Akinek becsúszik a baba, és még nem tervez gyereket és nem is áll készen a gyereknevelésre, de megtartja, mennyi idő, mire belejön a szülőségbe?
Csak mert azt mondják, hogy egy gyerek nagyon sok nyűggel, fizikai, anyagi és lelki megterheléssel, idegeskedéssel és stresszel jár, és erre nem lehet felkészülni.
De mégis annyian tartják meg a becsúszott babát, és úgy nevelik, mint azok a szülők, akik tudatosan tervezték.
Nem készültem fel a babára, friss kapcsolatban megtartottuk a babát. A házasságunk tönkrement ugyan (csak én igyekeztem sajnos), szerintem a szülőszerepbe még nem jöttem bele mai napig sem. Vagyis látok más anyukákat, akik a nap 24 órájában nem engedik el egy percre sem a gyerek kezét, egész nap a gyerek a téma, én sose rendeltem magam alá a gyereknek.
Igazából azt sem tudom milyen az igazi szülő szerep. Ellátom őt, játszok vele, foglalkozok vele, szeretgetem, olvasunk, dalolászok, kimegyünk a játszótérre.
Amikor megtudtam,hm hogy babát várok, nagyon vártam őt és természetesen nem cserélném el semmire. Nem érzem úgy egyébként ennek ellenére, hogy rosszul csinálnám.
Nem is igazán lehet felkészülni a szülőségre, hiszen minden ember tűrőképessége és minden baba más. Sokan úgy vélem túlstresszelik, illetve mások generálják a szülőben a feszültséget (pl szoptatás téma vagy akármi.)
Van aki gyorsan pl unokanővérem, de ő nagyon gyerekcentrikus.
A másik unokatestvéreméknél apuka neveli a gyereket, mert anyuka lelépett 1,5 év múlva, és hol jön hol nem.
Mondjuk az a nem mindegy, hogy csuszik be. Mi mar hazasok voltunk 5 eve akkor a ferjemmel, akartunk gyereket, de alberletben eltunk, ez tartott csak vissza. Nem volt tervezett, de terhes lettem es vegul lett valahogy, megoldottuk a nehezsegeket.
De nyilvan ha pl 17 evesen az aktualis nemtomhanyadik pasimtol leszek terhes, egyertelmuen nem tartom meg. Vagy ha tudom, hogy a budos eletben nem akarok gyereket, akkor se.
Nehez a gyerekneveles, de kozben meg ott egy kis emberke, akit mindennel jobban szeretsz, ez az erzes leirhatatlan szamomra. Nyilvan vannak rossz napok, de sok a jo is.
#6 nálam sem volt kérdés a tabletta, de mégiscsak pozitív letzt a teszt, elvetetni meg nem volt szivem.
10,5 éves, de a mai napig nem érzem magam anyának, ha lenne időgépem....
Normális embernek nem csúszik be akaratán kívül,szóval ott úgyis lesznek bajok.
Belejönni a szülőségbe mindenkinek kell,senki nem születik annak. Kb az első 4-5 év nehéz (a nem alvás és a beszédfejlődés miatt), de onnantól már tök sima. Persze ha kicseszel magaddal és többet szülsz, akkor úgy jártál. De 1 gyerek nem vészes,abba könnyű belejönni.
8-as, aki nem akar gyereket, annak nem lesz.
Védekezik, és létezik 72 órás tabi is. Igen én is használtam már egyszer a 15 év alatt.
Akkor történt egy kiszakadásos baleset, azóta és előtte sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!