Ez igaz?đvan ez a mondĂĄs hogy,ha fiad van, csak addig van gyereked, mĂg meg nem hĂĄzasodik.
Az Ă©n nejem valami ilyesmi ahogy Ărod, van benne egy tĂŒske 20 Ă©vvel korĂĄbbrĂłl, amikor anyĂĄm kendĆzetlenĂŒl irĂĄnyĂtani akart minket hogy hol lakjunk, mikor Ă©s hĂĄny gyereket tervezzĂŒnk, stb. A vĂ©ge az lett hogy elköltöztĂŒnk abba a vĂĄrosba ahol az Ć szĂŒlei laknak, ami szerintem jĂł döntĂ©s volt, mert Ăgy lenyugodtak a kedĂ©lyek. NĂ©hĂĄny Ă©ve viszont anyĂĄm megözvegyĂŒlt Ă©s tök egyedĂŒl maradt, Ășgyhogy bedobtam neki hogy költözzön ĂĄt Ć is a mi vĂĄrosunkba, segĂtek neki lakĂĄst vĂĄlasztani közel hozzĂĄnk. A felesĂ©gem persze kiakadt hogy a nyakĂĄra hozom az anyĂłsĂĄt, de mondtam neki hogy csak nyugi, ez mĂĄr teljesen mĂĄs felĂĄllĂĄs lesz, meg kĂŒlönben sem az Ć pĂ©nze Ă©s döntĂ©se. AztĂĄn megtörtĂ©nt a költözĂ©s Ă©s csodĂĄk csodĂĄjĂĄra nem Ășjult ki semmilyen konfliktus, az unokĂĄk meg örĂŒlnek hogy vĂ©gre nem kell messze utazni a nagymamihoz. A tanulsĂĄg ebbĆl az hogy sokszor csak akarni kell Ă©s helyre hozhatĂłak a csalĂĄdi ellentĂ©tek, a "fiĂșs anyĂĄk sorsa" egyĂĄltalĂĄn nincs vĂ©gleg megpecsĂ©telĆdve azzal hogy a fiĂș megnĆsĂŒl.
Ăn abban nĆttem fel, hogy az apai nagyszĂŒlĆkhöz többet jĂĄrtunk Ă©s közelebb is ĂĄlltak nyilvĂĄn hozzĂĄm. Most anyĂłsommal nem felhĆtlen a viszonyom, pedig az elejĂ©n mĂ©g nagyon igyekeztem, hogy kedveljen, ugyanannyiszor mentĂŒnk hozzĂĄjuk, mint az Ă©n szĂŒleimhez, de Ćk szinte sose voltak hajlandĂłak meglĂĄtogatni minket Ă©s most mĂĄr az unokĂĄkat⊠az Ă©n szĂŒleim jönnek. Ăgyhogy kevesebbszer lĂĄtjuk Ćket. EttĆl fĂŒggetlenĂŒl a fĂ©rjem gyakran beszĂ©l velĂŒ Ă©s Ă©n is hĂvom Ćket, hogy hogy vannak, csak a szemĂ©lyes kapcsolattartĂĄs kevesebb. Nem megyek olyan szĂvesen hozzĂĄjuk, mert mĂg a szĂŒleim amikor nĂĄluk vagyunk meghallgatnak engem Ă©s segĂtenek, hogy pihenhessĂŒnk picit, pl amĂg ebĂ©delĂŒnk, etetik a kicsit, hogy Ă©n vĂ©gre nyugodtabban tudjak enni. AnyĂłsomĂ©knĂĄl csak az Ć panaszaikat hallgatjuk Ă©s mĂg etetem a kicsit, mĂ©g azĂ©rt is kapok beszĂłlĂĄst, hogy rögtön töröljem meg a szĂĄjĂĄt minden falat utĂĄn⊠ez minden, csak nem pihenĂ©s.
Ăgy lĂĄtom ez az anyĂłstĂłl is fĂŒgg, nem csak a meny hozzĂĄĂĄllĂĄsĂĄtĂłl.
KĂ©rdezĆ 7-es kommentje:
"Nem nem vagyok gyerekvĂĄllalĂłs Ă©lethelyzetben "
Megnyugodtam!
Nem is vagy rĂĄ alkalmas.
MaradjĂĄl csak Ăgy, gyermektelenĂŒl. LegalĂĄbbis, amĂg Ăgy gondolkodsz.
Nekem fiam van, igaz mĂ©g csak 14 hĂłnapos, de minden erĆmmel azon vagyok/leszek, hogy Ășgy neveljem, hogy tudja, mindig szĂĄmĂthat rĂĄm.
Szeretem a szĂŒleimet, szeretem anyĂłsomĂ©kat is, de szĂĄmomra a gyerekem Ă©s a fĂ©rjem a legfontosabb.
Ha nekem ez Ăgy normĂĄlis, Ă©s termĂ©szetes, akkor miĂ©rt vĂĄrnĂĄm el 20-30 Ă©v mĂșlva, hogy a fiamnak ne a felesĂ©ge Ă©s a sajĂĄt csalĂĄdja legyen az elsĆ?
Ha jó alapokon nyugszik a kapcsolatom a fiammal, és nem vagyok egy gyökér a menyemmel, akkor semmi nem indokolja azt, hogy évente egyszer låssam a fiamat és a csalådjåt.
Annyi a titka, hogy nem kell kĂ©retlenĂŒl belepofĂĄzni az Ă©letĂŒkbe, ahogy az Ă©n szĂŒleim Ă©s a fĂ©rjem szĂŒlei se teszik,tiszteletben tartjĂĄk a döntĂ©seinket, Ă©s lĂĄm-lĂĄm, felhĆtlen a viszony. SĆt, Ă©n az anyĂłsommal többet beszĂ©lgetek, mint a fĂ©rjem, mert rengeteg közös tĂ©mĂĄnk van, ami nem feltĂ©tlenĂŒl kötnĂ© le a fiĂĄt, viszont mi nĆk jĂłkat tudunk diskurĂĄlni rĂłla.
Kedves KĂ©rdezĆ!
Gondold ĂĄt az ĂĄllĂĄspontod !
Ismerek olyan anyĂĄkat, akik nem akartĂĄk, hogy pĂĄrkapcsolata legyen a fiuknak ( hogy megnĆsĂŒljön), hanem azt szerettĂ©k volna, hogy velĂŒk otthon maradjon.
Volt akinek -sajnos- sikerĂŒlt is ezt megvalĂłsĂtani. No, ebbĆl igazĂĄn beteg dolog jön lĂ©tre:
Egy gyermek, csalĂĄd nĂ©lkĂŒli agglegĂ©ny, otthon marad az Ă©des anyucikĂĄjĂĄval. Ezt akarod ?
( LeĂrom a sajĂĄt esetem:
Az Ă©n anyukĂĄm is sajnos ilyen, 14 Ă©ves koromtĂłl minden barĂĄtnĆmet igyekezett elmarni . /Sajnos amĂg fiatal voltam egyet- kettĆt sikerĂŒlt is neki./
Amikor megismertem a felesĂ©gem, ugyanezt prĂłbĂĄlta, de akkor mĂĄr a sarkamra ĂĄlltam, elköltöztĂŒnk, gyerekeink lettek.
Ez 36 Ă©ve volt, de azĂłta is fĂșrja, ĂłcsĂĄrolja a felesĂ©gem, a jelenlĂ©vĆ csalĂĄdtagot prĂłbĂĄlja a sajĂĄt pĂĄrtjĂĄra ĂĄllĂtani, a többieket szidja !
Mindent, mindenkit prĂłbĂĄl irĂĄnyĂtani, manipulĂĄlni, mĂ©g a halĂĄla utĂĄn is.
Nagyon rossz ez Ăgy, nem szeretjĂŒk ezt a helyzetet, ezĂ©rt nem szeretĂŒnk hozzĂĄ menni.
Azóta utåna olvastam, kb. nårcisztikus, uralkodó, elnyomó személyiségnek gondolom. Ja, és persze folyamatosan érzelmi zsarolåst alkalmaz !
Sajnos sok anya ilyen, öntudatlanul tönkretenné a gyereke életét !
Ha a tiéd is ilyen, ne hagyd magad, mert pszichés beteg leszel!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | SzabĂĄlyzat | Jogi nyilatkozat | AdatvĂ©delem | Cookie beĂĄllĂtĂĄsok | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogĂĄssal szeretne Ă©lni valamely tartalommal kapcsolatban, kĂ©rjĂŒk jelezze e-mailes elĂ©rhetĆsĂ©gĂŒnkön!