Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan értessem meg velük,...

Hogyan értessem meg velük, hogy a gyereknek nincs szüksége ennyi édességre?

Figyelt kérdés

Rokonokról van szó. Előbb leírom a megoldásokat, amiket eddig próbáltam.

Megkértem őket szépen, hogy nem kell tömni a gyereket, mert addig eszik, amíg előtte van.

Összevesztem velük, konfrontálódtam.

Megmondtam hogy ennyi megromlik nálunk, szóval feleslegesen adnak ennyit.

Minden ünnepkor ezt csinálják, nekem ez a húsvét is egy valóságos gyötrelem, kivel kell megint összevesznem. Nem egy kis csomag nyusziajándékkal van bajom.

Hanem a raklapnyi süteménnyel, indokolatlanul megpakolt csokinyuszis szatyrokkal, amit ránksóznak. Hozzák, mintha muszáj volna. Ha megyünk valahová, akkor pedig mindenáron pakolni akarnak még sütit. Nem keveset.

Már nincs eszközöm, hogyan lehetne megoldani, vagy ezt a rengeteg édesseget eltüntetni.

Én nem ehetek, a férjem sem, egy 4 éves gyereknek pedig nem szabadna ennyit ennie. Ha mindennap enne egyet, akkor még jövőre is jutna és ezt minden túlzás nélkül mondom. És akkor még a szülinapok, télapó, névnap... minden ünnep a zabálásról, tukmálásról szól.

Valahogy senki se ért a szóból és nem tudom miért. Én tényleg mindent megteszek. Kérlek adjatok valami tanácsot,

Köszönöm.

ápr. 1. 15:29
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
82%
Én is olyannak adnám, aki venne, de nem tud a gyerekének. Nem problémáznék ennyit.
ápr. 1. 16:21
 12/27 anonim ***** válasza:
30%

Kodobod és kész.

Nekünk sem bírják megérteni a nagyszülők hogy ne rakják mert csak megromlik (nem csak süteményről van szó). Betesszük a hűtőbe, meg romlik kidobjuk. Persze pazarlás, meg Afrikában éheznek, de ha egyszer nekik ez jelent örömet hogy adhatják akkor nyugodtan költsék arra a pénzüket, hogy adják akkor is ha felesleges. Én őszintén megmondom, hogy "legutóbb is meg romlott, kidobtuk". Szóval tudják is. De így is adják. Már nincs bűntudatom.

ápr. 1. 16:32
 13/27 anonim ***** válasza:
79%
egyszerű, beadod a kaját valamelyik hajléktaéanszállóra hazafele, a gyerekedet meg a háziorvos segítségével kivizsgálásra és valószínűleg pszichológushoz kíséred, mert egy egészséges, ép négyéves leáll az evéssel ha tele van. nem mi fogjuk tudni megmondani, hogy te cseszted el, vagy vele született hiba, de ezt nagyon gyorsan meg kell fogni, amíg még lehet. ismerek ilyen kissrácot, valami fejlődési rendellenesség, tényleg hiányzik az agyából orvosilag az a receptor, ami jelezné hogy már nem éhes. szegény folyton diétázik, de a pólóját is megterhelő feladat felvennie.
ápr. 1. 16:33
 14/27 anonim ***** válasza:
63%
13as Prader-Willy szindróma, én is ismerek ilyen gyereket
ápr. 1. 16:38
 15/27 anonim ***** válasza:
83%

Nagyon egyszerű. Megköszönöd, hazaviszed és A, vagy kedden beviszitek szétosztani a munkahelyeteken, vagy B, lakóhelyetek közelében felajánljátok rászorulóknak.

Van aki adni akar minden áron, szinte már tukmálni. Az meg is sértődik ha nem fogadod el, meg is bántod vele. Foggad el és osztogasd szét. Ennyi.

ápr. 1. 16:38
 16/27 anonim ***** válasza:
82%
A 15. megoldása tökéletes.
ápr. 1. 16:47
 17/27 anonim ***** válasza:
77%
Ha nem kell, akkor add rászorulóknak, attól, hogy nektek túl sok, van, hidd el, aki örülne neki, ne dobd ki!
ápr. 1. 17:08
 18/27 anonim ***** válasza:
48%
Jaj nálunk is. Rém dagadt anyósom meg hasonló kinézetű após mindig egy zsák édességgel jönnek. Kibontanak egy tábla csokit, és az amúgy rosszul evő gyerek kezébe nyomják, nem kérdezik, hogy ebédelt-e már vagy mi, és még jókat röhögnek is rajta, hogy hogy zabálja már a cuki gyerek a tábla csokit. Én mindig 1-2 kockát adok neki azt is felkockázva, és nem is kér többet.
ápr. 1. 17:19
 19/27 anonim ***** válasza:
51%

és ezt minden túlzás nélkül mondom

ÉS ez nyilván nem igaz. Tanítsd meg a gyereknek, mi az, hogy mértékkel enni, esetleg megosztani a barátaival.

ápr. 1. 17:38
 20/27 A kérdező kommentje:

Épp azért írtam ki a kérdést, mert mértékletességre tanítom. De ilyen ünnepekkor ezt félkézzel szétrombolják az értetlen rokonok.

Mindig is egészségesen neveltem, itthon ezt a példát látja. Nem hinném, hogy hibás vagyok a történetben. Köszi a tanácsokat :)

ápr. 1. 18:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!