Hogyan értessem meg velük, hogy a gyereknek nincs szüksége ennyi édességre?
Rokonokról van szó. Előbb leírom a megoldásokat, amiket eddig próbáltam.
Megkértem őket szépen, hogy nem kell tömni a gyereket, mert addig eszik, amíg előtte van.
Összevesztem velük, konfrontálódtam.
Megmondtam hogy ennyi megromlik nálunk, szóval feleslegesen adnak ennyit.
Minden ünnepkor ezt csinálják, nekem ez a húsvét is egy valóságos gyötrelem, kivel kell megint összevesznem. Nem egy kis csomag nyusziajándékkal van bajom.
Hanem a raklapnyi süteménnyel, indokolatlanul megpakolt csokinyuszis szatyrokkal, amit ránksóznak. Hozzák, mintha muszáj volna. Ha megyünk valahová, akkor pedig mindenáron pakolni akarnak még sütit. Nem keveset.
Már nincs eszközöm, hogyan lehetne megoldani, vagy ezt a rengeteg édesseget eltüntetni.
Én nem ehetek, a férjem sem, egy 4 éves gyereknek pedig nem szabadna ennyit ennie. Ha mindennap enne egyet, akkor még jövőre is jutna és ezt minden túlzás nélkül mondom. És akkor még a szülinapok, télapó, névnap... minden ünnep a zabálásról, tukmálásról szól.
Valahogy senki se ért a szóból és nem tudom miért. Én tényleg mindent megteszek. Kérlek adjatok valami tanácsot,
Köszönöm.
Ünnepekkor elengedem és nem zavar, hogy a gyerekeim össze-vissza esznek. A csokikat pedig mindig megbeszéljük, hogy eltesszük és szépen lassan megkapják őket (még picik). Olykor én és a férjem is rájárunk. :D De azért közel sem vészes mennyiség. A süti csomagolást ha lehet visszautasítjuk, ha tukmálják elhozzuk, megeszünk egy-egy darabot, a többit bevisszük a munkahelyeinkre és ott elkopik.
Én nem látom ezt akkora gondnak, hogy veszekedjek miatta.
Szerintem minden gyerekkel meg lehet beszélni, hogy ezt a töménytelen mennyiségű csokit nem esszük meg egyszerre. El kell venni, el kell tenni. Te ezért tudsz tenni, ha a rokonok nem együttműködőek.
Elfogadod, aztán a felesleget felajánlod pl. helyi Zero Waste csoportban, vagy ha nyílik más lehetőséged jótékonykodni (nyilván lakóhelytől is függ). Nálunk pl. Zero Waste csoportban ha ilyet feltesznek, szó szerint úgy viszik, mint a cukrot.
Csak annyit tartasz meg, amennyit úgy gondolod, hogy még nem árt. Vagy éppen semennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!