Mikorra szállt le a fiatok heréje? Lehet ez inga here?
Normális lehet.
Én azt vettem észre, hogy jobb ha rákérdezel a dokinál, mert az orvos és a védőnő is tud felületes lenni és nem nézik meg.
Már úgy született. Általában méhen belül valamikor a 7.-9. hónap között száll le.
Az én fiam még épp koraszülöttnek számít (36+5) de a záróba beleírták, hogy herék a herezacskóban tapinthatóak.
Fél-1 éves kor között még spontán leszállhat, de legkésőbb 1,5 éves korig már műteni szokták (állítólag a műtétre a 7.-12. hónap közötti időszak a legideálisabb)
Vigyázni kell vele, mert okozhat nemzőképtelenséget, herecsavarodást stb.
3-as most megnéztem a zárót meg minden, de sehol nem írták. Pár naposan voltunk sürgősségin ahol megvizsgáltak akkor annyit írtak normál ferfi genitáliák. Most felhívtam a védőnőt mondtam neki, hogy sokszor nem látszik a heréje tehát látom, hogy üres a zacsi ez ilyen korban normális? Azt mondta igen, de megkérdi a doktornőt és du-n visszahív engem illetve add beutalót, hogy azért nézzenek rá.
Lehet én vagyok para mami, de nem akarom, hogy az én “felelőtlenségem” miatt vagy az orvos felelőtlensége miatt a kisfiam steril legyen vagy bármi nemű problémája legyen ezzel…
Hármas vagyok. Megkérdeztem az egyik orvos ismerősöm.
Gyorsan tisztázta is a dolgokat, így én is okosabb lettem. :D
Azt mondta, hogyha soha nem tapintható/látható, az a rejtett heréjűség, azt kell mihamarabb műteni.
Viszont ha néha leszáll, néha eltűnik az az ingahere, ami “nem annyira vészes”, mint az előbbi. Ha fürdetitek, meleg vízben van, akkor valószínűleg a golyók is a zacsiban vannak, ugye?
Illetve hogy az ingaherével csak annyi a teendő, hogy rendszeres kontroll legyen.
Úgyhogy remélem ez megnyugtat egy kicsit amíg eljuttok a saját dokitokhoz.
Fiamnak is az van. Ő 3 éves múlott. Mi is másfél éves kora körül vittük urológushoz , ahol megnézték, ultrahanggal is és azt mondták hogy ezzel nincs gond, csak dolgozik a reflex. Nála is van hogy bent van mind a kettő a herezacskóban, de aztán inger hatására eltűnik.
Olvastam az egyik oldalon, azt hiszem dr. Novák Hunor oldalán hogy nincs ezzel gond és meg fog oldódni legkésőbb tinédzser korra amikor a hormonok hatására leereszkedik. Akkor lenne gond, ha nem reflexszerűen húzódna fel, illetve ha le lenne húzva a herezacskóba, de azonnal vissza is ugrana, mert akkor valószínű az ondóvezeték túl rövid amit tényleg műtenek.
Néha még a mai napig engem is aggaszt hogy rendben legyen, de hát ha az orvos szerint ez így jó akkor bízom benne.
5- ös köszönöm szépen, hogy megkérdezted nagyon kedves tőled!😊 Megnézte a férjem fürdésközben mert mégis csak neki is van(🙈) és ott vannak és igen ha hideg vagy ilyesmi éri visszahúzódik pl pelus cserénél viszont a védőnő nem hívott vissza és nem is vette fel a telefont pedig többször is kerestem, így majd akkor 22.-én státuszkor megkérem a doktornőt, hogy nézzen rá, hogy lenyugodjon a lelkem is.
6-os Köszönöm akkor egyenlőre próbálom nem túl aggódni a dolgokat 😅
Ki gondolta volna, hogy fiús anyukaként ennyire figyelni kell az esetleges kuki gondokra 🙈
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!