Miért csinálják ezt a kisgyermeknevelők és az óvónők?
Tegnap azzal fogadott délután a kisgyermeknevelő a bölcsiben, hogy a csütörtök (azaz a mai nap) tavaszi szünet az iskolákban, ezért nagyon sok gyereket nem visznek, tehát megkér, hogy én se vigyem a lányomat, mert ő lenne az egyedüli gyerek a csoportban, ne kelljen miatta bejönnie (nekünk nincs iskolás gyerek).
Sok helyről hallom, hogy az oviban is ugyanez megy, hogy ne vidd be a gyereket vagy vidd el már ebéd után. Miért nem értik meg, hogy dolgozik a szülő? Nekem is akár van munka, akár nincs, ott kell ülnöm a munkahelyemen 8-16 óráig.
Persze tudom, hogy én vagyok a hülye, hogy igent mondtam, hogy akkor megoldom és veszek ki szabadságot. Ő csak megkért, mondhattam volna nemet, de félek, hogy akkor a gyerek issza meg a levét. De úgy gondolom, hogy eleve pofátlanság ilyet kérni. Nálatok is ez megy a bölcsiben, oviban?
"Értelemszerűen, ha szabadságon vannak, akkor nem tudják ellátni a gyerekeket, ezért megkérik a szülőket, hogy lehetőleg oldják meg a gyerek felügyeletét"
Elég szomorú hogy úgy, hogy elvileg oviban dolgoztál nem érted a pedagógus szabadságok működését... Amikor a pedagógusok HOVATALOSAN elszámolt szabadságon vannak olyankor az intézmény vagy zárva van vagy valóban ügyelet van, de az ügyeletes óvónök nincsenek szabadságon. Ezeket az időpontokat év elején meghirdeti minden intézmény, a szülők előre tudnak készülni, ügyeletnél hetekkel előre ki kell tölteni a papírt és attól függően hogy hány gyerek van osztják be hogy hány óvónő és mikor dolgozik. Nem szivességet tesz azzal hogy dolgozik, ez még mindig a munkája, az évi 50 nap szabadságát akkor is mindegyik meg fogja kapni, mert tavaszi szünetben az egyik óvónő felügyelő, nyáron meg a másik.
Amiről itt szó van az az, hogy megpróvál ak a hivatalos szabadnapjaikon felül szabadnapot csinálni maguknak azzal, hogy a szülőket presszionálják, hogy ne vigyék a gyerekeket oviba/bölcsibe, mert milyen rossz lesz ott neki.
Nekik van 50 munkanapnyi szabadságuk és ezen FELÜL szeretnének még csípni egy-egyet a szülők kemény évi 25-30 szabadnapja kárára. Ez a pofátlanság ebben a dologban.
Viszem a gyereket és kész.
Ha nem tudom megoldani a szabit, akkor megy a gyerek, és nem izgatna a gondozó problémája.
Én is melózok, ennyi a helyzet.
Hanem azért, mert semmi hivatalos tájékoztatás nem volt, mintha csak a gondozónő maga találta volna ezt ki az utolsó pillanatban, hogy meghosszabbítsa a saját szabadságát. - 99%-ban ez a helyzet.
Minden szülőnek behazudja, hogy az ő gyereke lenne ott egyedül, a sok nemet mondani képtelen meg bólogat.
Hasonló helyzetben kedvesen közölni kell vele, bocs, dolgozom, a gyerek jön, ha tetszik, ha nem.
hogy ne 17 órakor szóljak be a munkahelyemre, hogy másnap nem megyek - kérdező, mit szóltál volna, hogyha erre közli a főnököd, oké, holnapután szeretnék elbeszélgetni a munkamorálról.
Igen, VAN ilyen surmó főnök, aki már ennyiért kirúgatja az alkalmazottját, ha megteheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!