Hányan vannak itt,akiknek nincs segítsége a baba/gyerek mellett?
Olyanok,akiknek sem nagyszülő (egyáltalán nem,tehát a havi egyszer eljön sem ér),sem testvér,sem rokon,sem barátnő (olyan aki segítene) tehát abszolút semmi,nulla segítség van. A gyerek apja sokat dolgozik,és maximum fürdetesre ér haza. A kérdés célja nem az,hogy miért alakult így,egyszerűen kíváncsi vagyok,hányan vannak rajtam kívül,akiknek tényleg zéró segítsége van. Egyetlen segítség ér: a fizetett,tehát pl babysitter.
Írjátok meg hany hónapos,hónaposak vagy éves évesek a gyerek(ek),illetve hogy hol laktok (elég hogy Mo-kulfold illetve kisváros,nagyváros,falu) esetleg azt is,hogy bírjátok.
A kérdésem apropója hogy folyton értetlenkedo tekintetében botlok mert szinte senki nem akarja elhinni hogy tényleg nincs se nagymama se senki,pedig nincs.En nem hiszem hogy a nyírfa speciális az esetem. Még egyszer nem kell magyarázkodni miért alakult úgy ahogy (ha akarsz persze lehet) épp elég idegőrlő gondolom másoknak is a folytonos értetlenkedes.
Én: 13 hónapos tobbemberes kislány anyukája,aki mellett megreggelizni is sokszor kihívás. Öt év után nemrég költöztünk haza,megyeszékhelyen élünk,elvileg,gyakorlatilag a megyeszékhelyhez tartozó falun. A férjem este ér haza,épp fürdetesre. Hát,nehéz. De már nem panaszkodok senkinek,csak vonom a vállam hogy minden oké,mert nem bírom a sok értetlen tekintetet. Én nagyon nehezen bírom,egy év múlva bölcsibe megy,szerintem pezsgőt bontok.
Nekem sincs segítségem.
Mi egy faluban élünk.
Anyum külföldön dolgozik, apum nem megbízható, alkoholista.
Férjem vérszerinti apja is, és anyja is messze él, de ha közelebb lennének se segítenének.
Akik a férjemet nevelték már nem élnek.
Se rokonaink se barátaink nincsenek itt.
Férjem hétfőtől péntekig külföldön dolgozik, fizetett segítségem sincs. 3,5 éves a kisfiam
Nekem sincs.
13 hónapos, hiperérzékeny kisfiam van. Apa reggel 6-7 között indul, és este 6 körül ér haza. A szüleim már nem élnek. A férjem szüleivel kb havonta 1szer találkozunk (nem lakunk messze egymástól). Nekik sokadik unoka, nincs igényük rá, hogy gyakran együtt legyünk... Persze "nagyon szívesen vigyáznának az unokára, de én úgy elkényeztettem, hogy túl sírós lett"...😒
Budapest
Idegen városban élek 7 éves ikrekkel, senkim nincs itt.
Első perctől csak magamra számíthattam.
Az óvodában kötekedtek pár hétig, "márpedig mindenképpen kell anyáé mellett egy második személy elérhetősége vész esetére", nem értették meg hogy egyszerűen nincs! Még éppen szomszédaim sem voltak az emeletünkön...
Nincs segítségünk.
Élnek a nagyszülők, de nem lehet gyereket rájuk bízni (nekem és a férjemnek is mérgező szülei vannak). Ha látogatóba jönnek, és csak 10 percre hagyom velük a gyereket, amíg pl. kimegyek a kabátjáért, azalatt is az egyiknél baleset történik, a másik meg bántja, ráüt...
Testvérekhez nem visszük, mert az egyik oldalon sérült gyerek van, a másik oldalon meg egyedülálló dolgozó szülő.
Eddig mindent megoldottunk magunk.
Szülés után 6 hétig a férjem takarított, mosott, mert nekem tilos volt emelni, hajolni. Home office-ban volt akkor, és kifejezetten ő kérte, hogy ne hívjunk ide semmiféle okoskodó nagyit, inkább segít amiben kell. Nagyon hálás vagyok neki, hogy ragaszkodott ehhez, és sikerült önállóan kialakítani a rendszerünket.
Az ebédet rendeltük, rendeljük.
Sajnos anyukám meg anyósom rendkívül tájékozatlan a csecsemőgondozásban: ha rajtuk múlik, akkor már 2 hetesen húslevest adok a gyereknek, fél évesen mézet, nem kell altatni a gyereket sírja magát álomba, oltás előtt már reggel adjak lázcsillapítót, és hasonló hajmeresztő tanácsok...ezeket persze kéretlenül, mert én direkt nem kérdeztem soha semmiben a véleményüket.
Úgyhogy amikor elakadtam az első pár hónapban valamiben a gyerekkel kapcsolatban, folyamatosan a védőnőt hívogattam és a gyermekorvost.
Egyelőre még én itthon vagyok a 2,5 évessel, biztosan nehezebb lesz, ha már visszamegyek dolgozni. De valahogyan meg fogjuk oldani akkor is segítség nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!