Honnan tudtátok, hogy készen álltok a babára?
Én mindig attól félek amikor ez szóba jön, hogy nem leszek elég jó anya, nem lesz meg mindene a babának, biztos valami hiányozni fog, nem fogja a gyerek magát jól érezni nálunk stb.
Egyébként a környezetem nem ezt mondja, valószínűleg hajlamos is vagyok túl aggódni, szeretném, ha mindene meglehetne a picinek és párom is ezt szeretné, de ő már bevállalná, ő késznek érez mindent, míg én nem. Szörnyen érzem magam, hogy miattam még mindig nem lehet, nagyon szeretném, minden álmom, hogy gyermekeim legyenek, de sok a mögöttes alaptalan félelem.
Ez elmúlt? Vagy mindig ilyen lesz?
27l
De mit értesz azon,hogy "legyen meg mindene"?
Irreális elvárás.
Pl itt vagyok én,a gyerekem Sni-s, figyelem és tanulási zavaros,evészavaros,szenzoros,diabétesesz+cöliákiás.Nekem is voltak irreális elvárásaim, de ebből bőven lead az ember mikor szembesül a valósággal.
Amit most te"mindennek" érzel/gondolsz,az kb a százada annak ami lehetne,mert mindig mindenből van jobb drágább hasznosabb.És az 50ezres szemüveggel is ugyanúgy lát pl mint a 500ezressel.
És kis korban(vagy úgy 3 éves korig, kb minden amit a gyereknek, a gyerek gondozásához veszel az a te kényelmedet/hatékonyságodat szolgálja(a kisbabákat,gyerekeket nem érdekli az hogy milyen babakocsiban ülnek,milyen ruha van rajtuk,milyen színű a szobájuk,hány mesehős van a falon.Később a fejlesztő/társasjátékokat is érdemes úgy venni, hogy neked tetszik, mert egyszerűbb egy olyan mellé leülni ha fáradt is vagy,mint amit a hátad közepére sem kívánsz.
Nekem sincs drága szemüvegem. Egy leértékelt olcsó, 40 ezres van a fejemen.
A minden alatt azt értem, hogy soha ne legyen gond, hogy pelenkát kelljen vegyek, hogy legyen saját szobája, tiszta legyen, ne csak vajas kenyeret egyen egész életében. Az, hogy 3 ruhája van, foltos babakocsival, nem különösebben érdekelne,mert lehet mosni és a kocsit is meg lehet takarítani, hogy ne legyen szörnyű. Nem szeretnék mindenből drágát, de nem is akarok lepukkant anya lenni akiről azt pletykálják, hogy ennek se hiányzott a gyerek.
Sajnos az emberek rohadt elítélőek. Ha már valaki 20 évesen szül azért is bántják, vagy ha az anyja hátára, mert mint az elsőnek nincs szíve elvetetni. Félek az elítéléstől. 🤷🏻♀️
Sz@rd le az elitélést,mert MINDIG lesz.Hogy szoptatsz-e,hogy tápszerezel,hogy hogyan szültél,hogy mosipelusozol-e vagy nem,hogy jár e 80 különórára a gyereked 3 évesen vagy nem, hogy adsz neki kismotort vagy nem, hogy megy -e bölcsibe vagy nem,és a sor végtelen.Nincs olyan része a gyerekes életnek amibe valaki nem köt bele.(hogy támogatod e az egyetemista gyerekedet vagy nem,hogy veszel-e lakást/kocsit a felnőtt gyerekednek vagy nem,hogy veled él 27 évesen vagy nem)Sosincs vége.Akkor soha sem lesz gyereked,ha mások ítéletére vársz.
Ez úgy működik, hogy felnőtt vagyok,önellátó,és ÉN(meg a párom/férjem/feleségem)GYEREKET akarunk.Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!