Ez igaz?đvan ez a mondĂĄs hogy,ha fiad van, csak addig van gyereked, mĂg meg nem hĂĄzasodik.
HĂș, Ășgy lĂĄtom, nĂĄlad igaz lesz. Ha egyĂĄltalĂĄn eljutsz odĂĄig ilyen gondolkodĂĄssal.
Ăn most vĂĄrok kisfiĂșt. EgyedĂŒl fogom nevelni,de minden erĆmmel azon leszek, nehogy ilyen kiĂĄllhatatlan anyĂłs legyen belĆlem. EgyĂ©rtelmƱ, hogy felnĆttkĂ©nt a sajĂĄt csalĂĄdja legyen a legfontosabb szĂĄmĂĄra.
KĂ©rdezĆ, te tele vagy traumĂĄkkal. A szeretetrĆl fogalmad nincs, mert nem volt, aki megmutassa. Nincs rangsor a szeretetben. Egyetlen egyfĂ©le a szeretet.
De vĂĄltoztathatsz, ha akarsz.
Ok. Ha jĂłl Ă©rtem, neked nincs pĂĄrkapcsolatot. Egyre vĂĄlaszolj. Te olyan pasit szeretnĂ©l, akinek az anyja a legfontosabb Ă©s a kedves mama dönti el, mikor vehetsz levegĆt is? Mert ugye kezdetben nincs gyereketek, tehĂĄt marad az eredeti csalĂĄdja, akit elĂ©d helyez. Ha mondjuk programotok van Ă©s anyuka Ășgy dönt, hogy vĂĄsĂĄrolni menne, fĂŒttyent a kicsi fiĂĄnak Ă©s Ć ugrik. Nem gondolod, hogy majd miattad nem fog segĂteni az anyjĂĄnak! Ez Ăgy rendben lesz?
Ăn Ă©rtem, mire gondol a kĂ©rdezĆ. Ez a mondĂĄs arra utal, hogy mĂg a lĂĄnyok felnĆttkĂ©nt jellemzĆen szoros kapcsolatot tartanak a csalĂĄdjukkal, anyjukkal, Ćket helyezik elsĆdleges nagyszĂŒlĆi szerepbe is, addig a fĂ©rjĂŒktĆl viszont elvĂĄrjĂĄk, hogy Ćk ne tartsanak ugyanolyan szoros viszonyt a sajĂĄt szĂŒleikkel, mert nekik nem annyira szimpatikus a fĂ©rjĂŒk csalĂĄdja, mint a sajĂĄtjuk. Az anyĂłsukat - Ă©rthetĆen - nem szeretik Ășgy, mint az anyjukat, Ă©s elvĂĄrjĂĄk, hogy a fĂ©rjĂŒk is mĂ©rsĂ©kelje a kapcsolattartĂĄst Ă©s az Ć csalĂĄdjĂĄt helyezze elĆtĂ©rbe.
Na most, legyĂŒnk ĆszintĂ©k, ez valĂłban Ăgy van, Ă©n nĆkĂ©nt magam is lĂĄtom, hogy a legtöbb felesĂ©g mĂ©g akaratlanul is igyekszik kicsit elmarni a fĂ©rjĂ©t a csalĂĄdjĂĄtĂłl, mĂg a sajĂĄtjĂĄval meg tartja ugyanazt a bensĆsĂ©ges viszonyt, csak ugye a fĂ©rfiak ezt nem szoktĂĄk ellenezni.
SzĂłval egyben arra is utal ez a mondĂĄs (Ă©n is ismerem), hogy ha fiad van, akkor hĂĄzassĂĄg utĂĄn a felesĂ©ge "uralma" alĂĄ fog kerĂŒlni, Ă©s tehetsz bĂĄrmit, a menyed Ășgyis 80% esĂ©llyel nem fog kedvelni azĂ©rt, mert egyszerƱen Ć mĂĄs szellemisĂ©gben nĆtt fel a sajĂĄt szĂŒleinĂ©l, ergo a fiadat akaratlanul is sarkallni fogja, hogy ne tartson szoros kapcsolatot veled.
Ez sajnos a fiĂșs anyĂĄk sorsa.
KĂ©rdezĆ szerintem maximum 17 lehet,nem több. Nagyon gyerekes mĂ©g.
Ekkora marhasĂĄgot se olvastam mĂ©g egyĂ©bkĂ©nt,de Ă©n is azt javaslom addig ne is vĂĄllalj,mert tönkreteszed az Ă©letĂ©t,ha rĂĄtelepszel. Ez az Ă©let rendje. LĂĄtszik nincs senkid,mert ha lenne,Ă©rtenĂ©d. Igen is fontosabb a fĂ©rjem Ă©s a gyerekeim,mint a szĂŒleim. Ćk is fontosak,de mĂĄshogy,nem velĂŒk Ă©lem le az Ă©letem. Nem Ćk a tĂĄrsam az Ă©let sorĂĄn. NĂ©lkĂŒlĂŒk 18 Ă©v Ăłta elvagyok kĂŒlön Ă©lve,a fĂ©rjemtĆl nyilvĂĄn nem lennĂ©k. Ne vicceljĂŒnk mĂĄr... hĂĄl isten mĂĄsnak sem. Ahogyan a gyerekeim is majd kirepĂŒlnek,csalĂĄdot alapĂtanak,megtalĂĄlja a tĂĄrsĂĄt az Ă©letben. KĂ©rdezĆ,ha elvĂĄlsz se anyuci lesz a mindened.... jĂł esetben. Ăn mĂ©g ilyet soha nem lĂĄttam,ezĂ©rt gondolom,hogy te mĂ©g nagyon fiatal lehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | SzabĂĄlyzat | Jogi nyilatkozat | AdatvĂ©delem | Cookie beĂĄllĂtĂĄsok | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogĂĄssal szeretne Ă©lni valamely tartalommal kapcsolatban, kĂ©rjĂŒk jelezze e-mailes elĂ©rhetĆsĂ©gĂŒnkön!