El vehetik a gyerekem ?

Figyelt kérdés

28 éves férfi vagyok. Egyedül nevelem a 4 éves kislányom akiről az édesanya le mondott.Mindent meg teszek hogy neki meg legyen mindene teljes erőmből. Nekem mindig mindenbe ő az első. Meg is van mindene .

2 éve van egy párom aki velem azonos nemű aki velünk is él.

Pár napja volt nálunk a gyámhatóság mert névtelen bejelentés érkezet hozzájuk hogy a gyerekem erkölcsi fejlődését veszélyeztettem . Ami számomra abszurd hiszen semmi olyat nem tettem semmi a gyerekem előtt ami neki káros lenne vagy veszélyeztetné a fejlődését .

Bár névtelen a bejelentés de tudom ki lehetet . Még nem kaptunk semmilyen vissza jelzést a gyámügytől de sajnos nincs jó érzésem ezzel kapcsolatban.

A kérdésem az lenne hogy ki emelhetik a családból mert férfivel élek együtt ? Lehet rá indok ?

ápr. 24. 09:31
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

9# neked nem mindegy, hogy mikor jött rá? Ez legyen az ő dolga. Inkább becsülendő, hogy ő nem dobta el a gyerekét, hanem neveli.

Kérdező, nem fogják elvenni a gyereket. Senkinek semmi köze hozzá, hogy kivel élsz nemi életet amég nem a gyerek szeme előtt csinálod. Ez mindenkinek a magánügye. Kifognak menni és megnézik a körülményeket.

ápr. 24. 10:12
 12/23 A kérdező kommentje:

Így van . Szerintem ez egy alap dolog legalább is annak kellene lennie hogy semmilyen sexuális tevékenységet nem végzek gyerek előtt akármennyi idős .

Igen már voltak kint de számíthatok mèg egy család látogatásra ami nem előre be bejelentett .

ápr. 24. 10:20
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Ismerősi körben 2 gyerekes anyukának lett azonos nemű párja, őket is kikezdték, de semmit sem tudtak elérni ellenük, mivel nagyon szépen nevelik a gyerekeket. Szerintem csak valóban indokolt esetben emelik ki a gyereket, normális környezetből nem.
ápr. 24. 10:57
 14/23 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó ez megnyugtató .

Én sajnos hallottam negatív az is de akkor ezek szerint ott a háttérben másnak is kellet lennie .

ápr. 24. 11:01
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Bejelntésre kötelesek kimenni, akkor is ha alaptalan, de minden jelzést komolyan kell(ene) venniük. Ilyenkor megnézik hogy éltek, a gyerek hogyan van ellátva, van-e valami ami veszélyezteti a gyereket fejlődését (elhanyagolás, függőség, "bűnözői életvitel", fizikai veszélyek pl rátok dől lassan a ház stb). Majd ezt az irodában rögzíti, bekér esetleg jellemzést az ovitól, hogy látnak-e valamit a kislányon, ami problémás, leírja a tapasztalatait, miket látott/tudott meg, ha semmit akkor lezárja az ügyet.

A kiemelést ne úgy képzeld el, hogy most kiment, holnap meg elviszik a gyereket. Az a legutolsó pont. Elsőnek, ha talál bármit is megnézik, hogy te együttműködő vagy-e, ha igen, akkor a saját ezköszeivel próbál segíteni, ilyenkor alapellátásba vesznek, ami annyit tesz,hogy párszor találkoztok, megadott időnként és ő segít megoldani közben a problémákat a saját eszközei mozgósításával (hasraütött példák: pszichológus kell? Keres nektek. Támogatásra van szükség? Alapítványokat kutat fel stb stb). Ha nem vagy együttműködő vagy akkora a probléma akkor védelmebe veszik, ilyenkor még mindig nem emelik ki, de egy szoros követés van, eset tervet készítenek, ahol levan írva feketén fehéren kinek mi a dolga. Miket kell teljesíteni, miket nem. Ha még mindig nem vagy együttműködő és a gyerek veszélyben van, na akkor emelhetik ki. Ezalól csak nagyon nagyon súlyos dolgok esetén van kivétel és azonnali kiemelés, de az súlyos bántalmazás, komoly elhanyagolás...

ápr. 24. 11:12
 16/23 A kérdező kommentje:

Nálunk a leírtakból semmi nincs jelen. Tökéletes körülmények között él a gyerek .

Csak a homofób szomszédnak nem igazán tetszik hogy egy férfivel nevelek gyereket és szerinte ezzel veszélyeztetem a mentális illetve erkölcsi fejlődését .

ápr. 24. 11:18
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, még onnan is ritkán emelnek ki gyereket, ahonnan valóban szükség lenne rá. Nincs olyan törvény, ami tiltaná a homoszexuális kapcsolatot gyerek mellett.
ápr. 24. 11:28
 18/23 anonim ***** válasza:
60%

Azt tapasztaltam,hogy a legtöbb biszex ismerősöm valójában meleg vagy leszbi csak ő sem tud róla, amíg ugye el nem kezd kísérletezni( és őszintén ezt honnan is tudnánk amíg ki nem próbáljuk). Meg van aki csak csalódik az egyik nemben és emiatt azt hiszi ő meleg stb,barátnőm elismerte azért leszbi mert megerőszakolták és szimplán azóta fél a férfi nemtől,ilyen is van.

Amúgy emiatt nem vehetik el,ennél azért több kell,pl bántalmazás stb.

ápr. 24. 12:23
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
11 vagyok. Mentálisan akkor veszélyeztetnéd, ha elhanyagolnád az érzlemi szükségleteit, verbálisan bántalmaznád, megaláznád a kislányt stb. Erkölcsileg meg akkor ha a jelenlétében bűncselekményt követsz el vagy rendszeresen trágár módon beszélsz, vagy végignézi ahogy mással így bánsz, bántalmazol tetleg vagy szóban rendszeresen családtagot, akárkit. De itt azért tegyük hozzá, hogy nem arról van szó, hogy egyszer kicsúszik a szádon egy b..sza meg. Hanem rendszeresen, folyamatosan ezt hallja. Ráadásul hány ilyen család van, ahol ezt kimerítik, mégsem emelik ki, mert nem elég ok és nincs is hova tenni a kiemelt gyereket, csak akkor veszik el, ha már tényleg nincs más megoldás.
ápr. 24. 12:29
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, nem 11, 15-ös válaszoló vagyok aki a 19. választ írta. Nem figyletem oda
ápr. 24. 12:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!