Ki hány együtt töltött év után vállalt gyereket? Szerintetek mi az “ideális”?
Hat nagy elhatározás, mert a gyereknevelés egy óriási megpróbáltatás és iszonyat nehéz, testileg, anyagilag, lelkileg stb, felelösseg, (ezt ha orvosi könyv írja, ok, ha itt olvassák felhorkannak), úgyhogy nagy szerelem kell es ennek okaként agyficam, hogy belevágjon az ember.
Ezt mondom anyaként, egy lassan 17 éves kamaszlánnyal, akinek csillagokat is lehoztam.
Csakis úgy akartam gyereket vállalni, hogy van biztos fedél a fejünk felett (tehát nem albérlet) és elég ideje élünk együtt ahhoz, hogy kiismerjük egymást, mennyire empatikus a párom, mennyire tudunk együtt működni, megérteni egymást. Ezek szerintem elengedhetetlenek első sorban. Végülis egy év ismertség után összeköltöztünk, egy évre rá vettünk házat, két év múlva jött szóba a gyerekvállalás. A férjem nagyon jó ember, remek apa és ugyan vannak kisebb súrlódások, de a problémákat képesek vagyunk asszertíven átbeszélni. Másmilyen emberrel nem vállaltam volna gyereket. Hajam égnek áll a konfliktuskerülő emberektől, vagy akiknek fontosabb a munkája és a karrierje (vagy bármi más), mint a családja.
Szóval kérdésedre válaszolva: nem igazán az idő számít, hanem az, hogy hogyan működtök helyesen együtt, és a gyereknek mi a jó.
Nem vállalnék, ugyanis pl a párom rendkívül kedves pasas, szeret, gondoskodó, érzelmi biztonságot ad, stb.
DE közben maga is egy nagy gyerek. Szóval nem kell kicsi, köszi.
Az meg pont semmit nem jelent, hogy viselkedik házasság előtt, hány olyan nő ír ide, hogy tök normális volt vele a férje, megszületett a gyerek és lószrt nem csinál vagy esetleg még szóban bántalmazza.
De ismerősöméknél apuka másfél hónap után úgy döntött, neki mégsem kell a gyerekkel járó kötöttség.
Szóval, ha akarsz gyereket, fel kell tudd nevelni EGYEDÜL - sajnos.
Nem az évektől függ hanem, hogy milyen a kapcsolat.
Egyébként 11 év után született az első babánk (több év próbálkozás után tehát nem kapcsolatmentőnek vagy ilyesmi), következőben a második, a rákövetkezőben elváltunk.
Négy éve voltunk együtt, amikor teherbe estem(terveztük akkor már.)
Majdnem 15 éve együtt vagyunk már, most már két gyerekkel.
6 év után szültem a páromnak az első gyermekünket. Azóta sem bántam meg, pedig rengeteget változott ő is, én is.
Ha elválnának útjaink a későbbiekben, a gyermekeink akkor is számíthatnának rá, nagyon jó kapcsolat van közöttük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!