Leghamarabb mennyi idős korában lehet apukájával egyedül hagyni 10 napra egy kisgyereket?
10 nap nagyon sok. Amikor anyukám 2 hétre kiküldetésre elutazott, nagyon megviselt, pedig már 8 éves voltam.
Szerintem az első évben ilyen sok időre semmiképp. Utána babafüggő. És apukafüggő.
13, Szó sincs a kérdésben arról, hogy csecsemőt akar ott hagyni.
Az már más kérdés, hogy egészséges nőnek még csecsemő mellett is van élete, csak a toxikus helikopter szülők akarnak máglyát rakni mert valaki 2 órára az apjára hagyja a gyereket.
De a kérdésben szó sincs csecsemőről.
14, csak az a baj, hogy itt nem 2 óráról lenne szó, hanem 10 napról.
Akár csecsemőről beszélünk akár egy 5 éves gyerekről, ez nagyon sok
Hát, két opció van:
A) Csak azt nézed, hogy te mikor akarsz menni - ez esetben nyilván akkor hagyod ott a gyereket, amikorra az utazást lefoglaljátok.
B) Arra törekszel, hogy a gyereknek a lehető legkomfortosabb legyen - ez esetben 5 éves kora után tudsz elmenni, mert a 10 nap valóban nagyon sok.
Miért nem mentek rövidebb időre? Az sokkal hamarabb is kivitelezhető lenne.
Most előreláthatólag az én gyerekemet kb 10-12 évesen tudnám ennyi időre otthagyni.(mondjuk az én férjemmel sosem,de egy normális "apával",ennyi idősen már lehetne)Viszont ennyi idősen meg simán érett egy nomád túrához.
A lepontozóknak meg,ha elolvasnátok a kérdést, akkor abból látszik ,hogy nem "kisgyereket" akar a kérdező otthon hagyni, hisz ezt írja:
" amire a PICIT nem tudnám vinni, mert túrázós, nomád körülmények közt alvós utazásról lenne szó."
Senki sem hívja PICINEK a 3-4-5 éves gyerekét, csak a babáját.
Akkor ha már leszokott az anyatejről.
Ja, és Ha aktuális lesz, nyugodtan menj el szórakozni, nem kell felvenni a mártír-majommama szerepet ami manapság divat. Lehet önálló, normális gyereket nevelni, nem egy anyámasszony katonáját aki 0-24ben a mami szoknyáján/ csöcsén csüng még 3-4 évesen is, annyira önállótlan. Egy normálisan nevelt gyereknél kb 2 évesen is megoldható ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!