Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Normális,hogy a baba szeme...

Normális,hogy a baba szeme néha nem egyszerre mozog?

Figyelt kérdés
3 hetes, van hogy kancsin néz van hogy a szemgolyója nem egyszerre mozog, egyik itt van a másik ott.
febr. 13. 15:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
36%
Igen, normális.
febr. 13. 15:24
 2/12 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem nem.
febr. 13. 15:49
 3/12 anonim ***** válasza:
92%

Az én fiam is kancsal volt.

Az egyik szemegolyoja mindig bent volt a sarokba, a másik normális helyen.

De mindig egyszerre mozgott neki a két szeme...nem külön külön.

febr. 13. 16:16
 4/12 anonim ***** válasza:
80%
Orvosnak mutasd meg mindenképp kérdező.
febr. 13. 16:21
 5/12 anonim ***** válasza:
87%

A ka csalítás normális ilyen pici korban, mert még minden szalag, ín, izom, gyenge. Az, hogy a szemgolyói ennyire külön életet élnek nem tudom, hogy mennyire tipikus, vagy nem tipikus tünet.

Inkább mutasd meg a gyerekorvosnak, ha bízol a védőtökben nála is rákérdezhetsz.

febr. 13. 16:32
 6/12 anonim ***** válasza:
62%
Ez még normális. Én is megijedtem az elején így megkérdeztem a gyerekorvost. Azt mondta a baba két szemének mozgása még nem összehangolt. Ezt kinövik, mert erősödik az izom megtanulnak fókuszálni. Nagyjából 3-4 hónapos korra múlik el. Ha nem szemészet. Nálunk 3 hónapos volt mikor elmúlt.
febr. 13. 17:37
 7/12 anonim ***** válasza:
40%
Dehogy normális...vidd dokihoz
febr. 13. 18:18
 8/12 anonim ***** válasza:
67%

De normális jól írták akik írták. Gugli nem mindenkinek a barátja?

A babák szemei nem mozognak mindig tökéletes összhangban, ami teljesen normális újszülöttkorban. Csak gondoljunk bele abba, hogy kilenc hónapot töltenek a sötét anyaméhben, ahol nem tudják gyakorolni a látásuk fókuszálását.

Szerencsére ez valószínűleg nem kell, hogy okot adjon az aggodalomra, és néhány hónap alatt, ahogy a baba izmai fejlődnek és erősödnek, megtanul fókuszálni.

Ha a baba 3-4 hónapos korában a szemei még mindig kancsalítanak, nem tűnnek jobban összehangoltnak, javasolt lehet felkeresni egy gyermekszemészt.

A „Meddig kancsal a csecsemő?” kérdésre bizonyára rengeteg aggódó szülő rákeresett már, hiszen sokan megijednek gyermekük keresztbe álló szemeitől. Bár egy teljesen természetes, magától elmúló jelenségről beszélünk, bizonyos kor felett ajánlott szemorvoshoz vinni a kicsit.

A kancsalság gyakori az újszülötteknél, és általában a fejletlen szemmozgás-koordináció vagy a bőrredők eredménye, amelyek miatt úgy tűnik, mintha a baba szeme keresztbe állna, miközben nem.

Csak pár perc keresés után cikkek és orvosi leírások tömkelege. Ha megnyugtat kérdező nézesd meg orvossal, de normális jelenség. Mi fiúnknál is volt elmúlt.

febr. 13. 18:59
 9/12 anonim ***** válasza:
0%
8# De nem tudjuk,nem látjuk milyen mértékben érintett.
febr. 13. 19:14
 10/12 anonim ***** válasza:
49%
A mi fiúnk szemei konkrétan önálló életet éltek. Volt olyan nem is egyszer nem egyszerre mozogtak. Igen mi is azt hittük baj elvittük orvoshoz, és elötte kutattam a neten. És az orvos mondta, hogy normális ennek nincs "mértéke". Ha nem növi ki 3-4 hónapos korára akkor vigyük vissza. Kinőtte. Ha megnyugtatja a kérdezőt vigye el orvoshoz azzal nem árt, de lepontozni nem kell azt aki szerint normális, mert igazuk van azoknak is. 8#
febr. 13. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!