Jelezhet problémát, ha egy baba/kisgyerek lassabban fejlődik?
Teljesen időben csinált mindent a leírás alapján. Pl 14 hónaposan önállóan elindulni tök átlagos. Sok gyerek ennyi idősen indul el. Ritka aki már 1 évesen szalad. Persze van de nem ez az átlag. Meg 18 hónaposan is normális az elindulás, az már kicsit késeinek számít de nem késő a tol is határon belül van.
10 hónaposan mászni sem késői egyáltalán. Az is átlagos. Körülöttem a legtöbb baba ennyi idősen kezdett mászni. 😅 Akkor mindenki le van maradva?
Az hogy 22 hónaposan nem eszik egyedül meg az se kései. Bátoríthatod de az én lányom pl egyik napról a másikra kezdte 2 évesen hogy egyedül akart enni. 🤷 Előtte hallani se akart róla.
A beszédben egyetlen szava sincs? Ha van kb 20-30 szó amit használ ebbe a hangutánzó is benne van akkor azzal sincs elkesve. 2 évesen kell 50 használt szónak lenni. Meg nem kell se helyesen ragozni se mondatokat alkotni. Szóval nyugi. :)
Jelezhet HA valóban lassabban fejlődik.
Lányom 10,5 hónaposan kúszott, 14 hónaposan mászott, akkor állt fel először és 19 hónaposan indult el. Ez egy megkésett mozgásfejlődés, nem a tiedé.
Beszéde is megkésett volt. 1 évesen 1 szó, 2 évesen 2 szó ("mindent" beleértve)...
Az én lányom teljesen kimaxolta a mozgásfejlődést, 8 hónaposan kúszott, 10-11 hónaposan ült és mászott, 18 hónaposan indult el.
(Igaz addigra mondatokban beszélt).
Nem jelzett semmit, 5 évesen semmilyen elmaradása nincsen, viszont biztonsági játékos, utólag ezzel magyarázom. Úgy kezdett el járni, hogy alig esett. Egyáltalán, alig emlékszem nála sérülésre.
Aztán jött a fiam aki 13 hónaposan már szaladt a legteljesebb nyugalommal fejjel a falnak, ha úgy jött ki a lépés. Valahol mindig van egy lila folt a fején azóta is.
Köszönöm szépen a válaszokat! Nekünk a környezetünkben minden baba korábban csinált dolgokat és a védőnőtől is mindig azt hallottuk, hogy kicsit lassabb az átlagnál, ezért gondoltam erre, de megnyugtató hogy nem olyan ritka ez. :)
Viszont a beszédet tekintve tényleg semmit nem mond, csak 2 hangutánzót (brümm, vau) és ennyi.
Semmi sincs kesesben amit leirtal.
Nezz utana hivatalos szakirodalomban a gyerek fejlodesenek, ne a jatszoteri Hajnikahoz hasonlitgasd a gyereked.
18 honapos koraig jarnak. ( a 14 honapos teljesen atlagos )
Beszelni 4 eves korra kell.
Enni meg tanitsad, az rajtad mulik, a tobbu nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!