KezdƑoldal » GyerekvĂĄllalĂĄs, nevelĂ©s » EgyĂ©b kĂ©rdĂ©sek » Ez igaz?😔van ez a mondĂĄs...

Ez igaz?😔van ez a mondás hogy,ha fiad van, csak addig van gyereked, míg meg nem házasodik.

Figyelt kérdés

2024. mĂĄrc. 23. 13:34
1 2 3 4 5
 31/42 anonim vĂĄlasza:
100%

Az Ă©n nejem valami ilyesmi ahogy Ă­rod, van benne egy tĂŒske 20 Ă©vvel korĂĄbbrĂłl, amikor anyĂĄm kendƑzetlenĂŒl irĂĄnyĂ­tani akart minket hogy hol lakjunk, mikor Ă©s hĂĄny gyereket tervezzĂŒnk, stb. A vĂ©ge az lett hogy elköltöztĂŒnk abba a vĂĄrosba ahol az Ƒ szĂŒlei laknak, ami szerintem jĂł döntĂ©s volt, mert Ă­gy lenyugodtak a kedĂ©lyek. NĂ©hĂĄny Ă©ve viszont anyĂĄm megözvegyĂŒlt Ă©s tök egyedĂŒl maradt, Ășgyhogy bedobtam neki hogy költözzön ĂĄt Ƒ is a mi vĂĄrosunkba, segĂ­tek neki lakĂĄst vĂĄlasztani közel hozzĂĄnk. A felesĂ©gem persze kiakadt hogy a nyakĂĄra hozom az anyĂłsĂĄt, de mondtam neki hogy csak nyugi, ez mĂĄr teljesen mĂĄs felĂĄllĂĄs lesz, meg kĂŒlönben sem az Ƒ pĂ©nze Ă©s döntĂ©se. AztĂĄn megtörtĂ©nt a költözĂ©s Ă©s csodĂĄk csodĂĄjĂĄra nem Ășjult ki semmilyen konfliktus, az unokĂĄk meg örĂŒlnek hogy vĂ©gre nem kell messze utazni a nagymamihoz. A tanulsĂĄg ebbƑl az hogy sokszor csak akarni kell Ă©s helyre hozhatĂłak a csalĂĄdi ellentĂ©tek, a "fiĂșs anyĂĄk sorsa" egyĂĄltalĂĄn nincs vĂ©gleg megpecsĂ©telƑdve azzal hogy a fiĂș megnƑsĂŒl.

2024. mĂĄrc. 23. 22:39
Hasznos szĂĄmodra ez a vĂĄlasz?
 32/42 anonim ***** vĂĄlasza:
100%

Én abban nƑttem fel, hogy az apai nagyszĂŒlƑkhöz többet jĂĄrtunk Ă©s közelebb is ĂĄlltak nyilvĂĄn hozzĂĄm. Most anyĂłsommal nem felhƑtlen a viszonyom, pedig az elejĂ©n mĂ©g nagyon igyekeztem, hogy kedveljen, ugyanannyiszor mentĂŒnk hozzĂĄjuk, mint az Ă©n szĂŒleimhez, de Ƒk szinte sose voltak hajlandĂłak meglĂĄtogatni minket Ă©s most mĂĄr az unokĂĄkat
 az Ă©n szĂŒleim jönnek. Úgyhogy kevesebbszer lĂĄtjuk Ƒket. EttƑl fĂŒggetlenĂŒl a fĂ©rjem gyakran beszĂ©l velĂŒ Ă©s Ă©n is hĂ­vom Ƒket, hogy hogy vannak, csak a szemĂ©lyes kapcsolattartĂĄs kevesebb. Nem megyek olyan szĂ­vesen hozzĂĄjuk, mert mĂ­g a szĂŒleim amikor nĂĄluk vagyunk meghallgatnak engem Ă©s segĂ­tenek, hogy pihenhessĂŒnk picit, pl amĂ­g ebĂ©delĂŒnk, etetik a kicsit, hogy Ă©n vĂ©gre nyugodtabban tudjak enni. AnyĂłsomĂ©knĂĄl csak az Ƒ panaszaikat hallgatjuk Ă©s mĂ­g etetem a kicsit, mĂ©g azĂ©rt is kapok beszĂłlĂĄst, hogy rögtön töröljem meg a szĂĄjĂĄt minden falat utĂĄn
 ez minden, csak nem pihenĂ©s.

Úgy lĂĄtom ez az anyĂłstĂłl is fĂŒgg, nem csak a meny hozzĂĄĂĄllĂĄsĂĄtĂłl.

2024. mĂĄrc. 23. 23:41
 33/42 A kĂ©rdezƑ kommentje:
Nem Ă©rdekel mit gondoltok rĂłlam, nekem a vĂ©rsĂ©gi kötelĂ©k szĂĄmĂ­t, a legjobban igenis, az a normĂĄlis, hogy Ă©rtĂŒk sĂ­rnĂĄk a legjobban Ă©s a legtöbbet, ha szerintetek a szerelem erƑsebb, mint a csalĂĄdi szeretet, akkor mentĂĄlisan hĂŒlyĂ©k vagytok nekem az a fontosabb akit jobban szeretek.
2024. mĂĄrc. 24. 09:41
 34/42 anonim ***** vĂĄlasza:
100%
Ok. Akkor minek kĂ©rdezel? Ne szĂŒljĂ©l Ă©s ne pasizz. Nem kötelezƑ. Ott a vĂ©rsĂ©gi csalĂĄdod, hajrĂĄ. Mi meg Ă©lĂŒnk, ahogy nekĂŒnk jĂł.
2024. mĂĄrc. 24. 09:47
 35/42 anonim ***** vĂĄlasza:
100%

KĂ©rdezƑ 7-es kommentje:

"Nem nem vagyok gyerekvĂĄllalĂłs Ă©lethelyzetben "

Megnyugodtam!

Nem is vagy rĂĄ alkalmas.

MaradjĂĄl csak Ă­gy, gyermektelenĂŒl. LegalĂĄbbis, amĂ­g Ă­gy gondolkodsz.

2024. mĂĄrc. 24. 11:48
 36/42 anonim ***** vĂĄlasza:
100%
Tini mĂ©g. TehĂĄt a fĂ©rj nem szĂĄmĂ­t,de a gyerek igen,aki tƑle van,az Ƒ vĂ©re? :D KĂ©rdezƑ,ne vĂĄllalj tĂ©nyleg gyereket,hanem öregedj meg a szĂŒleiddel egyĂŒtt egyedĂŒl. Fel kell nƑni a gyerekvĂĄllalĂĄshoz Ă©s a hĂĄzassĂĄghoz is. MegsĂșgom egy fĂ©rfi se fog ilyen nƑvel leĂĄllni,akinĂ©l majd ha ok nĂ©lkĂŒl csesztetik a szĂŒleid Ƒt,te majd a szĂŒleid pĂĄrtjĂĄt fogod akkor is Ă©s nem a csalĂĄdodĂ©t,hiĂĄba lesz a fĂ©rjednek igaza. ElĂ©g hamar elvĂĄlt nƑ leszel Ă©s ha peched lesz viszi a gyereket is,de nincs gond, ott van neked anya Ă©s apa majd,hisz Ƒk Ășgy is fontosabbak. Nem kötelezƑ mindenkinek gyereket vĂĄllalnia,szerencsĂ©re.
2024. mĂĄrc. 24. 11:59
 37/42 anonim ***** vĂĄlasza:
100%

Nekem fiam van, igaz mĂ©g csak 14 hĂłnapos, de minden erƑmmel azon vagyok/leszek, hogy Ășgy neveljem, hogy tudja, mindig szĂĄmĂ­that rĂĄm.

Szeretem a szĂŒleimet, szeretem anyĂłsomĂ©kat is, de szĂĄmomra a gyerekem Ă©s a fĂ©rjem a legfontosabb.

Ha nekem ez Ă­gy normĂĄlis, Ă©s termĂ©szetes, akkor miĂ©rt vĂĄrnĂĄm el 20-30 Ă©v mĂșlva, hogy a fiamnak ne a felesĂ©ge Ă©s a sajĂĄt csalĂĄdja legyen az elsƑ?

Ha jó alapokon nyugszik a kapcsolatom a fiammal, és nem vagyok egy gyökér a menyemmel, akkor semmi nem indokolja azt, hogy évente egyszer låssam a fiamat és a csalådjåt.

Annyi a titka, hogy nem kell kĂ©retlenĂŒl belepofĂĄzni az Ă©letĂŒkbe, ahogy az Ă©n szĂŒleim Ă©s a fĂ©rjem szĂŒlei se teszik,tiszteletben tartjĂĄk a döntĂ©seinket, Ă©s lĂĄm-lĂĄm, felhƑtlen a viszony. SƑt, Ă©n az anyĂłsommal többet beszĂ©lgetek, mint a fĂ©rjem, mert rengeteg közös tĂ©mĂĄnk van, ami nem feltĂ©tlenĂŒl kötnĂ© le a fiĂĄt, viszont mi nƑk jĂłkat tudunk diskurĂĄlni rĂłla.

2024. mĂĄrc. 24. 12:02
 38/42 anonim ***** vĂĄlasza:
100%
Ennek inkĂĄbb örĂŒlni kell, hisz volt vele elĂ©g gondod legalĂĄbb 18 Ă©vig, de inkĂĄbb tovĂĄbb. AzutĂĄn is lesz azĂ©rt, Ășgyis el fognak vĂĄlni.
2024. mĂĄrc. 24. 17:24
 39/42 anonim ***** vĂĄlasza:
100%
HĂșĂșĂș, nekem nagyon ismerƑs a kĂ©rdezƑ stĂ­lusa egy rĂ©gebbi kĂ©rdĂ©sbƑl, ahol azon volt konkrĂ©tan megsĂ©rtƑdve, hogy a vƑlegĂ©nye csalĂĄdja Ƒt is mĂĄr csalĂĄdtagnak szeretnĂ© tekinteni, de neki ez nem tetszett, mert szerinte semmi köze hozzĂĄjuk. Nem tartom kizĂĄrtnak, hogy azĂłta szakĂ­tĂĄs lett a dologbĂłl (ahogy azt akkor többben is megjĂłsoltĂĄk neki) Ă©s most meg emiatt savanyodott be ilyen szinten. Mindenestre a stĂ­lus nagyon-nagyon hasonlĂ­t. Ott is mindenki hĂŒlye volt szerinte, aki azt Ă­rta, hogy ez Ășgy van rendjĂ©n.
2024. mĂĄrc. 24. 22:17
 40/42 anonim ***** vĂĄlasza:
75%

Kedves KĂ©rdezƑ!

Gondold ĂĄt az ĂĄllĂĄspontod !

Ismerek olyan anyĂĄkat, akik nem akartĂĄk, hogy pĂĄrkapcsolata legyen a fiuknak ( hogy megnƑsĂŒljön), hanem azt szerettĂ©k volna, hogy velĂŒk otthon maradjon.

Volt akinek -sajnos- sikerĂŒlt is ezt megvalĂłsĂ­tani. No, ebbƑl igazĂĄn beteg dolog jön lĂ©tre:

Egy gyermek, csalĂĄd nĂ©lkĂŒli agglegĂ©ny, otthon marad az Ă©des anyucikĂĄjĂĄval. Ezt akarod ?

( LeĂ­rom a sajĂĄt esetem:

Az Ă©n anyukĂĄm is sajnos ilyen, 14 Ă©ves koromtĂłl minden barĂĄtnƑmet igyekezett elmarni . /Sajnos amĂ­g fiatal voltam egyet- kettƑt sikerĂŒlt is neki./

Amikor megismertem a felesĂ©gem, ugyanezt prĂłbĂĄlta, de akkor mĂĄr a sarkamra ĂĄlltam, elköltöztĂŒnk, gyerekeink lettek.

Ez 36 Ă©ve volt, de azĂłta is fĂșrja, ĂłcsĂĄrolja a felesĂ©gem, a jelenlĂ©vƑ csalĂĄdtagot prĂłbĂĄlja a sajĂĄt pĂĄrtjĂĄra ĂĄllĂ­tani, a többieket szidja !

Mindent, mindenkit próbål irånyítani, manipulålni, még a halåla utån is.

Nagyon rossz ez Ă­gy, nem szeretjĂŒk ezt a helyzetet, ezĂ©rt nem szeretĂŒnk hozzĂĄ menni.

Azóta utåna olvastam, kb. nårcisztikus, uralkodó, elnyomó személyiségnek gondolom. Ja, és persze folyamatosan érzelmi zsarolåst alkalmaz !

Sajnos sok anya ilyen, öntudatlanul tönkretenné a gyereke életét !

Ha a tiéd is ilyen, ne hagyd magad, mert pszichés beteg leszel!)

2024. mĂĄrc. 30. 08:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabålyzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beållítåsok | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenƑ anyagok nem minƑsĂŒlnek szerkesztƑi tartalomnak, elƑzetes ellenƑrzĂ©sen nem esnek ĂĄt, az ĂŒzemeltetƑ vĂ©lemĂ©nyĂ©t nem tĂŒkrözik.
Ha kifogĂĄssal szeretne Ă©lni valamely tartalommal kapcsolatban, kĂ©rjĂŒk jelezze e-mailes elĂ©rhetƑsĂ©gĂŒnkön!