Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha csak ezekből választhatnál,...

Ha csak ezekből választhatnál, melyik nevet adnád?

Figyelt kérdés

A vezetéknév nem szempont, vedd úgy, hogy mindkettő egyformán illik.

Ha mindkettőt olyan rondának tartod, hogy inkább nem lenne neve a gyerekednek, akkor ne szavazz, ne fűzz hozzá kommentárt, csak lapozz tovább. Köszi!

márc. 17. 12:07
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Ábris nekem is betegségnek hangzik, de a bugris, áspis kígyó is eszembe jut. Sehogy nem akar pozitív lenni, hiába ízlelgetem.

Ábel esetleg? Az hasonló.

Dorián nekem kicsit lányos, a Dorina miatt, de ettől eltekintve tetszik a hangzása. Dorian Gray jut eszembe róla.

márc. 17. 18:20
 12/27 anonim ***** válasza:
84%

Kettő közül az Ábris.

nekem tetszik:

Illés, Doma, Domonkos, Lukács, Erik, Miksa, Simon, Zente

márc. 17. 19:18
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
Abris inkább :)
márc. 18. 07:37
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
Ábris inkább nekem is. Az legalább nem olyan lányos hangzású, mint a Dorián.
márc. 20. 13:40
 15/27 anonim ***** válasza:

Egyik sem tetszik, de ha ebből kell választani, inkább a Dorián, akármennyire is 3uzis...

Az Ábris nagyon idétlen név (szerintem.)

márc. 30. 20:42
 16/27 A kérdező kommentje:
Sokan írtátok, hogy a Dorián lányos és másoktól is hallottam már. De vajon miért? A Dorina miatt? Mi a helyzet a Viktorral, Gáborral, Tamással stb. Rengeteg névnek van női megfelelője. Nem zavar, csak szeretném megérteni. Én arra tippelek, hogy azért, mert a Dorina előbb lett elterjedt, a többinél meg a ma élő emberek nem tudják a sorrendet, egyszerre ismerték meg mindkettőt.
márc. 30. 20:47
 17/27 anonim ***** válasza:
14-es vagyok, nekem a hangzása lányos. Az -ián végződés, és az, hogy általában véve elég lágy hangzású. A korábban említett Adrián névről is ez a véleményem. Meg hogy lehet ezeket becézni? Dóri, Adri? Tudom, hogy nem kell feltétlenül becézni, de az is lányossá teszi őket, hogy az adódó becézés lánynév.
márc. 31. 13:49
 18/27 A kérdező kommentje:
Én pont azt szeretném, ha nem becéznék. Tudom, ezt nem én döntöm el, de olyan kéne, amit nem is lehet. Csak olyan nincs. Vannak, akik a becézéseket is becézik 😂
márc. 31. 14:17
 19/27 anonim ***** válasza:

Igen, aki akarja megoldja hogy becézze sajnos.

Ábel a legjobb szerintem

márc. 31. 14:39
 20/27 A kérdező kommentje:
Az Ábel is tetszett, csak az nekem túl gyakori, meg a biblia vonatkozás miatt se szeretném. Emiatt egyébként az Ábrissal is bajom van, de ott legalább találtam más magyarázatot is az eredetére, még ha nem is az az elterjedt. Illetve az Ábel nagyon nem illik a vezetéknévhez se.
ápr. 1. 15:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!