Mit gondoltok az Anikó, Enikő, Keikó, Acukó nevekről?
Anikó szerintem régies, anyám neve. Keiko az ismerősöm akita inu kutyájának a neve, így szép.
Enikő szép, az utolsót hagyjuk.
Kimaradt az Ildikó és a Küllikki.
Egyik sem tetszik. :)
Enikő tetszik, nálunk listás volt.
Anikó teljesen normális név, ma már ritka is gyerekek között.
A másik kettő nem tudom hogy jön ide, ki se tudom mondani. Biztosan anyakönyvezhető nálunk??
A két japán név szép, de nem egy európai embernek. Itt nevetséges.
Az első kettő teljesen jó név, abszolút hordható, dallamos, jó hangzású
Japán név japán származású embernek való, lehet szép, de magyar fülnek idegen hangzású. Az ó,ő végződésű lánynevek - mert gondolom a végződés miatt tetted fel a kérdést, más közöset nem tudok felfedezni a magyar vs. japán névpában - szóval az ó,ő végződésű lánynevek akkor is megosztóak, ha magyarosak, sokaknak ez a végződés nem nőies. Személy szerint semmi bajom sem az Anikóval, sem az Enikővel, nekem a kettő közül az utóbbi jobban tetszik hangzásra, valószínűleg a magasabb hangrendje miatt nőiesebbnek találom. Az Anikó az Anna becézett változata volt eredetileg, manapság nem nagyon adják, eléggé retro névnek számít, de éppen ezért nem tizenkettő egy tucat, és amúgy nincs vele semmi baj, normális név az is.
A két japán név közül nekem a Keikó jobban tetszik, valószínűleg azért, mert ismertem Keikó nevű hölgyet. Egy utcában lakott velünk, japán származású volt. Az itt született fiai teljesen normális magyar neveket kaptak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!