Milyen az élet egy gyerkőccel? Nem bántátok meg,hogy nem lett több gyerek?
Sziasztok! Egy gyermekünk van, még pici de nem szeretnénk testvért neki. Mindenkitől hallgatjuk, hogy ez önzőség és kell a testvér,stb stb.. Nekem és a férjemnek is van testvére, de nem vagyunk velük szőrös viszonyba. Egyébként nem ez az oka,hanem így olyan kérek minden, mindketten így látjuk.
Akik csak egy gyereket neveltek fel, ti hogy látjátok utólag?
Nem bántam meg. Én is egyke vagyok, a lányom is az. Soha nem hiányzott kettő.
Mi az hogy nem lesz partnere? Partnernek az ember a szerelmét hívja, nem a testvérét... Normális, szerthető embert kell belőle nevelni, aztán akkor majd lesznek barátai, párja, saját családot alapít. Milyen szomorú már, hogy valaki azt feltételezi a saját gyerekéről hogy annyira lúzer, hogy a testvére lesz majd az egyetlen szoros kapcsolata?
Ha egyet tudtok vàllalni akkor ez van, őt neveljétek fel rendesen és kész. Ne érdekeljen a sok károgó.
Egy testvér semmire sem garancia.
Mi ketten vagyunk testvérek, lányok, a nővéremmel sose jöttünk ki jól, teljesen más a személyiségünk, az agyamra ment mindig ( sokáig közös szobánk is volt), vagy idegesített, vagy le se szart, sosem lehetett vele közeli kapcsolatot teremteni, így elfogadtam, hogy van egy nővérem, de nincs is. A férjemnek 4 féltestvére van, egyikükkel sincs igazán testvéri kapcsolatban. Az apai részről már vaagy 30 éve nem is látta a bátyját és a nővérét. Az anyja részéről egy nővére és egy húga van. Velük is csak maximum családi eseményeken találkozik, semmi több. Az én szüleim egykék, a férjem anyukájának van egy bátyja, de ők sincsenek közeli viszonyban.
Egy testvér nem garancia arra, hogy szoros/ jó is lesz az a kapcsolat.
Akkor már inkább egy szerető társ a későbbiekben, a szerelme, vagy olyan közeli barátok, barátságok, emberek akiket majd a gyereked választ, akikkel passzolni fog a személyisége:)
Szubjektív dolog, nekem rosszabb, mint gyerek nélkül, de jobb mint 2-3 gyerekkel
😆
Semmi baja nem lesz, és nem önzőek vagytok.
A családban azt látom, hogy a testvérek kb ölik egymást. Nem érdekli, mi van a másikkal, nem beszélnek mert tök más természetűek, az örökséget na azt nem is említem, mert ott b.nak egymás alá, ahol tudnak és sorolhatnám.
Semmit nem veszítettem, amiért nincs testvérem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!