Miért csinálják ezt a kisgyermeknevelők és az óvónők?
Tegnap azzal fogadott délután a kisgyermeknevelő a bölcsiben, hogy a csütörtök (azaz a mai nap) tavaszi szünet az iskolákban, ezért nagyon sok gyereket nem visznek, tehát megkér, hogy én se vigyem a lányomat, mert ő lenne az egyedüli gyerek a csoportban, ne kelljen miatta bejönnie (nekünk nincs iskolás gyerek).
Sok helyről hallom, hogy az oviban is ugyanez megy, hogy ne vidd be a gyereket vagy vidd el már ebéd után. Miért nem értik meg, hogy dolgozik a szülő? Nekem is akár van munka, akár nincs, ott kell ülnöm a munkahelyemen 8-16 óráig.
Persze tudom, hogy én vagyok a hülye, hogy igent mondtam, hogy akkor megoldom és veszek ki szabadságot. Ő csak megkért, mondhattam volna nemet, de félek, hogy akkor a gyerek issza meg a levét. De úgy gondolom, hogy eleve pofátlanság ilyet kérni. Nálatok is ez megy a bölcsiben, oviban?
"megkér, hogy én se vigyem a lányomat, mert ő lenne az egyedüli gyerek a csoportban, ne kelljen miatta bejönnie (nekünk nincs iskolás gyerek)."
Hát, akkor így járt... Üzenem neki, hogy munkanapnak hívják azt, amikor be kell menni dolgozni.
Volt tanárként írom, hogy ez a hozzáállás elég rossz fényt vet a pedagógusokra. Minden munkakörben létezik egy olyan dolog, hogy munkaidő. Vagy ha ez nem tetszik, akkor el lehet menni vállalkozónak.
Egyrészt oldja meg a szülő szabival, másrészt ha el is engedik szabira vagy mondjuk hamarabb elkéredzkedik (mert ez nem magától értetődő), akkor az ő munkáját bent valaki másnak kell elvégeznie, mert a tisztelt pedagógusnak épp nincs kedve bemenni dolgozni (de gondolom a fizetés azért járjon).
Biztos nem mondtam volna igent. Miert kell meghunyaszkodni, miert nem lehet felnott no letedre kiallni magadert ?
Azert tart itt a magyar nep, , ahol.
Betojnak az ovonoktol, dadaktol, orvosoktol, boltostol.
Elozo vagyok. Nem kell azt partolni, hogy lusta disznok.
Nover vagyopk, rendeloben. Van egy munkaido, amikor is ott KELL lenni, akkor is ha nincs beteg. Nemtudom, ez a kedves dadus mit szolna hozza ha vinne a korhazba a gyereket, es nincs ott senki mert hazamentunk, hisz nincs beteg. Vagy a boltos hazamenne ha nincs vevo.
Sajat magadnak csinaltad a problemat, a munkavallalonak meg adtal egy plusz szabadnapot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!