Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Olyan tehet az apa hogy azért...

Olyan tehet az apa hogy azért nem fizet gyerektartást mert nem az ő nevén van a gyerek?

Figyelt kérdés
Csak dns teszt után akarta már elismerni, addig szóba se jöhetett az apasági nyilatkozat. De én meg ha egész terhességem alatt leszart nem szeretném már hogy az ő nevét viselje. Marad az enyémen. Vagy ezért perelhet?
máj. 10. 15:32
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Perelhet, - mindenért lehet perelni - de akkor a perköltséget is fizetheti.

Visznt semmit nem változtat azon a tényen, hogy a gyerektartást köteles fizetni

máj. 10. 21:21
 12/21 anonim ***** válasza:
78%
Jó buta apuka. Pereljen nyugodtan, aztán veszít, s fizethet. Megéri?
máj. 12. 09:08
 13/21 anonim ***** válasza:
49%

"Pereljen nyugodtan, aztán veszít, s fizethet."

Nem feltétlenül veszit. A gyerek nevéről, ha q szülők nem értenek egyet, a bíróság dönt. Pont ugyanakkora esély van rá, hoyg azt mondják, apa vezetékneve lesz, mint arra, hogy anyáé marad, kivéve, ha a gyerek már abban a korban van, amikor kialakult benne a kapocs önmaga és a vezetékneve között. Nem látom sehol mennyi idős a gyerek, de innen nézve pár hónapos lehet, akkor bizony esélyes az apa neve is.

máj. 12. 09:12
 14/21 anonim ***** válasza:
83%

De az a logikája, hogy azért nem kell gyerektartást fizetnie, mert nem az ő nevén van.

Fals logika.

máj. 12. 09:16
 15/21 anonim ***** válasza:
18%
Ide aztán kellett a gyerek...
máj. 12. 11:42
 16/21 A kérdező kommentje:
Hát márpedig a biróság sem fogja rám kötelezni hogy az apja nevét adjam neki. Marad az enyémen és kész. Gyerektartást ettől függetlenül lefogom vernj rajta, ha kell hajléktalanná teszem. De ezzel engem nem fenyeget hogy ehez szabja a fizetést.
máj. 12. 13:51
 17/21 anonim ***** válasza:
41%

Kérdező!

1. Ha a bíróság megállapította az apaságot és van egy jogerős ítélet a gyermektartasdijrol, akkor fizetnie kell.

2. A gyermek nevéről a szülők KÖZÖSEN döntenek. Onnantól, hogy a bíróság megállapította az apaságát, bizony ő is szülő, pont úgy, mint te. Igen, ragaszkodhat ahhoz, hogy a gyerek az ő nevét viselje és igen, perelhet érte. Nem, ha a bíróság úgy itel, a gyerek az apja vezetéknevét kell viselje, akkor mindegy, hogy te mit akarsz. Nem, nem marad akkor a tieden és kész.

Halkan megsugom, egy pillanat alatt ki tud bújni a tartasdij fizetési kötelezettsége alól és kvara meg tudja keseríteni az életedet a gyerek nagykorusagaig , mert millió dologhoz kell majd az engedelye meg az alairasa

máj. 12. 14:03
 18/21 A kérdező kommentje:

A tartás dijat pedig kutya kötellesége fizetni, nem bújhat ki alóla. Ha az én nevemen van ha az ővén. Ez így világos neked vagy magyarázzam el jobban netán?

Ő azért akar perelni mert az én nevemen van, és egyszer sem fizetett emiatt. De ezt jogilag nem tehetné meg. Tehát nem értem mit őt véded.

máj. 12. 14:07
 19/21 anonim ***** válasza:
88%

Kicsit agresszív vagy, és az értelmező olvasas se megy. Nem védem, csupán neked nem megy az értelmező olvasas. Nem nekem kell magyaráznod, hogy mi a helyzet, ha em neked kellene megértened, két különböző dologról írtam.

Az elso pont: Ha van jogerős ítélet a gyermektartasdijrol, akkor fizetnie kell, mindegy hogy mi a gyerek vezetékneve

A második pont: perelhet azért, hogy a gyerek az ő vezetéknevét viselje. Totál független a tartasdijtol.

máj. 12. 14:16
 20/21 A kérdező kommentje:
Oké, elnézést. Csak már besokkaltam. Csak ő még így se fizet, pedig van itélet a tartásdíjról.
máj. 12. 14:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!