Hogy fogadtátok el ha nem adhattátok azt a nevet a gyereketeknek amire nagyon vágytatok?
És a vezeték nevetek közösen?
Tóth-Kiss Anna pl
Így, hogy nem akarod megszivatni egész életére egy rosszul hangzó névvel.
Amúgy tényleg leírhatnád mi a vezetéknév, hátha van megoldás.
Mondjuk én ismerek Vass Annát, ő mindig arra panaszkodott, hogy olyan a neve, mintha "vasalna", de szerintem az sem vészes.
Esetleg az nem lehet nálatok megoldás, hogy 2 keresztnevet kap, és az Annán szólítjátok?
Én is a 2. Keresztnevem használom, sok helyen alapból azt gondolják, hogy azt használom
Johanna esetleg? Vagy Annamária vagy Marianna?
A "k"-rá végződők nem jók a kanna miatt pl Csák Anna.
Az összetett nevekkel próbálkoznék, amiknek a második eleme az Anna, így esélyes hogy a vezetéknévvel passzolhat is Pl.: Johanna, Julianna, Lilianna.
Nekem volt dédelgetett lánynevem, de fiú lett. Semmi nem tetszett, ami mégis az nem ment a vezetéknévhez, vagy a férjemnek nem tetszett, kettőt mi se akartunk. Végül egy olyan lett ami passzol a vezetéknévhez, és nekem tetszett, a férjem megbarátkozott vele miután rájött hogy nincs jobb opció. Teljesen megszoktuk, nincs megbánás, szeretjük a nevét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!