Mennyire normális, hogy a férjem nem akarja a kötelező köröket megcsinálni a gyerekek körül?
A férjem is foglalkozik a gyerekekkel, játszik velük, leviszi őket a játszótérre, ellátja ő is a háztartási munkákat. Nem az van, hogy semmit nem csinál, de nyilván én csinálom ezeket nagyobb százalékban, mivel többet vagyok itthon. Férjem elmegy reggel fél 7-kor és este 7-re ér haza. Így én viszem reggel a gyerekeket bölcsibe, oviba 7.20-ra, hogy én is beérjek 8-ra. Délután 16 órára megyek a gyerekekért, negyed 5-re otthon is vagyunk.
A problémám, hogy férjem nem hajlandó fürdetni a gyerekeket és altatni sem. Amikor még itthon voltam gyed-en akkor természetes volt számomra, hogy én csinálom és nem a férjemet ugráltatom, amikor épphogy hazaért, viszont már én is dolgozok. A fürdetéssel még nem is lenne gond, mert hamar meg van, viszont altatás szörnyű. Nagyon nehezen alszanak el a gyerekeink este 10 után. Hiába meg van a rituálé, próbáltam már őket hamarabb/később letenni, félhomályban/sötétben, mesével vagy anélkül, de 10-nél hamarabb nem alszanak. Ezen az sem segít, hogy a bölcsiben, oviban még alszanak délután. Sokszor volt, hogy én hamarabb elaludtam mint a gyerekek és arra ébredtem, hogy kijöttek az ágyból és játszani kezdtek.
A lényeg, hogy én is fáradt vagyok már mivel így későn fekszek le, reggel pedig kelni kell, hogy összekészítsem a gyerekeket és beérjünk időben. Férjemnek már mondtam, hogy legyen szíves bevállalni legalább heti 1-2 altatást, de nem, 10 perc után kijön a szobájukból, hogy nem alszanak ő pedig nem fog mellettük ülni, inkább megy aludni mert ő is fáradt. Csináljam én, mert én jobb vagyok. Csak ugye így a gyerekek is megszokták, hogy én fürdetem, altatom őket és még hétvégén is én csinálom ezeket. Tényleg nekem kell, mert én vagyok az anyjuk és nekem ez "jobban megy"?
Jogos! Nálunk se volt semmi. Be a kiságyba, puszi, villany leolt, jó éjt.
Még egy darabig elmolyolt magában a bohócával aztán aludt reggelig.
A férfiak nem értenek több gyerek altatásához.
Én is csak egy hugom tudom altatni.
17/f
Szerintem az lehet a gond, hogy látja milyen nehezen alszanak el a gyerekek és azt gondolja, ha neked ilyen nehezen megy, akkor neki egyáltalán nem fog sikerülni. Fél a feladattól. Inkább bevállalja a házimunkát.
Nálunk pont fordítva van, apa fürdet- altat este, de házimunkát, főzést, mosogatást nem szereti csinálni.
Kinek mi az erőssége...
Azt meg ne is várd, hogy minden terhet le vegyen a válladról!
8
Mert 17 évesen éppen pUn€i után kellene szaladoznod, nem egy kis szarost altatgatni.
Nem a te feladatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!