Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Láthatásra kötelező elhoznom/f...

Láthatásra kötelező elhoznom/fogadnom a gyereket, ha a szülők (férjem és az exe) úgy egyeztek meg, hogy minden második héten 4 nap, tehát péntek délutántól kedd reggelig van a láthatás?

Figyelt kérdés
A férjem sajnos tartós beteg lett, tehát minden rám marad. Aranyos kislány de 7 évesen csak több odafigyelést igényel, mint az én tizenéves gyerekeim. Néha legszívesebben megmondanám, hogy nem hozom el, de az anyja szerint ez kötelező, mert így egyeztek meg.
2024. máj. 19. 10:37
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:

Igen, fizet nekik gyerektartást, bár nem túl sokat, jelenleg 20000Ft-ot. Rokkantsági alapján ennyit itéltek meg gyerekenként, azt mondták, időszakonként felülbírálható az összeg, ahogy nő a rokkantsági összege.

Van gondnoka, de alapból hivatalos gondnok kinevezését kértük.

2024. máj. 19. 12:21
 22/39 anonim ***** válasza:
35%
"vagy a gyermeknek tartásra kötelezhető más egyenesági rokona van." A gyereknek van anyja. Tényleg ilyen nehéz egy háromsoros mondatot értelmezni?
2024. máj. 19. 12:21
 23/39 anonim ***** válasza:
48%

22!

Az anyja természetben tartja el. Az apja a kötelezett, rajta kívül még a nagyszülők jöhetnének szóba. Ha nem értesz valamihez, ne szólj bele, légyszíves

2024. máj. 19. 12:24
 24/39 anonim ***** válasza:
94%
Mennyi ideje kínzod már magadat, (meg ráadásul a gyereket is az utazással), hogy úgy foglalkozol vele 14 napból 4 napig, hogy semmi közöd hozzá, ráadásul a saját gyerekeidtől elvéve azt az időt? Senki nem mondta, hogy nem kéne?
2024. máj. 19. 12:28
 25/39 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt egész szitut nem is értem. 🤔

A férjed állításod szerint otthonban él. A gyerek nem is látja az apján régóta, akkor te mi a tökömnek viszed el "láthatás" címen napokra a gyereket?

2024. máj. 19. 13:22
 26/39 anonim ***** válasza:
87%
Ismét egy kérdés ahol pár óránként csöpögtet a kérdező pár lényeges információt...
2024. máj. 19. 13:28
 27/39 anonim ***** válasza:
8%
Az anyja természetben tartja el, mert ő is tartásra kötelezett! Nemcsak az apja! A tartás szó nem azonos a tartásdíj szóval! Ki vagy te, hogy engem kioktass? Bíró?
2024. máj. 19. 13:37
 28/39 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ezt most én se értem. Miért kéne magadhoz elvinni más gyerekét? Jézusom... dehogy is vinném ebben az esetben. Nem hogy még elvenni az időt a sajátomtól is mellé.
2024. máj. 19. 13:50
 29/39 anonim ***** válasza:
100%
Neked semmi k{zödva gyerekhez kb, ingyen bébiszitternek használt anyuka, te palimadár vagy anyuka szemében.
2024. máj. 19. 14:01
 30/39 anonim ***** válasza:
75%
Gondolom anyukának hiányzik a 4 nap nyugi, ezért lepasszolja szegény gyereket.
2024. máj. 19. 16:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!