapcsolódni, vagy babacuccokat nézegetni. Kicsit túl van ez tolva...
máj. 20. 19:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!