Hogyan értessem meg velük, hogy a gyereknek nincs szüksége ennyi édességre?
Rokonokról van szó. Előbb leírom a megoldásokat, amiket eddig próbáltam.
Megkértem őket szépen, hogy nem kell tömni a gyereket, mert addig eszik, amíg előtte van.
Összevesztem velük, konfrontálódtam.
Megmondtam hogy ennyi megromlik nálunk, szóval feleslegesen adnak ennyit.
Minden ünnepkor ezt csinálják, nekem ez a húsvét is egy valóságos gyötrelem, kivel kell megint összevesznem. Nem egy kis csomag nyusziajándékkal van bajom.
Hanem a raklapnyi süteménnyel, indokolatlanul megpakolt csokinyuszis szatyrokkal, amit ránksóznak. Hozzák, mintha muszáj volna. Ha megyünk valahová, akkor pedig mindenáron pakolni akarnak még sütit. Nem keveset.
Már nincs eszközöm, hogyan lehetne megoldani, vagy ezt a rengeteg édesseget eltüntetni.
Én nem ehetek, a férjem sem, egy 4 éves gyereknek pedig nem szabadna ennyit ennie. Ha mindennap enne egyet, akkor még jövőre is jutna és ezt minden túlzás nélkül mondom. És akkor még a szülinapok, télapó, névnap... minden ünnep a zabálásról, tukmálásról szól.
Valahogy senki se ért a szóból és nem tudom miért. Én tényleg mindent megteszek. Kérlek adjatok valami tanácsot,
Köszönöm.
Kodobod és kész.
Nekünk sem bírják megérteni a nagyszülők hogy ne rakják mert csak megromlik (nem csak süteményről van szó). Betesszük a hűtőbe, meg romlik kidobjuk. Persze pazarlás, meg Afrikában éheznek, de ha egyszer nekik ez jelent örömet hogy adhatják akkor nyugodtan költsék arra a pénzüket, hogy adják akkor is ha felesleges. Én őszintén megmondom, hogy "legutóbb is meg romlott, kidobtuk". Szóval tudják is. De így is adják. Már nincs bűntudatom.
Nagyon egyszerű. Megköszönöd, hazaviszed és A, vagy kedden beviszitek szétosztani a munkahelyeteken, vagy B, lakóhelyetek közelében felajánljátok rászorulóknak.
Van aki adni akar minden áron, szinte már tukmálni. Az meg is sértődik ha nem fogadod el, meg is bántod vele. Foggad el és osztogasd szét. Ennyi.
és ezt minden túlzás nélkül mondom
ÉS ez nyilván nem igaz. Tanítsd meg a gyereknek, mi az, hogy mértékkel enni, esetleg megosztani a barátaival.
Épp azért írtam ki a kérdést, mert mértékletességre tanítom. De ilyen ünnepekkor ezt félkézzel szétrombolják az értetlen rokonok.
Mindig is egészségesen neveltem, itthon ezt a példát látja. Nem hinném, hogy hibás vagyok a történetben. Köszi a tanácsokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!