Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy gyerekes élet után mennyiv...

Egy gyerekes élet után mennyivel lett másabb a két gyerekes élet?

Figyelt kérdés

Kicsit hülye kérdés tudom de érdekelne, hogy pl mi az a nehézség amivel előre nem számoltatok vagy számoltatok ugyan de mégis csak más benne lenni az adott helyzetben. Mi az ami talán egyszerűbb volt másodjára?

Akinek az idegei a nehezebb napokat egy gyerekkel is rosszul viselte, és ennek ellenére bevállalt még egyet hogyan alakult?

Minden tapasztalat érdekelne!

Akiknek a gyerekek közt 3-4 év van hogyan alakult köztük a kapcsolat, milyen testvérek? Ekkor talán már a nagyobb gyerek egy kicsit okosabb, de mégsem lesznek korban távol egymástól.

ápr. 25. 14:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nekem az a legnehezebb, hogy sokszor nem tudunk rendesen csapatként lenni a ferjemmel. Egy gyerek mellett még nyilván mindenhol együtt vagyunk. De ha 2 gyerek van, egyik pici masik kicsi, nyilván nem ugyanazt akarják pl a jatszoteren, egyikünk az egyikkel van, masikunk a masikkal. De mondhatok mástis, akarmilyen programot. Néha összepacsizunk, amikor elhaladunk egymas mellett es annyi 😆 szóval nekem ez a legnehezebb a váltásban. Az alváshiányt már megszoktam. Időm sajnos nincs magamra, ezt nehezen is viselem.
ápr. 26. 08:15
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a 0-ról 1-re volt nehezebb váltás. Nehezen szoktam meg a kötöttségeket és az első kislányunk volt brutál nehéz természet, letehetetlen baba. Ott ezerszer megfordult velem a világ, hogy miért kellett ez nekem. Elég jó túlélési stratégiákat vezettem be, amit fenntartottam a második kislányunk érkezésénél is.

A második kislányunk egy sokkal nyugisabb gyerkőc, én is edzettebb vagyok, felkészültebb voltam már mivel is járhat egy baba, így könnyebb vele. Az nehéz, hogy itthon van még a nagyobb is (2 év van köztük), de gondolom annak is megvan a maga szépsége, ha majd már az ovihoz is igazodni kell mindig, nem csak a saját napi ritmusunkat beállítani. :)

Nálunk a nagyobb gyerkőc sosem volt nagy nappali alvó (ellenben legalább az éjszakáink jók voltak nagyjából), így túl nagy énidőzés, meg lopott percek mellette sem voltak sosem. Az énidőmet tömbösítve "vettem ki" 3-4 hetente egy fél-egy napos távollét formájában. Ez megmaradt most is. Elmegyek mozizni, vásárolni, barátnőzni, bármit csinálni, csak RÓLAM szóljon, arról amivel én SZERETNÉK foglalkozni és ne másról.

Nekem az is tetszik, hogy csak akkor van katasztrófa, ha mindhármunknak egyszerre van rossz napja. Olyankor a férjem is legszívesebben kifordulna az ajtón, amikor hazaér. :D Ha már az egyikünk is jobb hangulattal kel, kipihentebb stb., akkor nem uralkodik el a teljes családon a káosz. Három főnél azért mégis nagyobb az esélye annak, hogy valaki jobb lábbal kel, mint kettőnél, így könnyebb kezelni a helyzeteket. :)

Ami nekem NAGYON nehéz, hogy a férjemmel megcsappant a "mi időnk", vagyis egyre esélytelenebbnek érzem már, hogy tudjunk két értelmes mondatot váltani egymás mellett ülve a kanapén amíg a gyerekek ébren vannak. Ez egy gyerek mellett még jobban ment. Látom, hogy ez egy átmeneti időszak, de részemről ez nagyon nehéz. Nekünk egy állandó kapocs a kapcsolatunk elejétől, hogy amikor hazaértünk, beszélgettünk. Kinek milyen napja volt, milyen megéléseink voltak, stb. Most sokszor nincs erre idő, energia, vagy csak kedv úgy elmondani két mondatot, hogy közben 15-ször félbeszakítanak sírással, vagy azzal, hogy "anya/apa nézd". Néha már csak legyintünk, hogy áhh, majd megbeszéljük... Aztán a majdból este lesz és már bezuhanunk az ágyba, nincs agysejtünk a beszélgetéshez. Erre valószínű jobban oda kéne figyelnünk, mert hosszútávon nagyon nem jó érzés, ugyanakkor mondjuk az is egy tanulási folyamat, hogy mit lehet megbeszélni a gyerekek előtt és mit nem. A nagyobbnak mostmár brutális csápjai vannak. :D Szóval érdekes helyzet ez a szülőség.

ápr. 26. 11:28
 13/15 A kérdező kommentje:

Utolsó és utolsó előtti nagyon köszi a válaszokat!

Ebbe pl ennyire még nem gondoltam bele, hogy tényleg két gyerek két felé megy és még ennyit se leszünk együtt.

Mi most még egy gyereknél áttudjuk beszélni a napot, mindennap jut valamennyi idő kettőnkre de este nagyon sokszor van az hogy együtt csinálunk mást a fáradságtól én sorozatot nézek mondjuk, a férjem meg a laptopozik mert az agysejtjeink már csak erre képesek, és ez esik jól.

ápr. 26. 12:34
 14/15 anonim ***** válasza:
Nekem ami nehézség, hogy játszótéren kétfelé akarnak menni, egyedül nagyon nehéz velük menni így. De mivel a nagyobb nagyon engedetlen máshol is félő, hogy elfut, ha gondol egyet. Az is nehézség, hogy a nagy folyton szemétkedik a kicsivel, ha meg elkezdenek hancúrozni, akkor ott kell nézni őket, nehogy a kicsinek baja legyen. Illetve még az, hogy mivel nincs semmi segítségem, egyszerűen nem elég az idő, és sokszor van, hogy az egyiknek muszáj várnia, mert a másikkal kell foglalkoznom. Főleg, mivel a kicsi még szopizik. De nagy könnyebbség, hogy sok minden megvan már cuccok, ruhák, kütyük, eszközök meg hát alapból a tudás, és nem kell rendelgetni, vásárolni, infót gyűjteni, mert azzal is sok idő elment.
ápr. 28. 09:26
 15/15 anonim ***** válasza:

Tudod mikor lesz igazán nehéz? Amiről gyakorin valahogy kevés szó esik. Amikor majd visszamesz dolgozni. Függ attól,milyen munkarendben dolgoztok,mennyire messze van a munkahely,stb stb.

De ha nincs segítség,akkor a két szülőnek kell egy jó darabig logisztikazni a gyerekeket az intézmények és egyéb programok kapcsán,plusz szülői,plusz tanulni velük,stb stb. És akkor ugyanott ott a házimunka,a családi élet és a hazaselet,amit élni kellene. Ha mind a két szülő teljes állásban dolgozók,segítség nulla,az nagyon hamar daralóvá válik.

ápr. 28. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!