Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak kíváncsiságból: Van itt...

Katona Dius kérdése:

Csak kíváncsiságból: Van itt olyan, aki megvált a kisállatától a terhesség/szülést követően?

Figyelt kérdés

Itt nem arra gondolok, hogy a kicsi allergiás lett a kisállatra és azért, hanem csak úgy. Nekünk vannak macskák és egy kutyus, anyám meg kampányol, hogy ha összejön a baba, akkor azonnal szabaduljak meg tőlük, mert majd mindenféle betegséget összeszed az állatoktól. Bentiek, orvos rendszeresen látja őket, nincs semmi bajuk. Nem fogok megválni tőlük, anyám akárhogy kampányol (persze, ha allergiás lenne a kicsi, az más, arra majd kitalálok valamit).

Csak kíváncsi vagyok, van e olyan, aki csak azért, mert lett gyerek, megvált az állataitól?

máj. 14. 09:52
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
62%
Kertes hazban lakunk, a ki-bejaros cica kinti cica lett.
máj. 16. 13:58
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

Bár én még nem vagyok terhesem se sajnos, de szeretnénk már babát. Ennek teljes tudatában vettünk nemrég kutyát. Olyan fajtát választottunk ami gyerekbarát, jó helyről vettük stabil idegrendszerrel. Folyamatosan szokatjuk ismerősök gyerekeivel az új ingerekhez és látszik rajta, hogy ösztönösen tudja milyen finoman kell játszani a gyerekkel. Úgyhogy nálunk pont az volt tudatos, hogy kutyával nőjjön fel a gyerek. Ha az élet máshogy nem hozza valószínű egyke lesz, de így mégsem nő fel teljesen "egyedül". Megtanulja, hogyan kell gondoskodni egy állatról és hogyan kell vele bánni. Én is állatok között nőttem fel, kutyánk, lovaink mindig voltak. Egyedül macskánk nem volt arra allergiás is lettem felnőtt koromra😅

Úgyhogy én abszolút támogatom a kutya-gyerek együttélést.

Ui.: marhára senki véleménye nem érdekel a környezetemben aki azt mondja, hogy hülyeség. Az én házam, én gyerekem, én szabályaim.😁

máj. 16. 20:33
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

Miért váltam volna meg az állataimtól azért, mert gyereket vállaltam? Anno felelősségteljesen mérlegeltem, hogy tudok-e róluk 10-15 évig gondoskodni. Mivel akkor úgy gondoltam, hogy igen, így kutya kötelességem gondoskodni róluk életük végéig és szeretem is őket, családtagok. :D

Nem is értem ezt az idióta kérdést...

máj. 16. 20:40
 24/30 A kérdező kommentje:
23-as egyet értek veled teljesen. Nem bennem merült fel a dolog, hanem édesanyámban, akivel ezügyben nagyon nem értek egyet. Csak arra voltam kíváncsi, más is gondolja-e úgy, mint anyám?
máj. 16. 20:47
 25/30 anonim ***** válasza:

Sokan gondolkoznak így még mindig sajnos. Nekem szerencsére a szüleim is állatbarátok így nálunk ez a probléma fel sem merült. Szíved joga eldönteni te hogyan neveled a saját gyereked. Valószínű nem ez lesz az egyetlen dolog amibe a "Mami" majd bele akar szólni, így jó ha kezdetben megérteted vele kinek hol a helye. Az meg, hogy a saját kutyája természetesen nem probléma csak a tied teljesen nonszensz😅

Neki nem az állattal van baja hanem irányításmániás és mindent jobban akar tudni nàlad. Ne hagyd magad, felnőtt vagy és lassan anya is leszel. Az ilyen "jó tanácsokat" meg egyszerűen el kell engedni a füled mellett, ha meg lesz a baba 100-ával jönnek majd.🙄

máj. 16. 22:22
 26/30 A kérdező kommentje:
Nyugi, tisztában vagyok vele, egész életemben ez volt. Kb tini koromban kezdtem menni szembe vele, azóta is lerendezem a megomdásait, nem kell félteni, nem hagyom magam :D Amikor ezzel a macska nem való gyerek mellé témával jön, akkor is megmondom neki a véleményemet a dologról. Nem hagyom magam irányítani, elég akaratos vagyok én magam is :D
máj. 16. 22:35
 27/30 anonim ***** válasza:
100%

Helyes, legyél is. Később a gyerek mellett is hasznát fogod venni a következetességnek. Én amilyen szemét tudok lenni az első nap amikor haza vinném a babát küldenék neki egy képet amin mellette ül a cica🤣🤣

De ez én vagyok.😉

Boldog babavárást kívánok neked kérdező!

#22, 25

máj. 16. 22:45
 28/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm :D

Igen, én is gondolkodtam rajta, hogy köré fektetem a cicákat, hogy lám, még lélegzik a gyerek :D

máj. 16. 22:47
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsére anyukám sosem szólt bele semmilyen téren semmibe az életünkbe. Ha tanácsot kérek, ad. De ha nem fogadom meg sincs miatta sértődés. Én mondjuk eleve úgy állok az állatainkhoz is, hogy családtagok, hiszen csak velünk élnek tizenévig, hozzánk nőnek. A németjuhászunk is kölyökkora óta jön velünk nyaralni, túrázni, mindenhova. Most 13 éves. Dobjam ki, mert gyerek van? :D eszembe nem jutna. Aki meg ilyet tanácsolna, azt nagyon hamar elhajtanám valahova. A macskánk szintén tizenéves és mivel nem akarom, hogy elüssék, megmérgezzék, szétszedje egy kutya, ezért benti. Szeretjük, vigyázunk rá. Biztos nem fogom kirakni csak mert elhullajt 1-2 szőrszálat. Van 2 szoba ahova nem mehet be és ennyi. De oda eddig sem mehetett. Nem alakítom át az egész életemet csak mert gyerek van, a gyereket illesztem bele a már meglévő életembe/családba.
máj. 17. 10:08
 30/30 A kérdező kommentje:
Teljesen egyet értek 29-es. Nekem is van egy csivavám, bolondos kis majom, imádom. Illetve 5 benti macsekom. Ha lesz gyerek, biztos nem fogok 6 kisállatot szélnek ereszteni, akiket ráadásul imádok. Amúgy sem árt, ha állatok között nő fel, legalább megtanul bánni velük, megtanulja, hogy amiért felelősséget vállaltunk, azt nem dobáljuk csak úgy el magunktól.
máj. 17. 11:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!