Csak kíváncsiságból: Van itt olyan, aki megvált a kisállatától a terhesség/szülést követően?
Itt nem arra gondolok, hogy a kicsi allergiás lett a kisállatra és azért, hanem csak úgy. Nekünk vannak macskák és egy kutyus, anyám meg kampányol, hogy ha összejön a baba, akkor azonnal szabaduljak meg tőlük, mert majd mindenféle betegséget összeszed az állatoktól. Bentiek, orvos rendszeresen látja őket, nincs semmi bajuk. Nem fogok megválni tőlük, anyám akárhogy kampányol (persze, ha allergiás lenne a kicsi, az más, arra majd kitalálok valamit).
Csak kíváncsi vagyok, van e olyan, aki csak azért, mert lett gyerek, megvált az állataitól?
Én sem tervezem őket elajándékozni, meg is mondtam anyámnak, hogy maradnak.
A vicc, hogy náluk van egy benti kutya, kérdeztem is, hogy akkor ők is elajándékozzák, ha megy oda az unoka? "Hát Lucy kutyus az más, ő maradhat." Oké...
Anyuka buta, ha ilyen miatt kampányol, pláne hogy a saját kutyájuk mindjárt kivétel lenne. Egyik füleden be, másikon ki.
Viszont vigyázz, már most megmondom, hogy ha nagyobbacska lesz a gyerek, könnyen lehet, hogy anyuka fog buta téveszméket meg félelmeket belecsepegtetni. Olyanokat, hogy "juj, ne menj oda a kutyához, mert megharaphat/cicához, mert megkarmolhat" és társaik.
Multkor anyammal volt egy csetepatem telefonon az allatainkrol, ket kinti-benti tacskorol es egy benti macskarol. Hogy tiszta szor a ruham, masok mit gondolnak, miert nem rakjuk ki a macskat az udvarra, hogy mi van ha a gyerek allergias lesz, nehogymar o szedjen gyogyszert, az allat nem csaladtag, stb.
Elso mondat utan elmondtam, bele se kezdjen, meddo vita. Majd mi tudjuk, hogy akarjuk. Aztan csak nem hagytam abba, belementem, vegul 8 perc utan o rakta le a telefont sertodotten.
Legkozelebb ha belekezd, vagy szo nelkul rarakom, vagy elmondom, ha nem tetszik, nem kell hozzank jonni, es utana rakom ra a telefont. Nekem sem tetszik, hogy apam alkoholista, es minden egyes csaladi esemenyen veszekedni kezdenek, megsem tudok tenni ellene, mert nincs beleszolasom. Nem fogom gyozkodni oket, mert az o eletuk. O meg ne gyozkodjon arrol, hogy basszuk a ferjemmel a macskat a kertbe, mert ugysem fogjuk, tema lezarva. 6 honapos terhes vagyok, anyam kezd atmenni hulyebe, ezelott a kislanyunk nevnapja volt a problema (ne egy adott napot valasszuk hanem masikat) meg a fulbevalo (hogy nekem is volt gyerekkent, miert ne legyen az unokajanak is). Szoval en kitarto vagyok, vagy belenyugszik, hogy ugyis minden ugy lesz, ahogy en meg a ferjem akarja a gyerekunkkel meg a kisallatainkkal kapcsolatban, ahogy mi akarjuk, vagy lehet tovabb keretlenul beleszolni az eletunkbe, a kapcsolat megszakitasat fogja elerni.
Nem, de oszinten szolva sokszor megfordult a fejemben az elso 2 honapban, amikor 0-24 szoptatas mellett meg kellett oldanom azt, hogy a kutyat kivigyem napi ketszer a masodik emeletrol (tobbi setat a ferjem intezte). Na az pokoli nehez volt, egyutt sirtam a gyerekkel, mikozben muszaj voltunk kimenni, nehogy szegeny kutya bepisiljen, de o meg cicit akart volna. Marmint a gyerek :D
Viszont azota mar minden happy es minden jo, nincs gond a kutyussal, imadjak egymast a kisfiammal.
Valahol hallottam azoknál a gyerekeknél ahol van háziállat ritkább az allergia, mert tal@lkoznak időben mindennel is.
Szabadulj meg anyádtól rengeteg fertőzést behozhat a házba a t{megközlekedésből, boltból és ki tudja merre mászkál egész nap😁
Sosem adtam volna... Benti cicánk van, ráadásul nagyon idős. Én féltem tőle, hogy hogy fogja fogadni a kislányunkat, az elején nem is szívlelte a helyzetet, hogy felverik a sírással a legmélyebb álmából és korlátozva van a cselekedeteiben (pl. nem mászhat be a babaágyba), de egész gyorsan akklimatizálódott. A kislányom már 2 éves és számomra iszonyat szívmelengető nézni, ahogy állattal cseperedik. Folyamatosan tanuljuk hogy bánunk vele, hogy nyúlunk hozzá, ha túl sokat macerálja, nem figyeltem és odacsap a macska, a kislányom vérig van sértve... Megbeszéljük, hogy ez van, teljesen igaza volt a cicának. Szerintem ad egy pluszt a szabályok, keretrendszer felállításában.
Az tény, hogyha mondjuk ő már nem lesz, kiscicát sosem hoznék haza ilyen pici gyerek mellé és talán idősebbet sem most fogadnék be. Azért macerával is jár na...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!