Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülők, ti mennyire menedzseli...

Szülők, ti mennyire menedzselitek ovis, kisiskolás korú gyerekek baráti kapcsolatait?

Figyelt kérdés

Oviban nagyon jó baráttal szinte minden nap közös játszótér ovi után. Jött a suli, két felé mentek, de igazából nincs messze a két suli, ráadásul pár házzal lakunk odébb egymástól, lehetne találkozni időnként. Eltelt másfél év és már nem találkoznak a gyerekek, pedig előtte még vendégségbe is átmentünk egymáshoz, egy héten többször is szóltunk egymásnak, hogy találkozzunk, voltunk közösen több programon.

Mivel a gyerekek nem önjáróak még, szerintem a szülő dolga ezeket leszervezni. Vagy én látom rosszul, és szorítkozzak arra, ami éppen aktuális (tehát csak a mostani iskolatársakra vagy ha épp összefutunk), pláne ha a másik szülő már nem partner? Nektek mi a tapasztalatotok, tesztek valamit, vagy lesz ahogy lesz alapon vagytok vele?

2024. jan. 30. 23:37
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
kėrdező igen nem fér bele 5 hónap alatt egy talålka sem más iskola más barátok . annak a gyereknek a te gyereked nem hiånyzik ,talált uj baråtokat .
2024. jan. 31. 13:46
 12/18 A kérdező kommentje:
Na igen, észre vettem ...
2024. jan. 31. 19:21
 13/18 anonim ***** válasza:

de te ezen megsėrdötėl ahogy olvasom.

ovis baråtságok jönnek mennek

csak akkor maradhat fent ha egy iskolába ,egy osztålyba mennek a gyerekek esetleg.

2024. febr. 1. 05:54
 14/18 A kérdező kommentje:
Reszben igen, megsértődtem, de nem azon, hogy nem érnek rá, hanem hogy nem tartotta be amit ígért. Azért írtam a 3 gyerekest is példának
2024. febr. 1. 08:03
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a baj ott kezdődik, hogy te komolyan vetted "tavaly augusztusban mondta, hogy szól, ha ráérnek...azóta nem szólt egyáltalán, az utcán futottunk már össze, köszöntünk, ennyi."

Pedig világos,hogy csak illemből mondta amit.

2024. febr. 1. 08:33
 16/18 anonim ***** válasza:

Akkor most én úgy írok, mint aki a "másik oldalon" van.

A fiamnak egész oviban volt egy "szerelme", egy kislány, akivel rengeteget játszott és nagyon imádták egymást. Ovin kívül is elég sokat találkoztak, jóban vagyunk a szüleivel is. Ovi után ők is kétfelé. Csakhogy veletek ellentétben nagyon kétfelé, mert a kislány 70-80 km-rel odébb költözött, iskolába is ott jár.

Na ezzel a fiamnak kb. megszűnt létezni, csúnyán mondva. Nem arról van szó, hogy már nem kedveli, de egyszerűen nem találkoznak, neki a suliban megvan a kis bandája, megvan a legjobb barátja, eszébe se jut a kislány. És én úgy gondolom, hogy ez a normális. Egyszerűen ilyen kicsi gyerekek között nem fenntartható egy "távbarátság", nem tudnak barátok maradni és ragaszkodni egymáshoz úgy, hogy évente 2x találkoznak. De itt jön a DE: a kislány még mindig teljesen odavan a fiamért...pedig azóta már másodikba járnak, szóval majdnem 2 év eltelt. Levelet ír neki időnként (amire persze visszaírunk, de ha nem csesztetném a gyereket, ő nem ülne le írni neki), ha a városban járnak, azonnal találkozni akar vele, napi szinten emlegeti, nem is barátkozik fiúkkal, mert neki még mindig a fiam a "szerelme", és hasonlók. És el nem tudom mondani, mennyire szar érzés ez. Mert én teljesen megértem, hogy a fiam őt "elengedte", inkább azt furcsállom, hogy a kislány őt nem; de ettől még én érzem magam rosszul, amikor beszélek az anyukájával, és írja, hogy a Jucikának mennyire hiányzik a Józsika (nem ez a nevük), és hát most mit írjak vissza? Hogy "szuper, én a Józsikától nem hallottam a Jucika nevét fél éve"?

Szóval lehet, hogy a másik gyerek is így van a te gyerekeddel. Szar ez, de nem tudsz mit csinálni, én se fogom ráerőltetni, nem érezném helyénvalónak...

2024. febr. 1. 11:52
 17/18 anonim ***** válasza:

kérdező azt hogy agusztusba megígėrte hogy majd telålkoztok lehet elfelejtete volt neki épp elėg dolga az iskola kezdésel ,tanulásal stb ,te egy 20 rangu szempont voltål szåmára.

azt kell megértened hogy oviba 3 ėvet max 4ėvet jårnak a gyerekek max 1-2 éves ovis baråtságok vannak . de ha mås iskolåba mennek vagy az egyik még ovis marad mig måsik iskolás megint vėge a barátságnak.

2024. febr. 1. 13:17
 18/18 A kérdező kommentje:

#15 igen, már látom a hozzászólásokból, hogy túl komolyan vettem ezt a barátságot. Mondjuk, a gyerkőc is ragaszkodó, de nem beteges módon, csak nyilván várta egy darabig (én is) azt ami eddig megszokott volt számára. Persze vettem a lapot, meg van annyi büszkeségem, hogy ne fussak senki után fölöslegesen (és a gyerek is ezt tanulja meg pl egy ilyen helyzetből), de ettől még/épp ezért elgondolkodtatott ez az egész az emberi kapcsolatokról.

Amit #16 írsz, az nagyon nehéz szitu, nem is lehet jól kijönni belőle és nem szabadna ilyen helyzetbe hozni a másikat, főleg egy gyereket.

2024. febr. 4. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!