Betiltanák a 18 év alattiak számára az energiaitalt szerintetek ez jó vagy rossz ötlet?
"18 év alattiak nem dohányoznak, ugye?!"
Én akkor voltam tini, amikor meglépték, hogy betiltották. Hidd el, hogy volt hatása. Akkor is visszatartott sokakat, ha te azt látod, hogy sokan meg kicselezik.
Ahogy a beltéri dohánytilalom is minőségi változást hozott. Míg előtte lehetetlen volt aktív vagy passzív dohányzás nélkül bulizni, utána viszont igen.
Szerintem felesleges, aki akar úgyis hozzájut + ennyi erővel 18 alatt a kávét is megtilthatnák. A hatalom már mindenbe IS bele akar pofázni, ez csak a farokméregetésről szól, nem a gyerekek védelméről. Kb olyan szintű baromság mint a könyvek fóliázása.
Minden esetre örülök hogy nem vagyok 18 év alatti és annyit ihatok belőle amennyit akarok. Egyébként 27 éve iszom ( 11 éves korom óta) rendszeresen, és semmi bajom nincs. Túl van lihegve az egész.
Több értelme lenne, mint a könyvek fóliázásának, de így sem látom értelmét. Koffeint majd pótolja kávéval, a többi káros összetevő meg majd bekerül a szervezetébe valami más cukros löttyel. Sokkal beljebb nem lettünk.
Meg nem látom a realitását annak, hogy ezt meglépje a kormány. A hell magyar termék. Gazdasági érvágás lenne egy nagy csoporttól elvágni egy magyar terméket.
Támogatom.
Nekem 34 éves ismerősöm halt meg a túlzott energiaital fogyasztásba.
Én azt momdtam a gyerekemnek, hogy inkább kávézzon. Iskolai automatás kávét, bolti dobozosat, barmi jobb, mint a hell meg a monster. Múltkor láttam őket a főutcán, az ő kezében mizo dobozos kávé volt, a baratnőjéében hell. Kicsit elöntött a büszkeség :)
Betiltani nem lehet. Max ráb.szni jó nagy adót, hogy rohadt drága legyen.
Már rég be kellett volna. Mondjuk, amikor bejöttek, azzal kellett volna kezdeni. Azt meg eddig se értettem, hogy lehet olyan sötét némelyik szülő, hogy úgy veszi a gyereknek, mint az üdítőt.
Akik szerint ugyanaz, mint a kávé, azok szerint hogy lehet, hogy most terhesen kávét nyugodtan ihatok, energiaitalt meg nem?🤔
Kicsit többen haltak már bele energiaital fogyasztásba, mint kávézásba.
Alapvetően egyetértek azzal, hogy ne igyanak energiaitalt a gyerekek (és a felnőttek is csak mértékkel), mert nagyon káros.
De nem a tiltásban látom a megoldást, mert - ahogy sokan írták - megoldják, hogy hozzájussanak, ha akarnak. Megveszi nekik az idősebb tesó, a szülő vagy ismerős. A cigarettát is megszerzik a srácok, ha nincsenek még 18 évesek.
Hosszútávon többet érnénk azzal, ha normálisan felvilágosítanák a gyerekeket, megismernék ezeknek a vackoknak a hatását, a károkat, amiket okozhat a túlzott fogyasztás, és nem engedném a reklámozásukat sem, ahogy a dohány-reklámokat sem. (tudom, naiv vagyok)... de így csak a homokba dugjuk a fejünket. Betiltják, aztán elégedetten hátradőlnek, hogy "megint jól megvédtük a gyerekeket". Nem ez az útja...
Huhh, vannak gondok annál, aki azt írja hogy az ei ugyanaz mint a kávé... A kávé az jobb esetben kávé, az energiaital összetevőit meg nézd meg...
Az igaz hogy aki akarja úgyis megszerzi. Mégiscsak korlátozva lenne és nem mindenkihez jutna el, mert lennének olyanok akiknek nem érné annyit hogy szerezzenek.
Gondolom.
#15 melyik hozzávalója jobb a kávénak, főleg a bolti vackoknak mint a Hellnek?
Mizo kávé:
Tej
Cukor
azonnal oldódó kávé 0.8 %
Színezék
E150 - Karamell
Aroma
Savanyúságot szabályozó anyag
E339 - Nátrium-foszfátok
Stabilizátorok
E407 - Karragén
gellángumi
Koffeintartalom: 30mg/100ml
Hell:
Ivóvíz
Cukor
Étkezési sav
E330 - Citromsav
E290 - Szén-dioxid
Savanyúságot szabályozó anyag
E331 - Nátrium-citrátok
Koffein 0.03 %
Aroma
Színezék
ammóniás karamell
vitaminok
B3-vitamin
Niacin
b5-vitamin
pantoténsav
b6-vitamin
piridoxin
b2-vitamin
E101 - Riboflavin
Koffeintartalma: 32mg/100 ml
Szerintem a Hell jobb!!!!
Ennyit a büszkeségedről..
Sokan csak azt mondják jaj az energiaita rossz, de egyszer nem nézte meg a címkéjét...mi a rossz benne???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!