Mikor vásárolsz zsemlét, kiflit a gyermekednek?
Ezt azért kérdezem, mert a nálunk lévő boltban a friss pékáru mindig délben van kitéve. Tehát reggel sosincs friss, mindig az előző 2 napit teszik ki, ami olyan, hogy inkább otthagyom.
Máshol is ilyen a helyzet, hogy reggel nincs friss péktermék?
Van olyan bolt ahol csak reggel sütnek ilyesmit és ha nem viszik el akkor később is ugyanaz van kitéve.
nem szoktunk ott pékárut venni.
ált. heti kétszer van kifli.
reggel hatkor kelek és leugrom a boltba friss kifliért heti átlag háromszor van hogy csak a férjemnek veszek de ha itthonra is akkor a gyerek is azt eszi.
Nálunk mindig van friss pékaru,viszont nem mindig tudom megoldani,hogy elmenjek a boltba.
Simán megesszük az 1-2-3 napos dolgokat,későbbi napokon esetleg melegszendvics formájában.
En szinte soha. Amikor a nagyszuloknel vagyunk, akkor esznek frissen boltit, mert egyik reszrol apukam minden reggel hetre otthon van vele, masik reszrol anyosom.
En inkabb sutok magunknak, mert 2 ket ev alatti gyermekem van, az egyik nyolcig alszik, a masik nyolctol alszik... Otthon egyiket sem hagyhatom, 11kor mar nem indulok boltba, mert akkor mar el is felejtettuk a reggelit.
Szoval az elso megoldas az, hogy az egyik fiam hajnali kelesenel bekapcsolom a gepet, az megdagaszt, en mar csak szaggatok, formazok es sutok. Ez a legjobb.
A masodik megoldas, hogy felkesz, zacskozott zsemlet, vagy bagettet veszek, ebbol 1-2 darabot bedobok a sutobe, 10 perc mulva finom, friss, ropogos, akkor sem lenne jobb, ha a boltbol hoznam.
A harmadik megoldas az, hogyha marad meg, akkor masnap melegszendvicsezunk. Vagy a sajat keszitesu zsemlet fagyasztani is szoktam es atsutom.
Kedves utolsó!
Küldenél receptet?
Nekem is van kenyérsütőm, próbáltam már zsemlét, kiflit, de valahogy nem jó.
Ne haragudj, hogy csak most valaszolok, nem vettem eszre, hogy irtal.
Ezt a zsemle receptet hasznalom en:
Hozzávalók: 2,5 dl víz
1 tojás
2,5 dkg vaj olvasztva
45 dkg finomliszt
1 teáskanál só
1 evőkanál cukor
1 csomag szárított élesztő
Elkészítés: Én kenyérsütőben dagasztok, mert lusta háziasszony vagyok.
Először a folyékony dolgokat rakom be (víz, olvasztott vaj vagy margarin, tojás kicsit elkeverve), majd a sót, cukrot, élesztőt, végül a lisztet.
A kelesztő program másfél óra lenne, de én kb. 45-60 percet hagyom csak benne, majd kiszedem, tíz részre elosztom, gömböket formálok (már amennyire sikerül, a szép oldala nézzen felfelé) és tepsire rakom, ott is kelni hagyom még fél órát. 180 fokosra előmelegített sütőben kb. húsz perc alatt kész, alsó-felső sütéssel kezdem, ha már elég pirosnak látom, de gyanítom, hogy még sülnie kellene, akkor 5 percig hagyom hőlégkeveréssel.
Jah, ezt elfelejtettem: közvetlenül a sütőbe rakás előtt kenem meg a tetejét egy tojássárgája és picike tej keverékével.
Mi nagyon szeretjuk, de ez nem olyan konnyu, levegos (es szaraz, szivacsos), mint a bolti, sokkal tomottebb, puhabb, kicsit talan edeskesebb is, imadjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!