Mennyit kéne ahhoz keresni egy nőnek egyedül, hogy házhitelt is tudjon fizetni, kocsit is fenntartani, es a gyereknek is edzés nyelvoktatás fogszabályzó minőségi táplálás, mindene meglegyen?
És ezek mellett a biztosítások fizetése is ha véletlen a cégnél lenne vmi és munkanélküliség is beköszönt, vagy pl életbiztosítás ha bármi is történne, és a gyereknek a minimum babakötvény is, hogy ne egy szál bőrönddel kelljen kezdenie majd, vagy gyűjteni a továbbtanulásra jogsi ez az.
Vagy erről ne is álmodjon egy nő inkább?
Ha egyedülállóvá válsz, elsődleges, hogy maradj a földön!
Házhitel? Minek? Elég egy kisebb lakás, egyedül egyébként is nehezebb lenne kertet is gondozni. Idő is, pénz is. Logisztika is.
Kocsi? Ha nem telik, ne rázd a rongyot! 1,4 milliós fizetésből se tartok fent kocsit, mert megvagyunk nélküle 2 gyerekkel is.
Egyébként ha a "legnagyobb étvágyú" családtagunk kiesne, értsd egyedül maradnék, simán kijönnénk a nettó 500-as fizumból (+családtámogatás) a 2 gyerekkel, pedig az egyik SNI-s. Hitelem nincs.
A ház mert a gyereknek kell a mozgás ha nem akarok egy videojátek függőt csinálni belole. Inkább kint a csúszda vagy felfújt medence meg a kisbarátait is tidni kéne valahiva fogadni és nem egy "lyukba", kesobb ha kirepul persze akkor már elég egy kislyuk garzon is egy macskával.
Kocsi mert egy gyerek nem bír több száz kilométereket is akár de gyalogolni es úgy sz.r. a balcsira se vonatoznék perepttyal meg bőröndökkel. Ez is kizárt. Amugy tomegkozlekedésen babákat vagy kisgyerekeket szinte nem is látok. De nem is baj én se vinném így szivesen. Tehát máshogy szállitják őket.
Szoval 500-800 kb így vettem ki akkor.
Nincs konkrétum. Ugy gondoltam majd vmi fix munkahely melletti ház kéne hogy ne kelljen bejárkálni. Vagy rugalmasnak maradni. Ott lakni/iskoláztatni ahol dolgozom. A bejárási költségek redukálása miatt.
Igazából kiforratlan még hogy kéne mint kéne mi a célszerű.
De a maximumot mérem most csak fel. Ha mindent szeretnék ami kéne egy normális élethez a gyerek köré.
Tehát 500-800 ból ha mondjuk kijön a kocsi ház, minőségi táplálás oktatás, tartalékképzések, biztosítások, a gyereknek jövőkép is, akkor jönne a számolás visszafelé hogy de pl 300 bol akkor mikről kéne lemondani, amit a gyerek sínylene meg.
300-ból a hitelről, meg a kocsiról kéne lemondanod.
Most vállalok gyereket egyedül pesti lakásba, kocsi nélkül. Egyáltalán nem félek attól, hogy meghalnánk. Valószínűleg te magad se jársz tömegközlekedéssél, ha nem látsz ott gyereket. 1 szem gyereket meg pereputtynak nevezni, enyhén szólva vicces. Ha ennyire életképtelen vagy, akkor tényleg ne vállalj gyereket, semennyi pénzből.
Egyébként, ha szerinted két opció van, a kertes ház, meg a videójáték függőség, akkor lakásokban nem élnek gyerekek vagy mind videójáték függő?🤔
(Amúgy az összes gépfüggő, akit ismerek, kertes házban élt.)
Nem gondolom, hogy a kertes ház miatt, hanem inkább, akik így gondolkodnak, mint te, a gyereknek mindent meg akarok adni, KELL a kertes ház, azok szerint az okotelefon is kell már 3 évesen, mert MINDENT meg kell adni. Valamint nem viszik játszótérre, csak kihajtják a kertbe, így később is szocializálódnak. Mikor már igen, akkor eszükbe sincs együtt bandázni, inkább közösen gépeznek, mindenki a saját házából.
#17! Most írtam le. Pont nem a szegényebb gyerekek szoktak videófüggők lenni.
Minek 2 emberre 30 bőrönd?😂 Viszed a videojátékot is?
Hasonló a szitu nálunk, 700 ezer nettó, ebből 160 ezer lakáshitel.
1 gyerek van, én nem járok szórakozni, fodrászhoz két havonta, manikűröshöz havonta egyszer(munkámnál elvárják a megjelenést)és ha a szüleim nem segítenének néha ki, akkor sokszor bajban lennénk.
a gyerek jár heti egy fejlesztésre, egy felzárkóztató különórára és egy sport szakkörre, ezek havi összköltsége 85 ezer.
Minden hónapban van valami kiadás, két hónapja szemüveg kellett(150 ezer)
ebben a hónapban beteg volt (30 ezer)
Minden hónapban félreteszek neki a nyári táborra, mivel apuka tojik rá, az én szüleim pedig szintén dolgoznak, így megy két turnus ingyenes, és 3 fizetős táborba(ennek havi költsége 45 ezer)
egészségpénztárba fizetek kettőnknek havi 25 ezret(hogy ne kelljen hónapokat várni egy vizsgálatra)
Havi 30 ezret félreteszek az egy hetes nyaralásunkra, ehhez ragaszkodom, mindkettőnknek szüksége van rá.
Igen, tudom ezek egy része nem létszükséglet, de én fontosnak érzem. És kb évente 1-2 alkalommal kell szülői segítséget kérnem.
Van egy rossz hírem: a nettó 5-600 ezres büdzsé nem a kacsalábon forgó házhoz, budira is kocsival furikázó, "mindent megadok" életmódhoz elegendő keret, hanem az ésszel élő, feleslegesen nem költekező "mindent megadok" kerete.
A megélünk a 2 szobás lakásban is a lakótelep közepén csakhogy jusson szemüvegre (168 ezer +8/+9 dipoptria+ cylinder), fogszabályozásra (500+), logopédusra (50/hó), egészséges életre, miközben nem derogál busszal/vonattal (és repülővel) nyaralni... minimum pénzszükséglete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!