Akinek keveset ivott és pisilt a babája/kisgyereke, mi volt a háttérben?
Állapítottak meg nála valami betegséget? Milyen vizsgálatokra küldték?
Az 1 éves kisfiam keveset iszik, és újabban többször is száraz pelussal ébred (12 óráig van rajta). Napközben sincs elég pisis pelus.
Egyelőre annyit elértem, hogy visszük vér- és vizeletvizsgálatra. De a gyerekorvos nem látja aggasztónak a dolgot.
Fene sem tudja miért nem iszik, nem szomjas. Vizeletvizsgálatnál derült ki, hogy még nincs veseköve, de már homok volt vagy mi
Azóta évek teltek el, de nem tudom változott-e valami
Úgy, hogy látni, hogy nem pisilt bele, esetleg nagyon minimálisat. De korábban reggelre súlyos pelussal kelt. Direkt vettem neki hónapokkal ezelőtt olyan éjszakai pelust, ami elbírta a sok pisit.
Éjjel sosem pelenkáztam át, ha kelt szopizni, mert felkelt volna rá, így kellett egy sok pisit elbíró fajta.
Hát ehhez képest van most ez a szárazság.
A kevés pisi azt jelenti, hogy nincs meg az 5-6 pisis pelus 1 nap. És nem azért, mert ne cserélném gyakran. Hanem napközben is száraz sokáig.
Pampers active baby-t használunk, ebben látszik, ha van benne pisi. Pláne, mert elég sárga a pisije (ami megint nem lehet jó jel, mert felnőttnél is annak a jele, hogy nem iszik eleget).
Ha nem iszik eleget nem is fog pisilni.
Adj neki frissen préselt házi leveket picit felvizezve, sok levest, esetleg ha elfogadja akkor tejitalt.
Valamit azért innia csak kell.
Az evés is bajos a fogzás miatt, nem sokat eszik.
Próbáltam gyümileveket. Levest mi sem nagyon eszünk, de neki csinálok, csak épp az sem érdekli.
Ha a csőrös kulacsa előtte van, azzal szokott bohóckodni, iszik is belőle magától, csak legtöbbször magára borítja, meg dobálja, 90°-ban elforgatva inna belőle, folyik mindenhova...
Pohárból is kínálom. 1-2 korty, aztán köpködés. Sokszor félre is nyeli.
Megpróbáljuk a tejitalt, csak mivel szoptatom, nem akartam neki semmi tápszer jellegűt helyette. De a víz miatt muszáj.
Az autizmusnak van ilyenkor valami jele? Tudom, ezt sokan kérdezik, mindenben ezt látják, hát épp az ivásnál bennem fel sem merült ez...
Ő keresi nagyon is a szemkontaktust, mások felé is nyitott. Remélem, nem ez van a háttérben.
Igaz, nekem is vannak autisztikus tüneteim, a bátyám meg szerintem az, csak sosem diagnosztizálták, mert akkoriban nem szűrték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!