Próbálnátok tenni valamit, ha az apa élettársa minden lehetséges módon próbálná elmarni a gyerekeket az apától? Érdemes beleállni a vitákba? (megbeszélni nem lehet érvekkel, már próbáltam)
#1 vagyok. Igen, ez nagyon sajnálatos és dühítő dolog, de tényleg nem tudsz vele mit tenni. Minden gyerek más, másképp éli meg és felnőve is más lesz majd. Nálam ez úgy alakult, hogy kislányként megviselt, hogy nem kellettem az apámnak. Felnőttként pedig már úgy gondoltam, ilyen ember nem hiányzik az életembe, nélküle is boldog vagyok. Van férjem, aki végtelenül imádja a lányunkat, és valahol mintha így gyógyultam volna meg.
Az ilyenek, mint az exed, mindig megszívják a végén. Neked az a dolgod, hogy maximálisan kiállj a gyerekeid mellett továbbra is, az apjuk helyett is. Tudom, nem könnyű, de próbáld meg a gyerekek előtt nem besározni őt és a személyes érzéseidet kivetíteni nekik. Mert az minimum akkora trauma, mint ahogyan elfordult tőlük őket az apjuk.
Azért az is fontos, hogy a lányotok amúgy felvenne-e szoknyát, vagy miért nem hord? Nem lehet, hogy ezek a furkálódások inkább ha
burkoltan is, de neked szólnak? (az új nő részéről dominancia harc)
HA a kislány szivesen venne fel szoknyát, akkor lehet ráhagynám a dolgot, hogy egyszer-egyszer vegyen fel szoknyát amikor átmegy hozzájuk. Akkor nem tudna annyira támadni. És minden nem túl fontos dologban (értsd nem az egészsége, tanulása múlik rajta) így tennék, hogy apa ne váljon ellenségessé. Megértem, hogy ez baromira bosszantó és igazságtalan, de a gyerek érdekében muszáj a lehető legjobb együttműködést fenntartani apával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!