Mit tettetek, miután örökbe fogadtatok egy kiskutyát és kiderült, hogy a gyereketek allergiás rá ?
erre mar vannak gyogyszerek. a baratom ilyen. semmi baja nincs amiota szedi es kezeles alatt all. mondjuk nemtudom hogy ezek kisgyerekeknek engedelyezve vannak e mar. utanna erdeklodnek a te helyedben.
kar lenne a kis kutyust mashova adni :( tudom. de ha nem szedhet a fiad ilyen gyogyszert allergiara akkor muszaj lesz.
Tudom, hogy nehéz döntés, de a gyerekemet biztosan nem gyógyszerelném, mert lett egy kiskutyánk. Ebből lehet később asztma is és az aztán baromira nem vicces...
Nyilván lehet légtisztító géppel, meg nagy higiéniával javítani a helyzeten, de.... Hát mindenki maga tudja.
Ugyanakkor pl. a férjem allergiás volt mindig a kutyákra és most felnőttként lett nekünk. Az első pár hónapban piros volt a szeme, viszketett, a kutyanyáltól tiszta piros lett az alkarja. És utána hozzászokott a szervezete, most már semmi tünete nincs egyáltalán. Nem tudom, ez általános vagy sem - vagy csak felnőttkorban, csak mondom, hogy ilyen is van.
Nekünk a kutyusunk egyébként pont így került hozzánk: feltette a gazdája jófogásra eladni, mert a pici, 1-2 éves fiuk allergiás lett a kutyaszőrre.
Kedves 4-es, nem vetettem alá a családomat orvosi vizsgálatoknak, hogy kiderüljön, hogy allergiás valaki ....eddig semmire senki nem volt allergiás, nem volt jelen ilyen probléma a családunkban, nem gondoltunk rá hogy előjöhet egy ilyen probléma. Találtozott a fiam már kutyával, de szerintem rövid volt az együtt töltött idő arra, hogy kiderüljön. Nem kell gratulálgatnod meg kézzel mutogatnod, hidd el eléggé megszakadt a szívünk, de még mindig a gyerekem az első.
Többieknek köszönöm a hasznos válaszokat, a gyerekorvost is még megkérdezem a lehetőségekről.
Macskaval jartunk igy, tesom nem siman allergias volt, hanem befulladt tole 4 evesen, asztmapipat meg valami mas gyogyszert is kellett hasznalni, aztan felnott korara kinotte. Elajandekoztuk akkor a macskat, akit apam talalt az utszelen egy dobozban. Szoval igyis- ugyis jobb elete lett.
Ha menhelyrol fogadtatok orokbe szerzodessel, akkor a szerzodesben benne van h oda kell visszavinni, nem 3. Szemelynek odaadni. Gondolom ezt a problemat ok is megertik.
Én biztos, hogy nem gyógyszerezném a gyerekemet, illetve nem vállalnám a kockázatát egy súlyos allergiás rohamnak. Mondom ezt úgy, hogy az enyémek kutyáznak minden nap és a kutya a harmadik gyerekem. Én szerencsés vagyok, mert nincs ilyen gondunk.
Amíg kicsi a kutya, addig te személyesen keress számára olyan gazdit, aki ugyanolyan szeretettel fogja gondját viselni, mint ahogy ti tennétek. Próbálkozhattok akármivel, de úgyis az lesz a vége, hogy nem maradhat a gyerek közelében, akinek súlyosbodhat is az allergiája. Sokkal jobb, ha még most adjátok örökbe, amíg kicsi, nem vártok vele még heteket, hónapokat, hogy még fájdalmasabb legyen a búcsú. Szerződéssel, ivartalanítási kötelezettséggel, leinformálhatósággal szokták biztonságosan továbbadni a kutyát.
Kiváltanám a gyereknek a gyógyszert és kész.
Ugyanis hogyha allergiás, akkor KELL neki, pont, ugyanis bárhol találkozhat kutyával, kutyaszőrrel, akár a legjobb barátjáéknál is.
Vagy akkor sehová nem engeded? Mert villamoson, etc is utaznak kutyával.
Azért ez nem úgy működik, hogy kiváltom a gyógyszert és kész....nyilván neked nincs gyereked sem allergiád kedves 8-as. Megelőzés képpen nem fogom gyógyszerezni a 2 éves gyerekemet azért, mert LEHET valahol találkozik kutyaszőrrel. Eddig is találkozott kutyaszőrrel, csak nem ilyen dózisban. Azért az különbség hogy vele él vagy a villamoson találkozik csak vele. Akár mennyire is szeretjük az állatokat és a szívünkhöz nőtt, még mindig a gyermekem az első és legfontosabb mindenek felett.
Gyerekorvos sem a gyogyszerezést tanácsolta....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!